Aleksejui Stankevičiui - kovų maratonas

Aleksejui Stankevičiui - kovų maratonas

Klaipėdos sporto klubo "K-1 Akademija" kovotojui Aleksejui Stankevičiui pastarosios savaitės buvo itin turiningos - Vadimo Chromycho auklėtinis kovojo atvirame Lietuvos kikbokso čempionate, Šventojoje įrengtame metaliniame narve ir uždarame turnyre Trakuose.

30-metis galingų raumenų sportininkas, prieš kelerius metus fitneso varžybose pergales skynęs ir nuolat tarp rankų lenkimo sporto lyderių skambėjęs klaipėdietis A. Stankevičius dar pavasario pradžioje tapo Baltijos šalių "Muay Thai" prizininku (liko trečias), o prieš kelias savaites Vilniuje iškovojo ir Lietuvos kikbokso čempionato bronzos medalį.

Aleksejus sostinėje per plauką nepateko į didįjį finalą. Nedaug trūko, kad 95 kg sveriantis klaipėdietis būtų įveikęs daugiau nei 20 kg sunkesnį varžovą iš Vilniaus. Alekjsejus visą kovos laiką buvo aktyvesnis, varžovą nuolat terorizavo kojų smūgiais. Visgi, antrame raunde visų nuostabai, po kelių eilinių vilniečio smūgių, teisėjas Aleksejui užfiksavo nokdauną.

"Aš užsidengiau, o varžovas man trinktelėjo kelis tikrai negalingus smūgius. Jis man net nepataikė į galvą, o teisėjas ėmė skaičiuoti iki dešimt ir užfiksavo nokdauną. Buvau labai nustebęs. Bandžiau rodyti, kad nieko nebuvo, tačiau teisėjui buvo nė motais", - situaciją komentavo A. Stankevičius.

Sportininko treneris V. Chromychas teigė, kad Aleksejus kovojo gerai ir buvo vertas pergalės.

"Tai buvo viena geriausių Aleksejaus kovų per visą jo karjerą. Buvo gražus reginys. Buvome šiek tiek nusiminę dėl kovos baigties, tačiau nepradėjome ginčytis ir akivaizdžiai reikšti pretenzijų", - kalbėjo V. Chromychas.

Po kelių dienų Aleksejus kovėsi Šventojoje metaliniame narve. Daugiau parodomojo tipo kova su bendraklubiu Mariu Strazdausku baigėsi lygiosiomis.

Neatsigavęs po šių kovų Aleksejus priėmė vieno ryškiausio Lietuvos kovotojo, kito klaipėdiečio Sergejaus Maslobojevo kvietimą išbandyti jėgas Trakuose rengiamame turnyre. A. Stankevičius prieš tituluotą varžovą pagal bokso taisykles atsilaikė visus tris raundus, tačiau teisėjai pergalę taškais skyrė Sergejui.

"Turnyras buvo itin neįprastas - uždaroje sodyboje. Man didžiulė garbė, kad atsilaikiau prieš žinomą varžovą. Lengva tikrai nebuvo", - pabrėžė A. Stankevičius.

Šis kovotojas kasdien ne tik sportuoja bei vadovauja "AlexGym" fitneso klubui, bet ir dirba Lietuvos saugios laivybos administracijos Tarptautinių ryšių skyriaus vyriausiuoju specialistu.

Aleksejus nebando pasinaudoti tėčio, buvusio Seimo nario, dabartinio generalinio konsulo Kaliningrade (Rusija) Vaclovo Stankevičiaus įtaka, o pats visuomet stengiasi išsikovoti ir susikurti savo gyvenimo laimę.

Vaikinas anksčiau yra tapęs Lietuvos fitneso prizininku, daugkartiniu Lietuvos rankų lenkimo čempionu, o pastaraisiais metais visa širdimi yra pasinėręs į kovinį sportą.

A. Stankevičiaus sąskaitoje 19 kovų: iškovotos 7 pergales, 6 dvikovos baigėsi lygiosiomis ir 6 kartus patirti pralaimėjimai.

"K-1 Akademija" sporto klubo treneris V. Chromychas užsiminė, kad renka naujas sportininkų grupes. Į treniruotes gali ateiti ne tik suaugę, bet ir vaikai nuo 4 metukų.

"Vaikučiams vedu fizinio pasirengimo treniruotes", - paaiškino kovinio sporto specialistas.

Treniruotės vyksta Paryžiaus Komunos gatvėje 25A esančioje sporto salėje. Išsamesnė informaciją apie treniruočių laiką teikiama telefonu: 8 605 39495.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder