Agnė Kaubrytė - fitneso modelių čempionė

Agnė Kaubrytė - fitneso modelių čempionė

"Jei sporto šaka atitinka tavo gyvenimo būdą ir sportuoji iš širdies, tuomet gali prisivilioti sėkmę", - įsitikinusi 22 metų klaipėdietė Agnė Kaubrytė, kuri pastaruoju metu neturi lygių fitneso (kūno rengybos) modelių varžybose.

Grakščių kūno linijų mergina per vienerius metus pavergė fitneso sporto komisijos narius - žibėjo ne tik Lietuvos, bet ir Europos bei pasaulio čempionatuose.

Praėjusių metų pradžioje A. Kaubrytė tapo Europos vicečempione, o metų pabaigoje jau pasiekė optimalią sportinę formą ir neturėjo lygių pasaulio čempionate.

Prieš mėnesį ji tapo atvirų Kauno fitneso pirmenybių nugalėtoja, o praėjusį savaitgalį ir Lietuvos čempione tarp modelių kategorijos dalyvių.

Klaipėdos "Herkaus" sporto klube sportuojanti mergina gegužės 22-24 dienomis ketina dalyvauti Baltarusijoje rengiamame Europos mėgėjų fitneso čempionate.

"Rezultatai tenkina ir skatina žengti į priekį. Negaliu nuleisti kartelės - norisi pasirodyti vis geriau", - "Vakarų ekspresui" sakė grakščioji atletė.

Įdomu, kaip apskritai susidomėjai fitnesu?, - pasiteiravome A. Kaubrytės.

Maždaug prieš metus atėjau sportuoti į "Herkaus" sporto klubą, susipažinau su trenere Zita Satkauskaite ir vėliau ji man pasiūlė sportuoti rimčiau, ruoštis varžyboms. Iškart pastebėjau, kad tai rimta, atletiška ir daug sporto žinių sukaupusi trenerė. Zita jau tuomet nuolat dalyvavo varžybose ir buvo iškovojusi skambių pergalių Europos ir pasaulio čempionatuose. Norėjau ir aš save išbandyti fitneso modelių varžybose. Taip ir viskas prasidėjo.

Niekam ne paslaptis, kad kultūristai ir fitneso atstovai neretai norėdami kuo greičiau prisiauginti raumenų pradeda vartoti įvairius anabolinius steroidus ir maisto papildus? Kaip Tu žvelgi į tokius sportininkus?

Kadangi pati neleistinų preparatų nevartoju, tai nelabai ką ir galiu pasakyti. Stengiuosi maitintis tiesiog sveikai, prieš varžybas tenka atsisakyti ir pyragėlių bei kitų saldumynų. Apie picas ir kitą greitą maistą net nekalbu. Neslėpsiu, kartais nesusilaikau ir suvalgau kokį pyragėlį, tačiau tuomet kitą dieną treniruotėse atidirbu dvigubai.

Kita vertus, dalyvauju fitneso modelių kategorijoje, man nereikia didžiulių raumenų, tiesiog pakanka turėti gražią figūrą. svarbu, kad būtų gražus bendras vaizdas: mergina turi būti prisižiūrinti, tvarkinga, gražios laikysenos, būti charizmatiška, tiesiog reikia mokėti pateikti save scenoje.

O per varžybas jauti scenos baimę? Nedreba kojos, rankos?

Galbūt prie scenos jau esu pripratusi - nuo devynerių metukų lankiau sportinius šokius, vėliau atstovavau ir garsiajam "Žuvėdros" kolektyvui, šokau antroje "Žuvėdros" komandoje. Teko dalyvauti Europos ir pasaulio šokių čempionatuose, varžytis finaluose. Su "Žuvėdros" kolektyvų teko šokti Vokietijoje, Austrijoje, Rusijoje, buvome surengę specialius pasirodymus ir Čikagoje gyvenantiems lietuviams. Kartais pakviečia ir "Cactus pro" prodiuseriai Gintaras ir Mindaugas Bendžiai pasirodyti koncertuose su jų atlikejais.

Fitneso paskirtis - tobulinti kūną. Ar savo kūną laikai idealiu?

Manau, kad idealumui nėra ribų. Dar yra ką tobulinti.

Turbūt gatvėje ar vasarą paplūdimyje sulauki vyrų dėmesio ir komplimentų dėl tvirto bei grakštaus kūno?

Užtenka, užtenka... (juokiasi - aut. past.). Būna, kad pagiria, pasako gražų žodelį. Kartais tai tiesiog praleidžiu pro ausis. Tačiau, žinoma, komplimentai - malonu, paglosto širdelę. Supranti, jog ne veltui sportuoji ir rūpiniesi savo grožiu.

Kaip manai, kas šiame sporte svarbiausia?

Kantrybė, ištvermė ir darbas. O per varžybas svarbiausia jaustis drąsiai, nebijoti scenos. Visuomet reikia nuoširdžiai siekti savo užsibrėžtų tikslų. viskas įgyvendinama, tik reikia labai norėti.

Papasakok apie savo laisvalaikį.

Laisvalaikį, ypač šiltuoju sezono metu, mėgstu leisti aktyviai: važiuojame su draugais į gamtą,dažnai plaukiojame baidarėmis, mėgstu sportuoti. Taip pat laisvalaikiu dar ir šoku. Niekaip negaliu pamiršti šio savo pomėgio. Šokių varžybose nebedalyvauju, o tiesiog dėl savęs pašoku ir tiek. Tai tarsi mano hobis.

Žinau, jog dalyvavai "Mis Klaipėdos studentė 2010" rinkimuose. Kaip ten sekėsi?

Iškovojau "mis foto" laureatės titulą. Dalyvavau visiškai atsitiktinai, man pasiūlė, o aš esu entuziastė, viskas įdomu, tad pamąsčiau: kodėl gi ne? O kuomet dalyvauji, tuomet stengiesi iškovoti ir kokį titulą. Džiaugiuosi, kad man pavyko.

Prieš metus Klaipėdos aukštojoje verslo mokykloje įgijai tarptautinio verslo vadybos bakalauro diplomą. Ar savo ateitį sieji su verslu?

Ir šiuo metu mano gyvenimas susijęs su verslu. Dirbu transporto logistikos srityje. Dienų dienas ofise nesėdžiu: kasdien kur nors mieste rengiu susitikimus su klientais, tvarkau dokumentus. Būna tokių dienų, kuomet atsikeliu 6 val. ryto, einu valandą pasportuoti ir maždaug iki 20 val. praleidžiu darbe. Mėgstu savo darbą. Tenka daug bendrauti su žmonėmis ir nuolatos yra kur tobulėti.

Kokie tavo artimiausi tikslai, susiję su sportu?

Dabar noriu geriau pasiruošti gegužės 22-24 dienomis Baltarusijoje vyksiančiam Europos mėgėjų fitneso čempionatui. Birželio pradžioje norėčiau sudalyvauti tarptautiniame turnyre Slovakijoje, o vėliau žiūrėsim...

"Pasižymi stipriu charakteriu"

Zita SATKAUSKAITĖ, fitneso trenerė
Agnė jau yra įrodžiusi, kad gali būti tarp lyderių ne tik Lietuvoje, Europoje, bet ir visame pasaulyje. Ji tikra šaunuolė. Tai darbšti, valinga ir itin perspektyvi mergina. Agnė pasižymi itin stipriu charakteriu, kuris jai ir padeda siekti užsibrėžtų tikslų. Kuomet Agnę pamačiau ir pradėjau treniruoti, supratau, kad ji šiame sporte gali pasiekti aukštumų. Džiaugiuosi, kad mano prognozės pasiteisino.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder