1 000 km lenktynėse "Fast Lap“ finale pirmaisiais smuikais griežė favoritai

1 000 km lenktynėse "Fast Lap“ finale pirmaisiais smuikais griežė favoritai

Prieš baigiamąją "Omnitel" 1 000 km lenktynių treniruočių sesiją Palangos trasą vėl okupavo "Samsung Fast Lap“ finalo dalyviai.

Vakar šių varžybų apdovanojimus išsidalijo klasių nugalėtojai, iš kurių pačius greičiausius laikus pademonstravę 14 lenktynininkų pateko į trečiojo lenktynių etapo finalą.

Ne dienomis, o valandomis populiarėjančios lenktynės vyksta vadinamuoju "Time Attack“ formatu (laimi greičiausiai ratą įveikęs dalyvis). Šių lenktynių populiarumą nemenka dalimi įtakoja ir itin didelį potencialą turinti technika, - tokia, kaip ilgai ir kruopščiai konstruotas "Xtra Racing“ komandos "Audi Xtra“. Šio monstro ratus suka net 620 AG pajėgumo variklis, 100 km/val. greitį pasiekiantis jau po 3,2 sek. ir didelę galią puikiai išnaudojančią važiuoklę.

Į finalą pateko ir Jonas Poškus su greičiausiu Lietuvoje "Mitsubishi Evo“, šių metų "Fast Lap“ "Nemuno žiedo“ trasoje etapo nugalėtojas Tomas Gruzdys su "Nissan 200SX“ ir kiti, kurių pasirodymas finale žadėjo nemenką intrigą.

Lenktynininkai pateisino viltis, o sausu oru vykusį finalą laimėjo vienu pagrindinių favoritų laikytas Paulius Insoda, pergalę šventęs ir vakar galingiausių A3000+ klasėje, kuris su jau minėtu "Audi Xtra“ vieną trasos ratą įveikė per 1 min. 23,833 sek.

Nors šis rezultatas tolokas iki šiandien atnaujinto brito Peterio Dumbrecko trasos rekordo, tačiau jis ne prastas. Ypač turint omenyje, kad "Fast Lap“ varžybų dalyviai šioje trasoje yra treniravęsi mažiau.

Antrąją vietą užėmė J. Poškus su "Mitsubishi Lancer Evo VI“ ratą apsukęs per 1 min. 24,435 sek. ir pranokęs trečiuoju prizininku tapusį Vytą Bilinską, vairavusį irgi tokį pat automobilį, kaip ir antrasis prizininkas. Vytas ratą nuvažiavo per 1 min. 26,022 sek.

Iš užsieniečių geriausiai pasirodė latvis Marekas Matvejevas, užėmęs ketvirtąją vietą ir aplenkęs daugkartinį šalies kartingo čempioną Mantą Neverdauską.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder