Meldėsi už autizmo spektro sutrikimų turinčius vaikus

Meldėsi už autizmo spektro sutrikimų turinčius vaikus

Balandžio 2-ąją minint Pasaulinę autizmo supratimo dieną Vilties mieste skambėjo malda. Mišios vyko prie Klaipėdos Šv. Pranciškaus Asyžiečio vienuolyno pastatytoje naujojoje kupolinėje palapinėje.

„Dieve, tik tu gali atsilyginti už gerus darbus Ingai Gusiatinai, Ramūnui Petraičiui, Daliai Petrauskienei, taip pat bendrovei „Vlantana“, Klaipėdos licėjaus ir dienraščio „Vakarų ekspresas“ bendruomenėms. Nes tik jų dėka susirinkome maldai šioje palapinėje. Meldžiamės už visus, kurių dėka mes galime parodyti, kad autistiškų vaikų galia yra didesnė už jų negalią“, – dėkojo broliai pranciškonai.

Rėmėjų lėšomis pastatyta nauja palapinė labai pravers vasarą Vilties mieste autizmo spektro sutrikimų turintiems vaikams rengiamoms dienos stovykloms "Rožių planeta". Tokie užsiėmimai yra didelė pagalba ypatingus vaikus auginantiems tėvams, čia lavinami ir jų socialiniai įgūdžiai.

Nors palapinė dar neįrengta iki galo, tikimasi, kad pasibaigus karantinui pavyks darbus užbaigti.

Brolis Benediktas Jurčys sakydamas pamokslą nepamiršo ir nūdienos aktualijų.

"<...> COVID-19 nuplėšė nuo mūsų veidų kaukes. Mūsų veiksmai byloja apie mus, kokie mes esame iš tiesų. Ar mes atpažįstame vieni kitus? <...> Suskubome užsidėti daugkartines marlines kaukes. Jos negelbsti. Mes vėl darome klaidas, darome visas įmanomas klaidas... Kažko mums trūksta... Gal tiesiai šviesiai ir įvardinkime - dvasinės bičiulystės, Dievo artumo šilumos! Tikiu bręstančiu pokyčiu, kad taip, kaip buvo, neliks", - kalbėjo brolis Benediktas.

Jis vylėsi, kad kiekvieną dieną mes artėjame prie pandemijos pabaigos.

"Jaučiu Dievo trauklapį ant Lietuvos žaizdų. Prašau patikėkit - kaip niekad iki šiol mums svarbu melstis, kad postpandeminė visuomenė atsinaujintų atjautai ir bendrystei", - pamokslą užbaigė brolis Benediktas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder