Blynų labai įdomiu pavadinimu "Dutch baby" receptas gimė JAV gyvenančioje vokiečių šeimoje. Įprastai šis skanumynas gardinamas sviestu, cukraus pudra ir citrinos sultimis. Teko girdėti ir apie labiau vokišką šio recepto versiją su keptais obuoliais, tačiau šį kartą gaminome amerikietiškąją ir gardinome šilauogėmis, mangais ir klevų sirupu. Šio patiekalo skonis mums labai patiko, nors nesame dideli blynų mėgėjai.
Jie visai kitokie negu įprastiniai, kepti keptuvėje. Tokie purūs ir lengvai paskrudę. Jums patiks!
Ingredientai
70 g miltų
250 ml pieno
2 kiaušiniai
1 šaukštas rudojo cukraus
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1/2 šaukštelio druskos
1 šaukštas sviesto
šiek tiek mėgstamų uogų, vaisių ir kitų pagardų
Sudedame visus ingredientus (išskyrus sviestą ir pagardus, kuriais dekoruosime) į maisto trintuvą (blenderį) ir triname 15-20 sekundžių.
Išplaktą tešlą paliekame pastovėti 20 minučių, kad miltai kuo geriau išbrinktų.
Mes kepėme vieną didelį blyną, tad ant viryklės pastatėme keptuvę su storu dugnu (rekomenduojame ketaus), dėjome sviestą ir, juo ištrynę keptuvės kraštus, palikome ištirpti. Supylėme blynų tešlą ir su visa keptuve pašovėme į jau įkaitintą orkaitę (220 laipsnių). Kepėme 20 minučių.
Blynas turi šiek tiek apskrusti. Išėmus iš orkaitės, patiekti su vaisiais, klevų sirupu, uogienėmis, jogurtu ar kitais pagardais.
Maisto kelionės
Cukinijų blyneliai be glitimo
Labai skanūs, purūs, vaikystę primenantys blyneliai! Naudojau avižų miltus be glitimo.
Ingredientai
400 g cukinijų, sutarkuotų burokine tarka
2 kiaušiniai
0,3 st. pieno (naudojau avižų pieną)
1 st. avižų miltų
1 valg. š. cukraus
1 valg. š. aliejaus
0,5 arbat. š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
aliejaus kepimui
Tarkuotas cukinijas suberti į sietelį ir nuspausti skystį rankomis.
Inde lengvai išplakti kiaušinius, cukrų. Supilti pieną, 1 valg. šaukštą aliejaus, druską, cukiniją. Išmaišyti. Suberti miltus ir kepimo miltelius. Išmaišyti iki vientisos masės.
Keptuvėje įkaitinti aliejų iki vidutinės temperatūros. Įpilti po 2 valg. šaukštus tešlos. Kepti apie 3-4 min. iš apačios, tada apversti ir dar pakepti apie 3-4 min.
Skanauk su Aušra
Rašyti komentarą