Aiškėja naujojo Klaipėdos baseino vizijos

Aiškėja naujojo Klaipėdos baseino vizijos

Klaipėdos miesto politikai audžia viltis mūsų mieste pastatyti 50 metrų baseiną su sveikatingumo centru, kurio statybų sąmata - net 38 milijonai litų. Klaipėdiečiai, antradienį savivaldybėje dalyvavę viešame baseino galimybių studijos pristatyme, nustėro išgirdę sumas ir rezgiamus planus.

Dėl 50 m baseino - naujos intrigos

Anot UAB "Lyderio grupė" projektų vadovo Šarūno Rutkausko, atlikusio Klaipėdos miesto baseinų analizę, tinkamiausia naujam baseinui vieta - Taikos prospekte šalia "Švyturio" arenos.

Galimybių studijoje numatyta baseiną įrengti su slankiojančiomis grindimis, kad būtų galima atskirti baseino takelius perpus - 25 m plote galėtų plaukioti miestiečiai, o likusioje dalyje - sportininkai.

Klaipėdos savivaldybėje pristatyta naujojo baseino galimybių studija, kuri miestui atsiėjo beveik 83 tūkstančius litų. Egidijaus JANKAUSKO nuotr.

 

Tarptautinių varžybų metu visas baseinas būtų paskirtas vien sportininkams.

Preliminariais paskaičiavimais baseinas vienu metu galėtų talpinti maždaug 200 lankytojų.

Apie 500 kvad. metrų planuojama paskirti sveikatingumo zonai: pirtims ir kitoms pramogoms. Taip pat būtų įrengta 1000 vietų žiūrovų tribūnos.

Galimybių studijos rengėjai teigė, kad baseino gylis numatomas 5 metrų, tačiau dėl didelių kaštų tramplynų, kaip anksčiau buvo planuota, visgi atsisakyta.

Tai sukėlė daug diskusijų. Anot iniciatyvių miestiečių, kam reikia tokio gylio baseino, jei nebus tramplynų.

"Ar tai nebus tik pinigų švaistymas?", - pasipiktinę klausė jie.

Visgi, galimybių studiją pristatantis Š. Rutkauskas paaiškino, kad to pageidavo nardymo klubo atstovai, kurie baseine galėtų rengti nardymo mokymus.

Klaipėdos miesto savivaldybės Investicijų ir ekonomikos departamento direktorius Ričardas Zulcas pridūrė, kad baseinas būtų skirtas didelei auditorijai žmonių.

"Į baseino veiklą norime įtraukti kuo daugiau tikslinių grupių. Vyktų plaukimo ir povandeninio plaukimo, nardymo užsiėmimai. Vandensvydžio klubas taip pat pareiškė norą įsijungti. O šuolio į vandenį pratybos Klaipėdoje nebekultivuojamos, tad tramplinų didelio poreikio ir nėra", - kalbėjo valdininkas.

Valdininkai akivaizdžiai buvo puolami Klaipėdos visuomenininkų.

Net pasigirdo be užuolankų pateikiamų klausimų: "Iš kur tokios sumos? Kas gaus vadinamuosius "atkatus"?"

"Ar esame tiek turtinga šalis, kad galime statytis tokius baseinus? Turiu Amerikoje draugų, kurie treniruoja plaukikus, tačiau jie patikino, jog nei Amerikoje, nei Kanadoje tokie prabangūs baseinai nėra statomi. Ten baseinų statybos kaštai svyruoja nuo 3,5 iki 5,5 mln. JAV dolerių", - kalbėjo Germanas Čepas.

Buvo ir tokių, kurie teigė, kad naujam baseinui tinkamesnė vieta būtų Paryžiaus Komunos gatvė.

"Juk 2008 metais buvo kalbama, kad čia esantį baseiną galima rekonstruoti už 10 milijonų litų. O dabar jau prabilta apie kitokias sumas. Juk visa tai mokėsime mes, mokesčių mokėtojai", - rėžė visuomenininkai.

Galimybių studijos rengėjų apskaičiavimais, naujojo baseino eksploatacija su darbo užmokesčio fondu apsieitų apie 1,4 mln. litų, o planuojamos pelno pajamos - 1,2 mln. litų.

"Taigi, skirtumas būtų padengiamas iš miesto biudžeto", - konstatavo pasipiktinę visuomenininkai.

R. Zulcas patikino, kad geriau statyti ne primityvų, o ilgaamžį ir daugeliui visuomenės poreikių atitinkantį baseiną.

Anot jo, bus bus siekiama, kad 50 metrų baseino statybos Klaipėdoje būtų pripažintos svarbiu ekonominiu objektu ir pretenduotų gauti Europos sąjungos lėšų.

Baseino galimybių studija, kelianti nemažai abejonių, Klaipėdos savivaldybei atsiėjo beveik 83 tūkstančius litų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder