Aleksandras Kazakevičius: "Masės šiek tiek trūksta"

Aleksandras Kazakevičius: "Masės šiek tiek trūksta"

Londono olimpinių žaidynių prizininkas Aleksandras Kazakevičius ruošiasi Gruzijoje vyksiančiam Europos imtynių čempionatui. Medalis nėra svarbiausias tikslas. Čempionatas bus testas, kuris parodys, kaip Aleksandrui sekasi svorio kategorijoje iki 84 kg. Sportininkas neatmeta galimybės grįžti į jam labiau įprastą lengvesnę kategoriją.

Olimpinę bronzą A. Kazakevičius iškovojo svorio kategorijoje iki 74 kg. Netrukus po žaidynių imtynininkas atskleidė, kad ketina kovoti su sunkesniais varžovais. Kol kas sekasi neblogai. Rudenį Aleksandras tradiciškai atstovavo vienam iš Vokietijos klubų Bundeslygos čempionate. Po to jis laimėjo Lietuvos čempionatą ir turnyrą Suomijoje. Tarptautinėse varžybose JAV A. Kazakevičius liko trečias.

Pasak paties sportininko, rezultatai jį tenkina, tačiau po poros savaičių Aleksandras susidurs su rimtesniu išbandymu. Kovo 19-24 d. Gruzijos sostinėje Tbilisyje vyks Europos čempionatas. „Ten išbandysiu save. Fiziškai esu pasirengęs neblogai, bet masės šiek tiek trūksta. Pažiūrėsiu, kaip seksis, ir tada toliau spręsime. Problema yra tik dėl svorio, reikia šiek tiek jo pridėti“, - „Vakaro žinioms“ sakė A. Kazakevičius.

Ar tai reiškia, kad vienas iš variantų yra grįžimas į svorio kategoriją iki 74 kg? A. Kazakevičius pripažino, jog taip gali atsitikti: „Buvo tokių minčių, kad gal nereikia pereiti. Visgi su treneriu nutarėme, kad reikia save išmėginti. Laiko dar yra. Pagrindinis startas - 2016 m. olimpinės žaidynės Rio de Žaneire, visas ciklas skirtas joms pasirengti. Europos ir pasaulio čempionatai bus „prisišaudymas“.

Svorio kategorijoje iki 84 kg Lietuva turi dar vieną pajėgų sportininką Laimutį Adomaitį. Europos ir pasaulio čempionatuose vienoje kategorijoje šaliai gali atstovauti tik vienas imtynininkas. „Šįkart važiuosiu aš. Taip buvo nuspręsta trenerių kolektyve, nes Laimutis buvo traumuotas. Pas mus imtynėse yra taip - jei yra du stiprūs sportininkai, važiuoja tas, kas laimi Lietuvos čempionate. Aš laimėjau čempionatą, o Laimutis dėl traumos nedalyvavo“, - pasakojo olimpiados prizininkas.

Vasario mėnesį imtynės patyrė skaudų smūgį. Tarptautinio olimpinio komiteto Vykdomasis komitetas pasiūlė nuo 2020 m. išbraukti šią sporto šaką iš žaidynių programos. „Tuo metu buvau stovykloje Baltarusijoje. Kai perskaičiau šią naujieną, galvojau, kad tai pokštas. Imtynės yra viena iš seniausių sporto šakų, išlikusi nuo antikos. Visiems buvo šokas. Vien JAV yra milijonas imtynininkų. Pašalinimas būtų smūgis didelėms šalims, tokioms kaip JAV, Rusija, Japonija. Yra daug valstybių, kur imtynės - nacionalinė sporto šaka, kaip pas mus krepšinis“, - svarstė A. Kazakevičius.

Imtynių likimas galutinai paaiškės rugsėjo mėnesį. A. Kazakevičius tikisi, jog tradicinei sporto šakai pavyks išlikti olimpinėje programoje: „Buvo pašalintas tarptautinės federacijos prezidentas šveicaras Rafaelis Martinetis. Turbūt jis užsisėdėjo ant laurų, ir Tarptautinis olimpinis komitetas tai pamatė. Žiūrėsime ir lauksime. Mes galime tik kalbėti, spręs kiti žmonės. Būtų labai skaudu, jei Rio de Žaneiro žaidynės imtynininkams būtų paskutinės.“

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder