Artėja R. Javtoko sugrįžimas: J. Plaza svarstė galimybę išleisti jį į aikštę Maskvoje

Artėja R. Javtoko sugrįžimas: J. Plaza svarstė galimybę išleisti jį į aikštę Maskvoje

Joanas Plaza svarstė galimybę pirmą kartą šį sezoną išleisti į aikštę Robertą Javtoką, tačiau šios minties paskutinę minutę atsisakė. Kaip paaiškėjo vėliau, Javtoko ir neprireikė.

Žalgiriečiai VTB Vieningosios lygos rungtynėse Maskvoje šventė pergalę 74:68 prieš CSKA, o net trečdalį komandos taškų surinko jaunieji kauniečių krepšininkai. Mindaugas Kuzminskas, Vytenis Lipkevičius ir Adas Juškevičius kartu sudėjus pelnė 25 taškus ir rūbinėje sulaukė Plazos gerų žodžių.

„Juos pirmiausia pasveikinau rūbinėje, – spaudos konferencijoje po dvikovos sakė „Žalgirio“ strategas. – Mes turėjome pakeisti komandos mentalitetą, nes žaidėme be Jaabero, susirgo ir Kaukėnas. Galvojome, kad Javtokas žais keletą minučių, bet vėliau šios idėjos atsisakėme. Svarbiausia buvo kovoti, ir tai mes darėme. Taip, galėjome pralaimėti, ir Maskvoje tai būtų logiška, tačiau mes kovojome ir pasiekėme savo.“

Pergalė Maskvoje „Žalgiriui“ ypatinga tuo, kad tai pirmas oficialus laimėjimas prieš CSKA išvykoje nuo pat sovietmečio.

„Dedikuoju šitą mačą tiems žmonėms, „Žalgirio“ sirgaliams, kurie myli komandą ir su ja jau yra daug metų. „Žalgirio“ sirgalių buvo ir čia, ir tuo aš labai džiaugiuosi“, – sakė Plaza.

„Žalgiris“ savaitės pradžioje neteko Ibrahimo Jaabero, kai šis nusprendė nutraukti sutartį dėl savo religinių įsitikinimų. „Žalgirio“ treneris užsiminė, kad greitai reikia spręsti įžaidėjo klausimą, kadangi išvykus Jaaberui, šioje pozicijoje atsivėrė skylė.

„Aš pasiūliau klubui keletą pavardžių, ir jie turi pasirinkti. Kuo greičiau, tuo geriau. Tai ne mano teisė rinktis. Sprendžia savininkas, sporto direktorius. Nežinau, koks sprendimas bus priimtas, ar komanda ieškos naujo žaidėjo, ar ne. Bet jo reikia“, – kalbėjo „Žalgirio“ treneris.

Panašu, kad anksčiau nei naujo įžaidėjo kauniečiai gali sulaukti Javtoko. Šį sezoną dar nežaidęs vidurio puolėjas jau kurį laiką treniruojasi su komanda.

CSKA komandos treneris Ettore Messina po mačo leido suprasti, kad atmosfera jo komandoje – ne pati geriausia. Anot jo, ekipa buvo kur kas labiau susitelkusi prieš kelias savaites, kai traumą gydėsi Sonny Weemsas.

„Prieš dvi savaites, kuomet turėjome daug traumų, labai pasistengėme, kad pagerintume bendrą komandos klimatą. Tai pavyko, tačiau dabar viskas sugriuvo. Dabar žaidžiame individualiai, priimame neportingus sprendimus, retkarčiais tingime. Su „Unicaja“ žaidėme prastai, tačiau Madride mūsų krepšinis buvo kokybiškas. Turime daug psichologinių bėdų. Stengiamės keisti mentalitetą, tačiau kol kas yra daug problemų. Labai daug. Ir tikrai nežinau, ar mes sugebėsime būti laiminti komanda, kokia visuomet buvo CSKA.

Situacija sudėtinga. Kuo visa tai baigsis, negaliu pasakyti.

Aikštelėje žaidėjai stengiasi kaltinti vieni kitus, o nemėgina problemų spręsti patys. Dėl to mačo pabaigoje aš neprašiau minutės pertraukėlių. Tai buvo beprasmiška. Esu nepatenkintas susiklosčiusia situacija“, – kalbėjo Messina.

Joano Plazos spaudos konferencija:

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder