Absurdas: į varžybas neįleido savo darbuotojo

Absurdas: į varžybas neįleido savo darbuotojo

"Šįkart krepšinio klubo oficialioje svetainėje nebus nuotraukų galerijos su gražiausiomis mačo akimirkomis, nes į Šiaulių areną nebuvo įleistas "Šiaulių" klubo atstovas spaudai Gintaras Šiuparys.

Dienraštyje "Lietuvos rytas" dirbančiam fotokorespondentui buvo pareikšta, kad prieš kelias dienas Šaulių arenos generalinis direktorius Gintaras Radavičius patvirtino naujas žurnalistų akreditacijos taisykles. Trečiadienį popiet prašymą išduoti naująją akreditaciją nusiuntęs fotožurnalistas G.Šiuparys jos negavo. Apsaugininkai pareiškė, kad arenos išduotas neterminuotas "Šiaulių" klubo atstovo spaudai pažymėjimas nebegalioja.

Negelbėjo nei LKL vadovų patvirtintas krepšinio klubo "Šiauliai" komandos narių sąrašas su licencijų numeriais. Fotožurnalistas G.Šiuparys į areną buvo įleistas tik su abonementu, bet buvo uždrausta įsinešti fotoaparatūrą. Po varžybų apsaugininkai neleido klubo atstovui spaudai eiti į spaudos konferenciją, todėl svetainėje nebus pateiktos trenerių ir žaidėjų mintys apie rungtynes", - rašoma oficialioje klubo svetainėje, į kurią tekstus kelia būtent minėtas žurnalistas.

G.Šiuparys dienraštyje „Lietuvos rytas“ yra paskelbęs ne vieną straipsnį apie dvejonių keliančią Šiaulių arenos vadovo Gintaro Radavičiaus veiklą.

LKL reglamento 11.19 punktas skelbia, jog klubai į arenas privalo nemokamai įsileisti renginį nušviečiančius žurnalistus, kai jie pateikia galiojantį spaudos atstovo pažymėjimą. Jei yra akreditavimo sistema, klubas turi išduoti akreditaciją. Klubai privalo paisyti Visuomenės informavimo įstatyme numatytų teisės normų, suteiktos teisės laisvai rinkti informaciją. LKL varžybas turi organizuoti klubas, o ne VšĮ, UAB ar AB.

Prieš pustrečių metų panaši istorija buvo nutikusi Kauno „Žalgirio“ klube. 2010 m. spalį kauniečiai atsisakė suteikti akreditacijas į namų rungtynes „Lietuvos ryto“ laikraščio, televizijos ir interneto portalo žurnalistams. „Žalgirio“ klubas tokį sprendimą motyvavo neva neobjektyvia apie komandą skleidžiama informacija.

Tuomet Lietuvos sporto žurnalistų federacija (LSŽF) išreiškė pasipiktinimą „Žalgirio“ klubo vadovų veiksmais ir ragino nedelsiant atšaukti draudimą „Lietuvos ryto“ grupės žurnalistams dirbti savo darbą. Lapkričio 16 d. draudimas buvo panaikintas.

"Neptūniečiai" rungtynes laimėjo rezultatu 82:81.

Savo ruožtu VšĮ "Pramogų sala" direktorius žiniaskladai atsiuntė pranešimo žiniasklaidai nuotrauką. Ji pateikta žemiau.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder