Apdovanoti geriausieji KU atletai

Apdovanoti geriausieji KU atletai

Klaipėdos universitetas (KU) tradiciškai, artėjant metams į pabaigą, pagerbė labiausiai pasižymėjusius savo sportininkus. Šįkart geriausiojo vardas, liaupsės ir pripažinimas skirtas 25-erių olimpietei sprinterei Linai Grinčikaitei.

Ši Edmundo Norvilo auklėtinė 2012 metų vasarą Suomijoje vykusio Europos suaugusiųjų čempionato 100 m bėgimo varžybose iškovojo bronzos medalį, Londono olimpinėse žaidynėse prasibrovė į pusfinalį ir pasiekė naują Lietuvos rekordą - 11,19 sek.

Pastaroji atletė 2012 metais Klaipėdos universitete įgijo Kūno kultūros ir sporto pedagogikos magistro studijų diplomą, o šį rudenį sprinterė įstojo į Lietuvos edukologijos, Kauno technologijos, Lietuvos sporto ir Šiaulių universitetų Edukologijos mokslo krypties jungtinę doktorantūrą.

Linos disertacijos tema: "Didelio meistriškumo trumpųjų nuotolių bėgikių rengimo optimizavimas. Darbo vadovas - Lietuvos sporto universiteto (LSU) profesorius Antanas Skarbalius.

"2012 metų sportinį sezoną vertinu puikiai. Mūsų su treneriu iškelti tikslai viršijo visus lūkesčius, - džiaugiasi geriausia Klaipėdos universiteto sportininkė.

- Tiksliau, įgyvendinti 100 procentų. Olimpiniai metai vieni svarbiausių karjeroje, taip pat pirma kartą olimpiniais metais buvo vykdomas ir Europos čempionatas. Turėjome du svarbius startus ir, manau, kad puikiai juose save realizavau. Europos čempionato bronza, olimpiados pusfinalis ir Lietuvos rekordas. Manau, tai sėkmingiausias sezonas mano karjeroje."

Anot jos, pasiekti rezultatai įpareigoja ir ambicijos kyla.

"Stengsiuosi nenuleisti, o tik pakelti kartelę. Žiemos sezonas nėra mūsų pagrindinis, tai jo ir per daug nesureikšminame. Bet vasarą laukia pasaulio čempionatas ir Universiada. Tai labai ruošiuosi. Tolimesniuose tiksluose yra 2014 metų Europos čempionatas bei 2016 metų Rio de Žaneiro olimpinės žaidynės."

Dešimtuke - trys sunkiaatlečiai

Antroje geriausiųjų KU sportininkų pozicijoje rikiuojasi sunkiaatletis Modestas Šimkus. Šis Bronislavo Vyšniausko auklėtinis prieš dvi savaites Izraelyje iškovojo pasaulio studentų sunkiosios atletikos bronzos medalį.

Jis svorio iki 105 kg varžybose dvikovėje surinko 363 kg ir bendroje įskaitoje liko trečias.

Klaipėdietis rovimo veiksmu iškėlė 165 kg, stūmimo - 198 kg. Už šiuos pasiekimus jis buvo apdovanotas mažaisiais bronzos medaliais.

Trečioji pozicija KU sportininkų dešimtuke skirta taip pat sunkiaatlečiui Žygimantui Stanuliui, kuris pasaulio jaunimo čempionate buvo labai arti medalio - liko ketvirtas. Šių metų spalį jis tapo absoliučiu Lietuvos sunkumų kilnojimo čempionu.

Dar į dešimtuką pateko šie sportininkai: irkluotojai Marius Ralickas, Dovydas Balsys (abiem skirta ketvirta vieta, treneris Zigmas Gudauskas), sunkiaatletis Marius Mickevičius (B. Vyšniauskas), badmintonininkai Gerda Voitechovskaja ir Edgaras Slušnys (Antanas Narvilas), sportinės aerobikos atstovė Gulnara Kadyrova (Birutė Igonina ir Violeta Masiulienė), imtynininkas Šarūnas Jurčys (Sergejus Kasimovas) ir bėgikė Živilė Brokoriūtė (Jolanta Beržinskienė ir Romas Beržinskas).

"Malonu, kad Klaipėdos universitete studijuoja žmonės, kurie sugeba laurus skinti ne tik įvairiuose Lietuvos bei tarptautiniuose čempionatuose, bet ir olimpinėse žaidynėse", - džiaugėsi Klaipėdos universiteto sporto klubo pirmininkė Genovaitė Avižonienė.

- Man visada džiugu apdovanoti ir pagerbti geriausiuosius. Visuomet prieš šį renginį jaudinuosi ir mąstau, kad gerų žodžių sulauktų visi, kurie tik prisidėjo prie Klaipėdos universiteto ir Klaipėdos vardo garsinimo. Visiems jiems noriu ištarti nuoširdų ačiū", - pridūrė nuolat sportininkais lyg savo vaikais besirūpinanti G. Avižonienė.

Renginio metu apdovanojimų ir padėkos raštų sulaukė ne tik į dešimtuką išrinkti sportininkai, bet ir dar kelios dešimtys atletų.

Geriausieji 2012 metų Klaipėdos universiteto (KU) sportininkai

Vieta Sportininkas Sporto šaka Pasiekimai Treneris
1. Lina Grinčikaitė Lengvoji atletika (sprintas) Londono olimpinių žaidynių 100 m bėgime iškovota 17-18 vieta, Europos lengvosios atletikos čempionate pelnė bronzos medalį, Lietuvos čempionė Edmundas Norvilas
2. Modestas Šimkus Sunkioji atletika Pasaulio studentų sunkiosios atletikos čempionato bronzos medalio laimėtojas Bronius Vyšniauskas
3.ygimantas Stanulis Sunkioji atletika Pasaulio jaunimo čempionate iškovota ketvirta vieta, Lietuvos čempionas Bronius Vyšniauskas
4. Marius Ralickas Irklavimas Pasaulio jaunimo irklavimo čempionate iškovota dešimta vieta, Lietuvos čempionas Zigmas Gudauskas
4. Dovydas Balsys Irklavimas Pasaulio jaunimo irklavimo čempionate iškovota dešimta vieta Zigmas Gudauskas
5. Marius Mickevičius Sunkioji atletika Baltijos šalių ir Lietuvos čempionas Bronius Vyšniauskas
6. Gerda Voitechovskaja Badmintonas Suomijos, Estijos, Latvijos, Lietuvos (SELL) aukštųjų mokyklų sporto žaidynių badmintono varžybų prizininkė Antanas Narvilas
7. Edgaras Slušnys Suomijos, Estijos, Latvijos, Lietuvos (SELL) aukštųjų mokyklų sporto žaidynių badmintono varžybų laureatas Antanas Narvilas
8. Gulnara Kadyrova Sportinė aerobika Lietuvos studentų sportinės aerobikos čempionė, Lietuvos rinktinės narė Birutė Igonina, Violeta Masiulienė
9.arūnas Jurčys Imtynės Tarptautinių turnyrų ir Lietuvos čempionato laureatas, Lietuvos rinktinės narys Sergejus Kasimovas
10.ivilė Brokoriūtė Lengvoji atletika Suomijos , Estijos, Latvijos, Lietuvos aukštųjų mokyklų sporto žaidynių 100 metrų barjerinio bėgimo viecečempionė, 200 m bėgimo rungties prizininkė Jolanta Beržinskienė, Romas Beržinskas.

 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder