Artūras Poviliūnas nesieks dar vienos kadencijos

Artūras Poviliūnas nesieks dar vienos kadencijos

Daugiau nei du dešimtmečius Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidento pareigas ėjęs Artūras Poviliūnas apsisprendė nesiekti septintosios kadencijos.

„Sprendimas nebuvo lengvas – organizacijai pašvęsti ne vieneri gyvenimo metai, LTOK asamblėjose organizacijos veikla visada būdavo įvertinama gerai, galiausiai – ne per seniausiai sulaukiau kelių dešimčių šalies sporto federacijų raginimo toliau vadovauti LTOK“, – viešame pranešime aiškino 61-erių A.Poviliūnas.

1988-aisiais pirmą kartą LTOK prezidentu išrinktas A.Poviliūnas šias pareigas ėjo net šešias kadencijas – buvo perrinktas 1992, 1996, 2000, 2004 ir 2008 metais, rašo 15min.lt.

Apsisprendimą nebesiekti septintosios kadencijos A.Poviliūnas motyvavo tuo, kad „darbas pareikalavo daug jėgų, sveikatos“ ir „supratimu, kad turi vykti organizacijos evoliucija“.

Kol kas apie dalyvavimą spalio 12 dieną vyksiančiuose LTOK prezidento rinkimuose viešai paskelbė vienintelis Virgilijus Alekna. Šiemet šlovingą karjerą tarptautinėje arenoje baigęs 40-metis disko metikas – dukart olimpinis ir pasaulio, kartą Europos čempionas – jau sulaukė keleto didžiausių Lietuvos sporto federacijų paramos.

Kiek anksčiau svarstanti galimybę varžytis LTOK prezidento rinkimuose teigė ir Sidnėjaus olimpinė čempionė 46-erių šaulė Daina Gudzinevičiūtė.

A.Poviliūnas džiaugėsi jaunų žmonių „noru bei tikėjimu, kad šiame poste galima nuveikti daugiau“, tačiau perspėjo būsimą LTOK prezidentą, kad „vadovauti LTOK nereiškia tik spausti rankas sportininkams ar valdžios pareigūnams, sveikinti jubiliatus ar medalininkus, pozuoti prieš objektyvus ir kameras“.

„Tai sunkus kasdieninis darbas, reikalaujantis politinės nuovokos ir strateginio mąstymo, gebėjimo tiek principingai bei argumentuotai atstovauti sportininkų interesams bei Olimpinės chartijos principams, tiek daryti kartais sunkius, bet reikiamus kompromisus. Gebėjimo ginti įvairių sporto šakų – ne tik didžiausią populiarumą turinčių bei daugiausiai privačių rėmėjų sutraukiančių – interesus, padėti joms. Galiausiai – gebėjimo suburti komandą bendram darbui, gebėjimo telkti, o ne skaldyti šalies sporto bendruomenę“, – dėstė A.Poviliūnas.

Net 24 metus LTOK prezidento pareigas ėjęs A.Poviliūnas pažadėjo „su naujuoju organizacijos vadovu ar vadove pasidalinti savo patirtimi, per daugelį veiklos metų užmegztais asmeniniais ryšiais tarptautinėje sporto bendruomenėje“.

„Patarsiu tiek, kiek manęs patarimo bus klausiama“, – pridūrė A.Poviliūnas.

Visą pareiškimą galite rasti čia.

 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder