Valgyti galima ir Laukininkuose

Valgyti galima ir Laukininkuose

Laikrodis mušė pusė pirmos ir jau žinojau, ko noriu - rizikos. Tebūnie lauko kavinė Laukininkuose!

Laukininkai - rajonas su savo istorija, (ne)kultūra gatvėse, tad neabejojau, kad ir požiūris į maistą čia gali būti kitoniškas. Mano akiratyje atsidūrė netoliese naktinio klubo "Kalifornija", kebabinių ir barų bulvarėlyje įsikūręs baras "Laura".

Užsisakiau šviežios daržovių sriubos. Norėdamas užsisakyti antrąjį patiekalą, turėjau išklausyti ilgą tiradą (antrąjį patiekalą galėjau rinktis iš 5 variantų). Džiugu, kad padavėja nesutriko, kai buvo pertraukta ir sugebėjo apibūdinti mane suviliojusius žiedinius kopūstus su grybų padažu.

Kavinė buvo ganėtinai erdvi, todėl neteko kamuotis klausantis kitų pokalbių ar kvėpuoti cigarečių dūmais. Viskas apstatyta paprastais mediniais baldais, medinė tvora uždengė Vingio gatvės gyvenimą, o pavėsinės viršuje kabojo violetinės surfinijos. Tai lyg ir tenkino minimalius fengšui reikalavimus. Tačiau mintimis į Kalifornijos pakrantę persikelti neleido garsas kitoje gatvės pusėje - "Vyturio" stotelė. Na, ir dar šunelis, kuris vis sulodavo, primindamas, kad šeimininkai daugiau maisto turėtų palikti po stalu.

Įrankiai buvo atnešti voke, iš kurio tikriausiai žvelgė Lauros akys, esančios kažkur kavinės viduje.

Sriubos ilgai laukti nereikėjo. Prie jos buvo patiektos kelios plonai pjaustytos duonos riekelės. Visai kitokiais matmenimis buvo pjaustytos morkos sriuboje, kaip močiutės pasakytų - "ūkiškai". Daržovių sultinyje netrūko - buvo ir šparaginių pupelių, ir žiedinių kopūstų, ir bulvių. Neatmetu galimybės, kad ten būta ir mėsos! Temperatūra buvo tinkama valgyti.

Antrojo patiekalo skonio minimalizmas (nebuvo perkrauta ingredientų) ir gigantiškumas man paliko teigiamą įspūdį. Tešloje apkepti žiediniai kopūstai su pievagrybių ir sūrio padažu turėtų tenkinti ir vegetarus. Visos porcijos neįveikiau, kad ir kokią nirvaną ji manyje kurstė šakutė po šakutės. Pomidorų buvo mažoka, o sūrio, mano konservatyvia nesikeičiančia nuomone, niekada neturėtų būti gailima.

Prisiminiau, kad ne viskas auksas, kas auksu žiba, ir patyrinėjau žiedinius kopūstus lėkštės apačioje. Tešla buvo šiek tiek sudrėkusi, bet bendro skonio negadino.

Tai buvo maistas, atkuriantis vidinę pusiausvyrą, todėl nenustebau, kad žmonių vis daugėjo, o ir jie mėgavosi maistu kaip kokie šiaurės italai, kuriems visiškai nerūpėjo, kad valgydami namie galėtų stebėti tiesioginę transliaciją iš ligoninės prieigų, kur gimdo hercogienė. Dauguma klientų buvo rusakalbiai, bet patiekalus užsisakinėjo švaria lietuvių kalba.

Sąskaitos ir grąžos nereikėjo laukti ilgiau trijų minučių.

Maniau, kad ši kulinarinė išvyka į Klaipėdos Čikagą - Laukininkus - bus intriguojanti, bet tiesa ta, kad tikrai skaniai pavalgiau. O rizikos paieškoti teks kitą kartą.

Dienos pietūs (9 Lt)

Šviežių daržovių sriuba (3 Lt)

Žiediniai kopūstai su grybų padažu (6 Lt)

Įvertinimas

Maistas - 4 šaukštai
Aptarnavimas - 3,5 šaukšto
Aplinka - 3 šaukštai
Vidurkis - 3,5 šaukšto

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder