"Man kur kas svarbesni yra žmonės, ne vietos"

"Man kur kas svarbesni yra žmonės, ne vietos"

"Nesu labai sentimentalus, todėl grįžęs į Klaipėdą nesilankau vietose, kuriose gyvenau, mokiausi ar dirbau - ekskursijomis į praeitį neužsiimu, nebent atsitiktinai tomis gatvėmis praeičiau. Štai Pušyno skersgatvyje, šalia miesto parko, kur gyvenau nuo gimimo iki kol sukako trylika metų, nesu buvęs daugybę metų", - sako Arnoldas Remeika, mados verslo konsultantas, apžvalgininkas, edukacinio projekto "Suprasti madą" įkūrėjas ir vadovas.

Iš Klaipėdos gyventi į Vilnių prieš gerus penkerius metus - 2015-ųjų pavasarį - išvykęs Arnoldas akcentuoja, kad jam kur kas svarbesni yra žmonės, ne vietos.

"Todėl atvykęs į Klaipėdą, o stengiuosi apsilankyti kas kelis mėnesius, iškart važiuoju pas tėvus, aplankau sesę ir jos šeimą, susitinku su keliais čia likusiais draugais", - minėjo Arnoldas.

Visgi, yra vietų, kurias Arnoldas aplanko kiekvieną kartą, nepaisant metų laiko, oro ar grafiko.

"Kartais, atvykęs darbo reikalais, laiko turiu visai nedaug, bet visada nuvažiuoju prie jūros - nesvarbu, ar Smiltynėje, ar prie mano taip mėgstamos Olando Kepurės, ar tiesiog į Melnragę, kuri, beje, visa išgražėjusi ir netikėtinai tapusi madingu traukos centru. O juk mano vaikystėje prie šiaurinio molo nesimaudydavome - ten buvo vadinamasis šunų pliažas. Jūra mane nuramina ir įkvepia, ji puiki terapeutė. Štai ir savo paltų kolekcijos įvaizdinę fotosesiją šį pavasarį su talentinga klaipėdiete fotomenininke Cveti Zabiela darėme prie jūros, o ir pačią kolekciją, kurią kūriau su lietuvišku prekės ženklu "Inavati", pavadinau "Inspired by the sea" (liet. - "Jūros įkvėpta"). Jūros man ypač pradėjo reikėti išvykus į Vilnių. Kai gyvenau visai šalia, dvidešimt minučių dviračiu iki Girulių, ji man buvo savaime suprantamas dalykas, o dabar - reta dovana", - pasakojo Arnoldas.

Atvažiavęs į Klaipėdą jis visada stengiasi rasti nors pusvalandį su kava ramiai, neskubėdamas pasivaikščioti po Klaipėdos senamiestį, užsukti į Senąjį turgų, pasižvalgyti, ką naujo turi senas vinilo plokšteles parduodantis vyrukas, praeiti Danės krantinėmis, prasukti ratą pro Skulptūrų parką.

"Netrukus visa tai galėsiu padaryti - rugpjūčio 19-23 dienomis Klaipėdoje vyks tradicinė, jau devintoji, Klaipėdos mados savaitė, į kurios renginius visada atvažiuoju", - minėjo mados verslo konsultantas.

Jį labai džiugina, kad žmonėms vis labiau atveriamas priėjimas prie marių.

"Užteks tvorų ir uždarų teritorijų - miestas turi priklausyti žmonėms! Kai pastarąjį kartą lankiausi Klaipėdoje, su draugais užsukome ir į naująją renginių erdvę "Hofas", kuri kaip tik ir įsikūrusi buvusios gamyklos teritorijoje. Tiek daug laimingų veidų Klaipėdoje seniai nebuvau matęs. Labai tikiuosi, kad šiam projektui pavyks išsilaikyti ir tapti alternatyva pastaraisiais metais, atrodo, itin monotoniškam ir kiek per provincialiam miesto ritmui.

Malonu matyti, kad vis atsiranda vietų, kurios tampa naujais laisvalaikio taškais ir gera atsvara prekybos centrų picerijoms ir biliardinėms. Vienas šviežiausių mano šios vasaros įspūdžių iš gimtosios Klaipėdos buvo susitikimas su draugais "Švyturio" alaus daryklos "BHouse" terasoje, iš kurios atsiveria kiek kuklus, bet vis tiek iš kitur nepasiekiamas senamiesčio vaizdas.

Kelerius metus jaučiau nerimą, kad Klaipėda tampa kažkokia kitokia, per sekli ir per provinciali, bet pastarosios kelionės gerokai mano nuomonę pakeitė. Tikiuosi, kad šis įspūdis nebus laikinas, kad Klaipėda išties siekia susigrąžinti savo trečiojo pagal svarbą didmiesčio statusą. Matau, kaip prie miesto strategijos dirba rimti žmonės, kad keičiasi ne tik Klaipėdos įvaizdis, bet ir pats miestas, kad visa tai nėra tik žodžiai. Pats pagal galimybes prisidedu Klaipėdoje organizuodamas renginius, kurie nė kiek nenusileidžia sostinės renginiams.

Todėl jau netrukus pasimatykime Klaipėdos mados savaitėje ir įsitikinsite, kad šalia miesto švenčių ir jomarkų Klaipėdoje gali vykti ir rimtos diskusijos apie futurizmą, makrotendencijas ir inovacijas, kurios pakeis ne tik mados pramonės, bet ir visos žmonijos ateitį", - pasakojo Arnoldas.

Parengė Edita GUDAVIČĖ

"Jūros man ypač pradėjo reikėti išvykus į Vilnių. Kai gyvenau visai šalia, dvidešimt minučių dviračiu iki Girulių, ji man buvo savaime suprantamas dalykas, o dabar - reta dovana", - neslepia Arnoldas Remeika.

Asmeninio albumo nuotr.

Būtinai aplanko

Jūrą, Olando Kepurę.
Senąjį turgų.
Skulptūrų parką.
Danės krantinę.

Nauji atradimai

Nauja pramogų erdvė "Hofas".
Gastrobaras "Švyturys BHouse".

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder