„Vakarų ekspresas“: prieš ketvirtį amžiaus

„Vakarų ekspresas“: prieš ketvirtį amžiaus

Gera ir patogu prieš 25 metus buvo geriamojo vandens mėgėjams. Galėjai ateiti į Naujojo Uosto gatvės apleistą namą ir vartoti vandens kiek tik telpa ir kiek tik širdis geidžia. Ir visa tai nemokamai. O kol vieni gėrė vandenį, kiti vienijosi į bulvininkų draugiją. Treti svetimas žmonas vogė. Žodžiu, kiekvienas ganė taip, kaip išmanė. Jei įdomu, skaitykite toliau...

VE 1993.04.16 - 1993.04.23

Budintis reporteris rado potvyniuką

1993-iųjų balandžio mėnesį "Vakarų ekspreso" reporteris Gintaras Vaičekauskas netikėtai rado neišsenkantį šaltinį. Ne tik rado, bet ir su skaitytojais šia puikia naujiena pasidalijo. Naujosios Uosto gatvės 11-ajame ir 13-ajame namuose gyventojai nebegyvena gal jau porą metų, likusios tik išorinės sienos. O geriamas vanduo pro numuštą vamzdį teka nebe pirmas mėnuo. O gal ir pusmetis. 2-osios butų ūkio tarnybos darbuotojai jį patikino, kad jau seniai duotas nurodymas kanalizacininkams ir vandentiekininkams nutraukti gėlo vandens tiekimą velniai žino kam. Įdomu, kas už šį vandenį mokėjo?

Žinutės autorius prisiminė ir vasarą viename Danijos karališkojo jachtklubo duše matytą užrašą: "Nors Danijos futbolo rinktinė tapo Europos čempione, nepamirškite, kad šalyje sausra. Taupykite vandenį!"

Panašių užrašų, raginančių taupyti vandenį, 1993-iaisiais Klaipėdoje rasti nepavyko.

Bulvininkų draugija

Tai, kad į draugijas vienijasi baikeriai, filatelistai, dietininkai, šokėjai ar dviratininkai, nieko nestebino netgi prieš ketvirtį amžiaus. O štai žinutė, kad į organizuotą krūvą buriasi bulvininkai - sudomino ne vieną. Balandžio 9-ąją Kaune, Žemės ūkio rūmuose, susikūrė Lietuvos bulvininkų draugija. Ji siekė suvienyti visus šalies, taipogi ir Klaipėdos, žemdirbius ir šiaip bulvių augintojus. Draugija įsipareigojo teikti naudingą informaciją apie šios daržovės priežiūrą, veisles, derliaus saugojimą bei palankiausias pirkimo ir pardavimo kainas. Įdomu, ar iki šios dienos išliko nors vienas bulvininkas. Bet kokiu atveju "cepelinininkų" ir bulvinių "vėdarininkų" tikrai netrūksta.

Galvosūkiai

1993-iųjų balandžio mėnesį vienam klaipėdiečiui nutiko nemalonus įvykis. Sunegalavo jo šunelis - užsikrėtė kirmėlėmis. Ir kaip nustebo pilietis iš Klaipėdos, kai vienoje uostamiesčio veterinarinėje vaistinėje iš jo paprašė recepto. Vargšui nebeliko nieko kito, kaip tik uodegą paspaudus, atsiprašom, galvą nuleidus, eiti į žmonių vaistinę. Čia jokio recepto niekas nepaprašė ir medikamentus pardavė laisvai.

Šuniška istorija, kitaip situacijos ir nepavadinsi.

Padaugėjo daktarų

Ne tik Kaunas turėjo savo Daktarą. 1993-iųjų balandį Klaipėdos gyvenime nutiko tikrai neeilinis įvykis - Vilniuje miesto Tarybos pirmininkui Vytautui Čepui buvo suteiktas psichologijos daktaro vardas. "Vakarų ekspresas" visus klaipėdiečius nuoširdžiai įspėjo, nuo tos dienos į gerbiamą V. Čepą kreiptis: pone Daktare! Ir daugelis išgirdo mūsų įspėjimą.

Sulaikytas policininkas

1993-iųjų balandžio mėnesį rašėme apie tai, kaip buvo sulaikyti du treileriai su vario laužu, neteisėtai bandytu išvežti į Vokietiją. Tada krovinį lydėjo buvęs Kauno miesto vyriausiasis policijos komisaras. Po to buvo sulaikytas vadinamasis Mukrano perkėlos transporto policijos pareigūnas, įtariamas finansinėm operacijom, taip pat susijusiom su spalvotaisiais metalais.

Sunku pasakyti, kas taip susuko galvas pareigūnams, - spalvos ar metalai?

Kuo toliau į mišką, tuo daugiau policininkų, tokią išvadą daro žinutės autorius ir pažadėjo smulkiau apie tai papasakoti artimiausiuose numeriuose. Ar tik nepamiršo pažadukas?

Klaipėdos grimasos

Vieną 1993-iųjų metų balandžio penktadienį kartu su policijos pareigūnais į naktinį reidą išsiruošė ir "Vakarų ekspreso" reporteris. 23.30 val. per raciją buvo pranešta, kad žvejybos įrangos įmonėje Minijos gatvėje vagys baigia visas aliumininio plokštes per tvorą išnešti. "Iš tiesų, kodėl gi vagims nenešus per tvorą aliuminių triuminių šaldytuvų, - stebėjosi mūsų pastabusis reporteris, - jeigu jie sukrauti prie pat tvoros? O tvoroje skylė. Kaip pagal užsakymą. O šaldytuvų daug. O sargas tik vienas."

Reporteriui medikai ne veltui skundėsi, kad ligoninės priimamasis labiau primena blaivyklos filialą. Lyg tyčia įlingavo aprišta galva 1963 metais gimęs subjektas V. R. Tik įėjęs, pradėjo padrikai pasakoti keistą istoriją. "Aš kaunietis, iš mafijos, atvažiavau su žmona į pajūrį, pas boksininką Augį. Tu ką, Augio nepažįsti? Sėdėjau 6 metus kalėjime. Už ką? Tai buvo kariuomenėje. Prisirūkiau "anašos" ir šoviau iš karabino į orą. Turbūt į kažką pataikiau, nes šešerius metus gavau. Šiandien "kvasinom", aš su žmona į pajūrį su "dušmanu", bet kažkur prie Girulių aš išlipau nusišvilpti, o tas "dušmanas" nusivežė mano žmoną. Ji gražiausia pasaulyje. Pamatysite. Turbūt jau išprievartaus. Ech, jau antrą kartą iš manęs žmoną pagriebia. Tai vot, aš puoliau stabdyti kitą mašiną ir iššoko du "koziolai" ir man su montiruote per galvą..."

Ech vyrai, vyrai, pasirenkate žmonas gražuoles ir po to tik vargstate.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder