A. Stankevičius: "Narcizų" sportas - ne man"

A. Stankevičius: "Narcizų" sportas - ne man"

Prieš kelerius metus fitneso varžybose žibėjęs ir nuolat tarp rankų lenkimo sporto lyderių skambėjęs klaipėdietis Aleksejus Stankevičius tampa vis labiau atpažįstamas tarp kovinio sporto atletų. 30-metis galingų raumenų sportininkas neseniai tapo Baltijos šalių "Muay Thai" prizininku bei šiuo metu itin aktyviai ruošiasi atviram Latvijos K-1 čempionatui.

Šis iššūkis kovų menų klubo "K-1 Akademija" atleto A. Stankevičiaus laukia jau mažiau nei po dviejų savaičių - kovo 31 - balandžio 1 dienomis.

"Šioms pirmenybėms ruošiuosi itin nuoširdžiai. Kasdien po kelias valandas kartu su savo treneriu Vadimu Chromychu, negailėdamas savęs, lieju prakaitą treniruočių salėje. Džiaugiuosi, kad treneris - tikras sporto fanatikas, jis labai kruopščiai ir atsakingai padeda. Sportuojant su V. Chromychu, nė sekundei nepatinginiausi, tai labai reiklus ir kartu profesionalus treneris", - kalbėjo A. Stankevičius.

Vaikinas kasdien ne tik sportuoja bei vadovauja "AlexGym" fitneso klubui, bet ir dirba Lietuvos saugios laivybos administracijos Tarptautinių ryšių skyriaus vyriausiuoju specialistu.

Aleksejus nebando pasinaudoti tėčio, buvusio Seimo nario, dabartinio generalinio konsulo Kaliningrade (Rusija) Vaclovo Stankevičiaus įtaka, o pats visuomet stengiasi išsikovoti ir susikurti savo gyvenimo laimę.

Aleksejau, sportas Tave lydi nuo vaikystės: penkerius metus lankei karatė kiokušin treniruotes, vėliau propagavai fitnesą (kūno rengyba), rankų lenkimą. Skynei skambius laurus. Kodėl visgi apsistojai ties koviniu sportu?

Taip jau susiklostė. Kuomet mokiausi mokykloje, kasdien lėkdavau į karatė kiokušin treniruotes, tačiau vėliau išvykau studijuoti į Estijos Konkordijos tarptautinį universitetą. Gilinausi į tarptautinę teisę. Paskaitos vykdavo anglų kalba, tad mokytis tekdavo išties daug. Karatė kiokušin sportą dėl laiko stokos teko pamiršti. Kiek vėliau Estijoje, netoli namų, aptikau treniruoklių salę ir pradėjau kilnoti svarmenis, gilintis į sveiką gyvenseną. Man buvo labai patogu - atradęs laisvą valandėlę, kuomet tik panorėdavau, nueidavau pasportuoti.

Po ketverių metų grįžęs iš Estijos į Lietuvą, jau grįžau kitoks - tiek išoriškai, tiek fiziškai sutvirtėjęs.

Vėliau nusprendžiau studijas tęsti Mykolo Romerio universitete, įgijau tarptautinės jūrų teisės magistro diplomą.

Pamenu, atėjau į vieną iš uostamiesčio fitneso klubų, ir likau pastebėtas vienos geriausių praeities kultūrisčių Natalijos Murnikovienės. Ji man pasakė, kad mano fiziniai duomenys - geri ir pradėjo mane ruošti fitneso varžyboms. Netrukus Klaipėdoje vykusiose Lietuvos pirmenybėse iškovojau bronzos medalį. Man šiame sporte pranašavo neblogą ateitį, tačiau norėjosi vyriškesnio sporto. Vien raumenų pumpavimas ir demonstravimas - manęs neviliojo. Tiesiog supratau, kad "narcizų" sportas - ne man.

Taip jau susiklostė, kad keliai suvedė su tuometiniu Lietuvos rankų lenkimo federacijos viceprezidentu (dabar - prezidentas, - Aut. past.) Vladu Kuizinu. Aktyviai pasinėriau į rankų lenkimo sportą. Man sekėsi puikiai, kadangi fizinius duomenis įgijau treniruoklių salėje. Jau po trijų mėnesių rankų lenkimo treniruočių tapau Lietuvos prizininku. Vėliau atsirado dar didesnis azartas ir užsidegimas. Rezultatai gerėjo: trejus metus iš eilės iškovojau Lietuvos čempiono titulą.

Tuomet supratau, kad reikia kažko naujo. Galbūt jausmus sužadino vaikystės svajonė - užkopti į kovų ringą.

Kiek kartų per savo karjerą jau koveisi didžiajame ringe?

Turėjau 16 kovų: iškovojau 7 pergales, 5 dvikovos baigėsi lygiosiomis ir 4 kartus patyriau pralaimėjimus. Beveik penkerius metus lankiau treniruotes pas trenerį Dmitrijų Baranovskį, o jau pusmetį tobulinuosi pas pasaulio kikbokso čempioną Vadimą Chromychą. Tai jaunas ir energingas kovinio sporto specialistas. Džiaugiuosi, kad kovų menų klubas "K-1 Akademija" įsikūrė naujoje sporto salėje, esančioje Paryžiaus Komunos gatvėje 25A. Dabar sąlygos treniruotis - idealios. Tiesiog yra viskas, ko reikia kovinio sporto atstovams: ir ringas, ir tatamis, ir bokso kriaušės.

Artimiausias mano tikslas - tapti K-1 Latvijos pirmenybių prizininku.

TARP APDOVANOJIMŲ. A. Stankevičius per savo sportinę karjerą yra iškovojęs daugybę laurų tik fitneso, tiek rankų lenkimo, tiek kovinio sporto varžybose.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder