Kartu galvoje knibždėjo kita vakarykščių dienos pietų įspūdžius reziumuojanti mintis - deja, bet nedaug Klaipėdoje esama maitinimo vietų, veikiančių itin seniai bei galinčių pasigirti per daugybę metų nesuprastėjusia maisto kokybe, nesumažėjusiomis porcijomis ar nepablogėjusiu aptarnavimu.
Į šį sąrašą "Jing Bin Lou", veikiantį jau nuo neatmenamų laikų, tikrai galima įtraukti.
Tiesa, kiek papriekaištauti norėtųsi restorano vadovams ar savininkams, nusprendusiems lauke pastatyti tik du medinius neišvaizdžius stalus, labiau pritaikytus užmiesčio sodyboms, o ne miesto centre įsikūrusioms kavinėms. Suprantama, kad gan siauras Turgaus gatvės šaligatvis neleidžia įrengti išskirtinės vasaros terasos. Tačiau, mano nuomone, čia pastatyti mažesni bei originalesni staliukai pritrauktų daug daugiau klientų. Juolab kad ir aplinka dėkinga - itin triukšminga Tiltų gatvė kiek nutolusi, o supantys senamiesčio ir Jono kalnelio vaizdai suteikia išskirtinio žavesio.
Dienos patiekalų pasirinkimas platus - siūlomos trijų rūšių kinų virtuvės sriubos, kurių kaina 4 litai, dviejų rūšių salotos po 8 litus ir trijų rūšių pagrindiniai patiekalai (žuvies, vištienos bei jautienos), taip pat kainuojantys po 8 litus. Pietums galima užsisakyti ir trijų rūšių - ryžių, kviečių ar grikių - makaronus, patiekiamus su pasirinktu padažu bei įdaru. Makaronų kaina jau kiek didesnė - 12 litų.
Savo dienos pietums pasirinkau triušienos sriubą su kiniškais grybais ir saldžiarūgštę vištieną. Sriuba, prisipažinsiu, tikrai "superinė". Itin maloniai nustebino tai, kad joje būta išskirtinai daug grybų ir mėsos.
Saldžiarūgštė vištiena (apkepta tešloje) patiekta su virtais ryžiais ir šviežių kopūstų salotomis su morkomis bei konservuotais kukurūzais. Pačiai vištienai - jokių priekaištų. O štai saldžiarūgščio padažo, kurio būta itin gausiai lėkštėje, teko ragauti ir daug skanesnio.
Aptarnavimas taip pat beveik be priekaištų. Pradžioje kiek keistai nuteikė prie staliuko priėjusios ir iš manęs užsakymą priimti norėjusios padavėjos ištartas tik vienas, tačiau "galingas" žodis: "Sakykite." Vėliau padavėja buvo labai mandagi bei profesionaliai atliko savo darbą.
Norėtųsi išskirti ir tai, jog tik pradėjus skanauti pagrindinį pietų patiekalą priėjusi padavėja paklausė, ar viskas gerai. Deja, bet šis vienas iš padavėjo profesionalumo ženklų iki šiol būdingas retam uostamiesčio kavinės darbuotojui.
Įvertinimas - 4 šaukštai
Maistas - 4 šaukštai
Aptarnavimas - 4 šaukštai
Aplinka - 4 šaukštai
INFORMACIJA
Dienos pietūs (12 Lt)
* Triušienos sriuba su kiniškais grybais (4 Lt)
* Saldžiarūgštė vištiena (8 Lt)
V. V.
Rašyti komentarą