Aistros dėl čempiono diržo

Aistros dėl čempiono diržo

Vilniuje vykusiame „KOK World Series“ bušido turnyre šešios iš 14 kovų baigėsi nokautais. Visgi nokauto žiūrovai neišvydo svarbiausioje vakaro dvikovoje, kurioje Julius Mocka su Vokietijos atstovu Vladimiru Toku grūmėsi dėl KOK pasaulio čempiono diržo. Prireikė dviejų papildomų raundų, o po jų teisėjai paskelbė lietuvio pergalę. V.Tokas tokiu sprendimu liko labai nepatenkintas. Jis tikisi sulaukti galimybės pasiekti revanšą.

Turnyro programa buvo ypač turininga, nes tokio didelio kovų skaičiaus Lietuvos bušido federacijos organizuojamuose renginiuose anksčiau nebūdavo. Į ringą kopė beveik visi geriausi mūsų šalies kovotojai. Kaip įprasta, iššūkį jiems metė sportininkai iš užsienio. Išimtis buvo pirmoji kova, kurioje susitiko du lietuviai - Mindaugas Narauskas ir Nauris Lukošiūnas. Po jų susidūrimo teisėjai paskelbė lygiąsias.

Nokautų žiūrovams teko palūkėti. Nuo antrosios iki šeštosios kovos vis prireikdavo teisėjų sprendimo. Tokiu būdu Martynas Jasiūnas įveikė lenką Arturą Baradyną, Herkus Lukošiūnas - vokietį Feliksą Minersą (Felix Minners), Deividas Danyla - kiprietį Kiriaką Alepidį, o Henrikas Vikšraitis - Surinamo sportininką Džordį Laretą (Jordy Laret). Lygiosios buvo paskelbtos po merginų dvikovos, kurioje ringo šeimininkė Julija Stoliarenko susitiko su lenke Martyna Čech (Martyna Czech). Beje, J.Stoliarenko tokiu teisėjų sprendimu buvo labai nepatenkinta.

Nokautų paradą pradėjo po metų pertraukos į ringą grįžęs Ignas Barysas. Jis pirmajame raunde kojos smūgiu po suktuko „išjungė“ lenką Arturą Dronžeką (Artur Drąnzek). Ši kova, kaip ir kita, vyko pagal MMA taisykles, taigi sportininkai galėjo ne tik smūgiuoti, bet ir kovoti parteryje. Būtent parteryje pergalę pasiekė Tomas Pakutinskas. Po jo smūgių serijos pasiduoti turėjo Olandijos atstovas Arja Šeichas Hoseinis (Arya Sheich Hosseini).

Įspūdingų pergalių seriją pratęsė dar keli Lietuvos kovotojai. Valdemaras Kulda nokautavo moldavą Aurelijų Ignatą, Igoris Osininas - lenką Dariušą Skočeką (Dariusz Skoczek), o Tadas Jonkus - dar vieną lenką Bartošą Zajoncą (Bartosz Zając). Lietuvių pergalių, bet ne nokautų serija nutrūko Karoliui Liukaičiui susidūrus su Latvijos sportininku Vitalijumi Burjakovu. Šiam varžovui lietuvis jau buvo kartą pralaimėjęs. Pasiekti revanšo nepavyko, nes prieš pat dvikovos pabaigą svečias iš Latvijos K.Liukaitį nokautavo.

Vakaro akcentu tapo J.Mockos ir V.Toko dvikova. Kazachstane gimęs, bet jau 14 metų Vokietijoje gyvenantis varžovas už lietuvį yra sunkesnis maždaug dešimčia kilogramų. Po trijų raundų teisėjai nusprendė, kad reikia ketvirtojo. Po ketvirtojo prireikė ir penktojo, o po penktojo čempionu buvo paskelbtas J.Mocka.

„Svajonės pildosi. Prieš metus niekas manęs nežinojo, o dabar esu pasaulio KOK čempionas. Viskas tarsi filme, dabar sunku tai suvokti. Kai žiūri iš šalies, galvoji, kaip norėtum čia patekti. O vieną dieną jau esi čia su čempiono diržu. Ir tai įvyko Vilniuje, gimtajame mieste“, - džiaugėsi J.Mocka. Jis pripažino, kad nėra labai patenkintas pačia kova: „Buvau įsitempęs. Vladimiro smūgiai tikrai stiprūs, o kova - labai svarbi. Tačiau man tai labai didelis žingsnis į priekį. Tikiuosi kovoti su vis stipresniais varžovais, lipti vis aukštyn. Nežinau, kaip atrodžiau iš šono, tačiau tai jau istorija, o diržas yra mano“.

V.Tokas neslėpė savo nusivylimo. „Kova buvo gera, bet po trijų raundų aš jau buvau laimėjęs. Juo labiau laimėjau ketvirtą raundą, į vienus vartus. Tačiau teisėjavimas buvo nekorektiškas. Tegul varžovas būna čempionas, bet jis - netikras čempionas“, - svarstė J.Mockos varžovas. Kovotojas rodė ištinusią dešinę ranką ir teigė, kad ji lūžo ketvirtajame raunde. Jei ne šis sužeidimas, J.Mocka esą būtų sulaukęs nokauto. „Tikiuosi, mes dar susitiksime, labai to noriu. Tik jau ne Lietuvoje, o kažkur neutralioje vietoje“, - pareiškė V.Tokas.

Po J.Mockos į ringą dar užkopė Sergejus Maslobojevas. Pasaulio ir Europos kikbokso čempionas paskutinėje vakaro kovoje nugalėjo turką Gėkchaną Gediką (Gokhan Gedik). Svečias išvengė nokauto, taigi savo žodį turėjo tarti teisėjai, tačiau Lietuvos sportininko pranašumas buvo akivaizdus.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder