Žvaigždės pranašauja pokyčių ir naujų galimybių metus

Žvaigždės pranašauja pokyčių ir naujų galimybių metus

Kaip išlydėti senuosius ir pasitikti naujus 2021-uosius metus, ko iš jų tikėtis, kalbiname tris mūsų krašto astrologes: Klaipėdoje gyvenančią astrologę Violetą Liaugminienę, astronumerologę Jolantą Jurkynienę iš Klaipėdos rajono ir Loretą Stonkutę iš Kretingos.

Ką žvaigždės pasakoja apie ateinančius metus? Ko laukti, tikėtis, kam ir kaip pasiruošti?

Jolanta Jurkynienė: 2021-ieji - neišvengiamų pokyčių ir iki šiol neatrastų galimybių metai. Pasaulis ir vertybės kinta, žmonijos sąmonė - taip pat, vyksta istorijos kaita. Kitais metais vis labiau imsime jausti Vandenio eros įsigalėjimą ir pradedančią vyrauti oro stichijos epochą.

Per ateinančius 20 metų vyks socialinis lūžis, kuris ves mus į naują gyvenimo kokybę. Šios neįprastos realijos tęsis dar apie 200 metų, todėl labai svarbu būti vieningiems, humaniškiems, sąmoningiems ir optimistiškiems.

Baltojo metalinio Jaučio metais, kurie pagal kinų Mėnulio kalendorių prasidės 2021 m. vasario 11 d., svarbu neskubėti, vengti neapgalvotų sprendimų, būti kantriems, atidiems, darbštiems, tačiau leisti sau ir pailsėti, pasidžiaugti, išsigryninti tikslus, asmeninę savirealizacijos kryptį, atrasti charizmą, išlaisvinti talentus.

Pagal lietuvių protėvių, senovės baltų, tikėjimą, naujieji metai prasidės kartu su pavasario lygiadieniu - kovo 20-ąją. Juos globos Arklio totemas. Kaip ir kinų Jautis, tai darbštus, kantrus gyvulys, todėl ištvermės mums prireiks.

Sėkmė lydės tuos, kurie bus originalūs, išskirtiniai, laisvi, mylės gamtą, tesės duotus pažadus, jaus savo vertę.

Jei lig šiol buvo sunku išsakyti savo jausmus, tai kitąmet gali būti dar sudėtingiau. Gali padaugėti liūdesio, melancholijos, depresijos apraiškų, tačiau ir išminties, gebėjimo savyje ar partneryje atrasti stiprybę bei paguodą, būti atsakingiems už gyvenimo pasirinkimus, sveikatą, fizinį ir finansinį saugumą.

Iki liepos mėnesio antrosios pusės bus itin jautri finansų tema, galima ekonominė krizė, pinigų reforma, žmones palies finansiniai sunkumai, jie baiminsis likti be pinigų, dėl to reikšis tokios savybės kaip godumas, kils riaušių, galimi sveikatos sutrikimai. Kuo lengviau bus žiūrima į materiją, tuo paprasčiau seksis uždirbti, nestigs nei duonos, nei sveikatos.

Profesinėje srityje daugės laisvės, inovacijų, atsiras neįprastų, naujų veiklų. Stipresni bus tie, kurie veiks kartu, bendradarbiaudami, draugaudami, gebėdami originaliai išsiskirti, būti pastebėti.

Seksis tiems, kurie vadovausis strateginiu, novatorišku požiūriu, numatys perspektyvas, rūpinsis visuotine socialine gerove, stengsis pasaulį padaryti gražesnį, geresnį.

Teks prisitaikyti prie naujų darbo formų internete, socialiniuose tinkluose. Nuotolinė veikla taps norma.

Violeta Liaugminienė: Ateinantys metai - tai nestabilus reformų, permainų, progreso, turbulencijos laikas. Periodas, pilnas lūžių ir perversmų, netikėtų pokyčių, galimų socialinių perversmų.

V. Liaugminienė.

Sėkmė šypsosis tiems, kurie stengsis įgyvendinti humaniškus idealus ne žodžais, o darbais; laisviems, nepriklausomiems, dvasiškai savarankiškiems žmonėms.

Šito laikotarpio kredo: "Tikėk tuo, ko nėra, tam, kad tai atsirastų."

Tai naujų atradimų, technologijų metai. Didelis šuolis prognozuojamas aviacijos pramonei ir visoms technologijoms, susijusioms su kosmosu, elektronika, radiju, televizija, mokslu, IT, inžinerija, transportu. Taip pat geras laikas retoms, keistoms, novatoriškoms profesijoms.

Ateinančiais metais gyvenimas turėtų šiek tiek pagerėti, tačiau harmonijos ir taikos dar teks palaukti. Daugelis gali pajusti pokyčius nuo gegužės 14 d. iki liepos 28 d. Tai bus puikus laikotarpis visiems, kurie gyvena sąžiningai ir dorai, laikosi tradicinių pažiūrų, gyvena pagal Dievo įstatymus.

Būsime skatinami ieškoti naujų vertybių ir tikslų, branginti ir puoselėti savo vidinę laisvę, nusimesti baimes ir suvaržymus. Tačiau laisvę kiekvienas supranta skirtingai. Prisidengus socialine pažanga, lygybe ir laisve, gali kilti ir protestai, riaušės, demonstracijos. Ateinančiais metais tikėtini neramumai, net perversmai.

Gali kilti didelė finansinė krizė, pasaulinis finansinių jėgų persiskirstymas, pinigų nuvertėjimas arba pinigų reforma.

Svarbu suvokti, kad materialios vertybės turi būti tik dvasios ir sielos realizacijos priemonė.

Dabar geriausias laikas investicijoms, ypač į žinias, mokslus, į savo kūno stiprinimą ir sveikatinimą.

Loreta Stonkutė: Ateinantys metai ir toliau transformuos mūsų vertybių sistemą, gyvenimo filosofiją. Pradedame naują trejų metų ciklą, kuriame mokysimės bendradarbiauti, o ne konkuruoti. Išmoktos pamokos bus naudingos ateinančius 30 metų.

Sausis bus vis dar labai neramus, situacija lengvėti pradės vasario antroje pusėje, bet tai dar nebus mūsų išbandymų pabaiga... Svarbu tinkamai išmokti gaunamas pamokas ir suvokti, kad pasaulį kuriame kartu.

Šie metai labai tinkami mokytis kažko naujo, daugiau skaityti, bendrauti su artimaisiais. Reikėtų išmokti daugiau klausytis kitų, nei pačiam pamokslauti.

2021-aisiais pamatysime savo vertybių ir įsitikinimų spragas.

Iki pavasario Saulės ir Mėnulio užtemimų (gegužė-birželis) reiktų susivokti, kokioje srityje turime pasaulio pažinimo spragų, o po užtemimų imtis jas kamšyti.

Visgi nuo vasaros vidurio būkime atsargūs, nes yra tikimybė, kad pasaulyje pasklis daug dezinformacijos, neteisingų žinių, melo. Teks mokytis atsirinkti informaciją.

Labai geri metai medžiams sodinti.

Rudenį bus svarbu neskubėti: geriau lėčiau, giliau nei greitai ir paviršutiniškai. Žiemą pasitiksime su nuojauta, kad grįžta kažkas dvasingo, mistiško ir paslaptingo. Bet tai jau bus 2022-ųjų metų tema.

Kaip išlydėti šiuos ir pasitikti Naujuosius? Kokios būtų jūsų rekomendacijos: kaip puošti namus, ką ant stalo dėti, kaip švęsti, apsirengti?

J. Jurkynienė: Išlydėti 2020-uosius ir pasitikti naujuosius kalendorinius 2021-uosius metus linkiu su dėkingumu, vidine ramybe, šypsena bei viltimi, kad kiekviena diena atveria naujas galimybes. Linkiu meilės sau ir viskam, kas jus supa.

Gruodžio 31-oji - Jupiterio globojama diena. Optimizmas, pasitikėjimas savimi padės pritraukti sėkmę, sveikatą, autoritetą, materialinę gerovę.

Visa, ką galvosite, kaip elgsitės, atsispindės tarsi veidrodyje ir turės pasekmių. Galima lengvai pulti į nuodėmę, o galima ir pradėti viską nuo švaraus lapo. Būkite objektyvūs patys sau.

J. Jurkynienė.

Tiks mėlynos, geltonos, violetinės, rožinės spalvos akcentai. Palanku šiomis spalvomis puošti namus, patiems apsirengti, padengti stalą. Vaišėms - vaisiai, ypač mangai, persimonai, natūralūs saldumynai, medus. Anakardžiai, žemės, kedro riešutai. Saikingai vartokite alkoholinius gėrimus, galite jų išvis atsisakyti.

Sutinkant kalendorinius 2021-uosius metus pagal kinų tradiciją dar bus Baltosios metalinės Žiurkės metai, globojami senovės baltų Dramblio totemo ir Mėnulio. Tad rekomenduoju ir baltos, pilkos, sidabrinės, šviesių, pastelinių spalvų derinius aprangoje bei interjere, papuošimuose gali būti daug metalo spindesio, šerkšno elementų.

Šios spalvos išliks palankiausios visus 2021-uosius metus, o nuo kovo mėnesio antrosios pusės jas bus galima papildyti juoda, tamsiai mėlyna, tiktų ir violetinė, tamsiai raudona, ilgainiui vis populiaresnės taps ryškios neoninės spalvos.

Jei lig šiol nemėgote kristalų, atėjo laikas juos prisijaukinti, nešioti atitinkamų brangakmenių, natūralių akmenų papuošalus, papuošti jais darbo ar vaišių stalą. Naujųjų metų sutikimo išvakarių akmenys - baltasis agatas, opalas, ametistas. Metų brangakmeniai ir kristalai - mėlynasis safyras, obsidianas, juodasis agatas, labradoritas, oniksas.

L. Stonkutė: Gruodžio 31-oji bus gana dvilypė diena. Jei planuojame atlikti kokį gilų naujametį ritualą, geriausia būtų pasirinkti laiką iki 16-os valandos, nes dienos pradžia tikrai gali būti pakylėta, išgyvensime Dievo buvimą šalia, jausime, kad yra kažkas daugiau nei maistas ir gėrimai. Gaila būtų tą laiką paaukoti maisto ruošimui...

Nuo 16-os valandos nuotaika gali gerokai pasikeisti. Gali kilti noras pamėgdžioti kitus, vaizduoti save geresnį nei iš tikrųjų esi...


L. Stonkutė.

Aš tai vadinu beždžioniavimu, kai maivomės, nesuvokdami tikrųjų prasmių. Ritualai tokiu metu praranda savo prasmę. Bet žaidimams šis laikas - pats tas.

Likusią vakaro dalį galėtume žaisti, juokinti vieni kitus, vaidinti vaidinimus, dainuoti karaokę, šokti...

Stalas vakare galėtų stovėti nuošaliau. Centrą geriau palikti laisvą - lyg sceną. Emocijų gali būti daug, tad reikia duoti joms erdvės gražiai lietis.

Namų puošyboje šiemet reikia ypatingos išmonės - kambaryje, kuriame švęsite, turi būti du elementai: kažkas seno ir kažkas visiškai naujo...

Pavyzdžiui, jei ant stalo dėsite savo keptos duonos, reikia padėti ir grūdų varpų ar indelį grūdų, iš kurių ta duona gimė. Šalia vyno butelio būtinai turi būti vynuogių. Prasminga būtų kambaryje pakabinti pačią seniausią nuotrauką, kokią tik galite rasti savo albume, o šalia jos pakabinti ir pačią naujausią, kokią turite iš šių dienų. Įjunkime fantaziją, kuri padės rasti daugiau praeities ir ateities elementų.

Naujamečio vakaro apranga taip pat turėtų būti prasminga. Kiekvienas turime kažkokių idealų, kuriais sekame (autoritetingi žmonės, mokytojai, žvaigždės, dievai, o gal net gyvūnai ar augalai...). Vertėtų pamąstyti, kokių savybių ateinančiais metais norėtume įgyti iš savo idealo: gal medžio ramybės, gal šuns draugiškumo, gal mokytojo išminties, gal dieviškos meilės, o gal sveikuolio stiprybės... Įtraukime į aprangą su tuo susijusį elementą.

Žalias megztukas gali reikšti medžio ramybę, kailinė liemenė gali priminti draugiško šuns kailį, taškas kaktos centre, knyga rankoje ar akiniai gali simbolizuoti mokytojo išmintį... Svarbu žinoti, ką tavo pasirinktas rūbo elementas ar aksesuaras tau pačiam simbolizuoja.

V. Liaugminienė: Ateinančių metų stichija - metalas, kurio spalva - balta arba sidabrinė. Balta spalva yra tyrumo, nekaltumo ir švaros spalva, todėl šventei reikia ne tik savo namus išsivalyti, bet ir savo sielą. Nepalikti praėjusių metų nuoskaudų, skausmo, pykčio, nerimo. Pasistengti švaria siela įeiti į Naujųjų metų erdvę.

Namus tiktų puošti balta, sidabrine ir aukso spalva. Pasipuoškite sidabriniais juvelyriniais gaminiais.

Ant naujamečio stalo turėtų būti kuo daugiau įvairių salotų, žalumynų ir jokiu būdu netiktų jautiena. Stalą derėtų papuošti sidabro bei nikeliuoto ir chromuoto metalo atributais. Tiek dekoruodami stalą, tiek rinkdamiesi drabužius venkite ryškių spalvų, ypač raudonos spalvos. Tiktų papuošti stalą ir namus žaliomis šakelėmis.

Gal galite pasidalyti, kokį prasmingą naujametį ritualą galėtume atlikti?

L. Stonkutė: Pradėdami kažką naujo visose kultūrose žmonės darydavo kokį nors ritualą, kuriame svarbiausi yra šie elementai: apsivalymas, nusilenkimas aukštesnei jėgai, savo norų išsakymas ir aukštesnės jėgos palaiminimo gavimas. Galime sukurti ir savo ritualą.

Norėdami apsivalyti turime ne tik nusiprausti, bet ir palengvinti širdį: atsiprašyti tų, kuriuos esame nuskriaudę, ir nuoširdžiai atleisti savo skriaudėjams.

Kaip susijungti su aukštesne jėga? Ji subtili, todėl išgirs bet kokį tyrą mūsų kreipimąsi. Savo norus galime surašyti ant lapo, o gal nupiešti. Aukštesnės jėgos palaiminimą galime sužinoti traukdami runą, taro kortą, kreipdamiesi į orakulą arba tiesiog atversdami pirmą pasitaikiusį Šventraščio puslapį.

Kaip minėjau, šiemet ritualą geriau atlikti iki 16 valandos. Na, o vidurnaktį galima savo surašytus norus sudeginti, kad ugnis suteiktų jėgos jiems pildytis.

Violeta Liaugminienė: Naujųjų metų išvakarėse iki 19 val. Mėnulis bus jautriame Vėžio ženkle. Prisiminkite, kas šeimoje buvo geriausia, pasidžiaukite vieni kitais. Vaikams papasakokite savo meilės istoriją ar tiesiog pasidalykite jaunystės prisiminimais. Vėliau, kai Mėnulis pereis į Liūtą, būtinai pažaiskite bent vieną žaidimą, į kurį įtraukite visą šeimą. Sakykite vieni kitiems komplimentus ir linkėjimus.

J. Jurkynienė: Naujuosius metus, tiek asmeninius, kai kasmet grįžta Saulė į poziciją gimimo momentu ir tai vadiname savo gimimo diena, tiek kalendorinius, verta pasitikti pirmiausia sutvarkius namus, atsikračius nebereikalingų daiktų, atsiprašius, neturint skolų, nusiteikus optimistiškai savo mintimis bei emocijomis.

Vienas iš paprasčiausių, bet svarbus ritualas būtų tiesiog rasti bent dešimt minučių pabūti su savimi visiškoje tyloje, užmerkus akis ir leisti sau pajausti subtilias energijas, kurios ateina per pojūčius, mintis bei emocijas, leisti sau būti nešamiems svajų bei vizijų labirintais, kurios galėtų realizuotis ateinančių metų tėkmėje…

2020 m. gruodžio 31 d. iki 2021 m. sausio 1 d. ryto Saulė bus karališkajame Ožiaragio laipsnyje!

Labai svarbu svajoti, norėti, programuoti ateinančius metus, užsirašyti kylančias idėjas.

Jau nuo pirmosios naujųjų metų dienos linkiu stebėti įvykius, savijautą 12 parų, kurių kiekviena signalizuos apie mėnesio tendencijas. Pavyzdžiui, 2021-ųjų metų sausio 1-oji diena atspindės viso sausio mėnesio realijas, sausio 2-oji – vasario tendencijas ir t. t.

Išminties, taikos ir svajonių 2021-aisiais metais!

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder