Rasa Petrauskienė: "Iš daržo grįžtu labai laiminga"

Rasa Petrauskienė: "Iš daržo grįžtu labai laiminga"

Apie Seimo narės Rasos Petrauskienės darbus girdime dažnai. O kokia ji kasdieniame gyvenime?

Po kokiu Zodiako ženklu gimėte?

Esu gimusi po Avino ženklu. Jo pagrindinės savybės yra atkaklumas, veržlumas, užsispyrimas. Tikiu, kad viskas gyvenime yra įmanoma, reikia tik didelio noro, pastangų ir išminties, o svarbiausia - valios. Šie dalykai dažniausiai ateina su patirtimi ir amžiumi.

Ar esate laiminga?

Taip, esu. Tik kaip ta laimė matuojama? Nėra tokio matavimo vieneto: nei ilgio, nei svorio - ji neapčiuopiama. Juk žmogui vieną dieną atrodo, kad jam pasaulis po kojomis, kitą - jau ieško gyvenimo prasmės ir bando išsikapanoti.

Kaip reaguojate į sėkmes ir nesėkmes?

Kiekvieną netikėtą atsitikimą ar nesėkmę vertinu ramiai, priimu kaip pamoką ir einu toliau.

Kaip atsipalaiduojate?

Mėgstu sportuoti - gero fizinio tonuso palaikymas padeda subalansuoti energiją, ne tik atsipalaiduoti, bet ir susikaupti. Iki apsigyvendama Vilniuje aktyviai žaidžiau tenisą. Tai ne tik fizinis, bet ir strateginis, ugdantis kantrybę ir discipliną sportas.

Ko moko ši sporto šaka?

Turi nuspėti varžovo mąstymą ir būsimą kirtį. Po kelių atmuštų kamuoliukų jau perprantu varžovo strategiją, o greita reakcija padeda įgyvendinti savąją.

Žaidžiant tenisą supranti, kad kol neįmuštas paskutinis taškas, negalima džiaugtis pergale. Būdama mieste kas rytą darau mankštą, ji man padeda darbo dieną pradėti geros nuotaikos.

Populiariausias posakis, sentencija.

Jei nori turėti - nelauk, kol kas duos ar iš dangaus nukris. Jei nori - pats pasiimk. Ir niekam neliksi skoloje.

Gyvenimo knyga?

Mano vidinis pasaulis - kaip ir kiekvienos moters. Jame pilna dramų, minčių, dėliojimų, klausimų. Todėl tarp daugybės mano knygų išskirčiau Clarissos Pinkolos Estes knygą "Bėgančios su vilkais". Ją skaičiau kelis kartus, tam tikras vietas pasibraukiau.

Tai moters enciklopedija, tarsi raktas, atsakantis į įvairiausius esminius gyvenimo klausimus.

Kokias knygas rekomenduotumėte perskaityti jaunimui?

Jaunimui patarčiau tiesiog daug skaityti. Skaitykite tai, kas įdomu, nebijokite pažinti knygų pasaulį - jis nuostabus.

Ar mėgstate gaminti valgyti?

Vertinu sveiką maistą, todėl daržas ir šiltnamis - mano gyvenimo dalis. Tai ir savotiška meditacija, kartu ir derlius, kai pasiseka. Jei tik turiu minutėlę - mane rasite darže, iš kur namo grįžtu jau sutemus ir labai laiminga.

Mėgstamiausias patiekalas?

Pavasarį nuo ankstyvo ryto gaminu kiaulpienių, dilgėlių ir garšvų salotas. Nuo čia prasideda "gerasis laikas".

Ar teko ragauti egzotiškų patiekalų?

Mane žavi gruzinų virtuvės patiekalai - chačapuris, chinkaliai, charčio sriuba ir kiti, žavi kiekvieno regiono patiekalų savitumas.

Koks turi būti tobulas vyras?

Ką reiškia būti tobulam? Mano supratimu, tobulumas slypi netobulume: kai santykiuose papildai vienas kitą, kai turi kur augti vienas su kitu ir kiekvienas atskirai.

Ar vyras turi žmonai padėti namų ruošoje?

Namai - kai juose gyvena šeima, yra jų bendras rūpestis. Neskirstau darbų į moteriškus ar vyriškus. Tačiau gyvenime dažnai atsitinka taip, kad vienas šeimos narys yra labiau užsiėmęs nei kitas ir atvirkščiai.

Ar teko prekiauti turguje?

Ir dar kaip! Vaikystėje dažną šeštadienį su broliu Ryčiu skubėdavome į turgų prekiauti dekoratyvinėmis žuvytėmis, kurių per gausiai prisiveisdavo namuose laikomame akvariume.

Mums, vaikams, labai patiko ir prekiauti, ir papildomą pinigėlį užsidirbti. Kainas nuleisdavome, todėl už geros valandos laimingi, viską pardavę, grįždavome namo.

Kokias gėles Jums reikia dovanoti?

Man labiausiai patinka tulpės, lauko ir darželio gėlės.

Ar esate davusi kyšį kelių policininkui?

Oi, niekada. Man tai būtų ne tik savęs, bet ir pareigūno pažeminimas. Be to, juk valstybė turi susirinkti mokesčius. Padarei klaidą - papildyk biudžetą.

Ar turite tikrų draugų?

Nors mane nuolat supa platus ratas puikių, artimų draugų ir bendraminčių, visgi pačios tikriausios draugės yra mano dukros, mama.

Ar turite augintinių?

Mūsų namuose gyvena ištikima ilgo plauko vilkšunė - Hera. Vardą jai rinko visa šeima. Hera graikų mitologijoje - santuokos ir santuokinės ištikimybės deivė. Mūsų augintinė yra labai svarbi šeimos dalis.

O akvariumo žuvytės tai jau mano vienos numylėtos ir prižiūrimos. Tą darydama, atsipalaiduoju: vėjuotais ir šaltais žiemos vakarais, atrodo, čia sustoja laikas ir viskas taip ramu

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder