Algirdui Vaicekauskui - KKSD aukso medalis

Algirdui Vaicekauskui - KKSD aukso medalis

Praėjusią vasarą 60-ąjį gimtadienį paminėjęs Klaipėdos sportininkų namų vadovas Algirdas Vaicekauskas sulaukė Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) malonios staigmenos ir įvertinimo - jam buvo įteiktas KKSD aukso medalis už nuopelnus Lietuvos sportui.

"Neapsakomas jausmas, kai KKSD apdovanojimą įteikia ne kabinete, o prieš 1500 žmonių auditoriją. Nuo to šis įvertinimas tapo tik dar malonesnis", - "Vakarų ekspresui" sakė A. Vaicekauskas.

Tapo kapitonu

Klaipėdiečiui šis apdovanojimas buvo įteiktas Jonavoje per XI-ųjų Lietuvos seniūnijų sporto žaidynių finalines varžybas, kuriose Klaipėdos komanda galutinėje miesto komandų įskaitoje iškovojo trečiąją vietą. A. Vaicekauskas per šias žaidynes jau kelerius metus yra Klaipėdos delegacijos vadovas ir puikiai sutelkia komandą.

Šiemet jis į šį renginį atvyko pasipuošęs jūrų kapitono kostiumu ir kepure, o rankose nešėsi Klaipėdos bei Europos sporto miesto vėliavas.

"Norėjau, kad iš toli matytųsi, jog Lietuvos seniūnijų sporto žaidynėse dalyvauja Klaipėdos komanda. Kitų miestų atstovai priėjo prie manęs ir prašė kartu nusifotografuoti atminčiai. Klaipėda žaidynėse išties buvo pastebima", - džiaugėsi A. Vaicekauskas.

Jis dėkojo gausiai klaipėdiečių komandai, kuri savaitgalį nuo 6 val. ryto pabėgo nuo šeimų ir vyko ginti Klaipėdos miesto garbės.

"Tai tikri savo miesto patriotai, be jokio uždarbio metantys visus darbus ir lekiantys ginti Klaipėdos garbės. Be to, esu labai dėkingas Klaipėdos lengvosios atletikos mokyklos direktorei Raimondai Murašovienei, kuri sportininkams parūpino autobusą vykti į Lietuvos seniūnijų sporto žaidynes. Tai didelė pagalba. Visi bendromis pastangomis iškovojome trečiąją vietą ir taurę. Tai įkvepia tolesniems darbams", - sakė A. Vaicekauskas.

Plačiau apie šių žaidynių atskirų sporto šakų rezultatus pateiksime jums, mieli skaitytojai, artimiausiuose "Vakarų ekspreso" sporto puslapiuose.

PASIRUOŠĘ. XI-osiose Lietuvos seniūnijų sporto žaidynių finalinėse varžybose Klaipėdos komanda išsiskyrė iš kitų miestų atstovų. Tai tik dalis Klaipėdos komandos.

Apdovanojimų daugėja

A. Vaicekauskas per minėtas žaidynes sulaukė ir Lietuvos asociacijos "Sportas visiems" prezidento Algio Bronislavo Vasiliausko dėmesio - klaipėdiečiui įteiktas apdovanojimas už neįkainojamą atsidavimą savo darbui, saugant ir plėtojant kūno kultūros ir sporto sritį.

A. Vaicekauskas ne tik eina Klaipėdos sportininkų namų vadovo pareigas, bet ir daug prisideda prie Klaipėdos krepšinio plėtojimo - sutelkia veteranus, padeda organizuoti Kazimiero Budrio taurės šeimų krepšinio turnyrus.

[CITATA]

"Kartą artėjo eilinis, gal koks 10-asis, Budrių šeimų krepšinio taurės turnyras ir gatvėje atsitiktinai sutikau Kazimierą Budrį. Prisipažinau, kad man labai patinka jo rengiami šeimų turnyrai. Sutaupę "brokuotą" medieną, savo įmonėje (dirbo liaudies kūrybos gaminių įmonėje "Minija" suvenyrų baro meistru. - Autor. past.) pagaminome prizinius suvenyrus turnyro dalyviams. Perdaviau juos Kazimierui ir taip mes susidraugavome. Ši draugystė trunka jau daugiau nei 30 metų", - džiaugėsi A. Vaicekauskas.

Jis su sportu susijęs daugybę metų - anksčiau Kūno kultūros ir rekreacijos centre dirbo metodininku, buvo atsakingas už renginius, prisidėjo prie Klaipėdos miesto krepšinio pirmenybių organizavimo.

2015 metų pabaigoje A. Vaicekauskas tapo Klaipėdos sportininkų namų vadovu ir čia dirba itin kruopščiai ir atsakingai - kaupia Klaipėdos sporto trofėjus, organizuoja sportininkų pagerbimo ceremonijas, pildo Klaipėdos sporto istorijos metraščius.

"Turime daug ko pasimokyti iš kaimynų. Liepojoje, turinčioje 60 tūkstančių gyventojų, įkurtas Olimpinis centras, kuriame viskas kunkuliuoja nuo ankstyvo ryto iki vėlaus vakaro. Mes "Švyturio" arenoje surengiame kokio Kirkorovo koncertą ir kabiname spyną. Ir stovi arena tamsiais langais", - sakė A. Vaicekauskas.

Klaipėdos patriotas

A. Vaicekauskas neslėpė džiaugsmo, kad jo indėlis į Lietuvos sportą nepraslydo pro akis ir jis buvo įvertintas.

"Norėčiau, kad mano sąmoningas gyvenimas dar truktų mažiausiai dešimt metų, per kuriuos norėčiau įgyvendinti dar ne vieną sumanymą. Ypač tuos, kurie susiję su sportu ir mano dabartiniu darbu", - akcentavo A. Vaicekauskas.

Gyvenime sveikatos sunkumų patyręs vyriškis trykšta gera nuotaika, noru gyventi bei troškimu kuo daugiau padaryti Klaipėdos miesto labui.

"Kartais mane kaip vėžį reikia pastumti. Kartais mane nugali kažkoks neryžtingumas. Nors kartais tam tikra pauzė išeina į naudą. Palauki, o paskui nudirbi tai, kas priklauso. Jeigu pagauna azartas, galiu darbuotis iki 3-4 valandų ryto. Kad esu tikras klaipėdietis gali paliudyti faktai, kad, radęs kokį numestą tuščią traškučių pakelį, pakeliu jį ir išmetu į šiukšlinę. Klaipėda - švarus miestas, tegul toks ir būna. Linkiu visiems klaipėdiečiams būti savo miesto patriotais", - pabrėžė A. Vaicekauskas.

Jo teigimu, norint būti laimingu žmogumi, reikia pačiam skleisti gėrį ir gerą nuotaiką.

"Reikia atleisti visiems, kurie linki tau blogo, nuolat tikėti, kad tavo misija padėti silpnesniam, skleisti gėrį ir šilumą, supratimą, užuojautą. Aš tikiu, kad yra angelai sargai. Būdavo, stovi žaibuojant ir pliaupiant lietui miške po kokiu medžiu, pasitrauki į šoną ir pamatai, kaip žaibas trenkia į tą vietą, kurioje tu ką tik buvai. Nori nenori, pagalvoji, vadinasi, kažkas mane apsaugojo", - savo įžvalgomis dalijosi A. Vaicekauskas.

GERIAUSIOS. Klaipėdos tinklininkės Jonavoje daugiausia pridėjo taškų į Klaipėdos komandos kraitį. Jos tinklinio varžybose neturėjo sau lygių.

Organizatorių nuotr.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder