12 val. čia jau buvo užimti 5 iš 9 lauke esančių staliukų - visi, kuriuos visiškai uždengia virš jų esanti markizė. Kadangi nelabai norėjosi kaisti ketvirtadienį stipriai spiginusioje saulėje, kartu su kolege pasidžiaugėme, kad tarp laisvųjų dar buvo vienas staliukas, ant kurio krito nemažas šešėlis.
Praėjus septynioms minutėms jau buvo užimti visi staliukai. Labiausiai į akį krito tai, kad prie visų jų sėdėjo vien moterys. Kiek vėliau atėjusi dar viena taip norėjo papietauti šioje kavinėje, kad netgi iš antro bandymo įsiprašė į nepažįstamų moterų draugiją.
Klientus aptarnavusi padavėja Greta prie mūsų staliuko su dienos meniu priėjo gana greitai. Meniu dažniausiai kavinėse dienos pietums siūlomų kompleksų nebuvo, reikėjo jį susikurti pačiam.
Vakar buvo siūlomi trys desertai, namų vynas, kefyras, pomidorų sultys. Dienos sriubos - trys variantai: kreminė daržovių su šviežia bandele (7 Lt), gruziniška ėrienos charčio su česnakine "bagete" (4,8 Lt) ir lietuviški šaltibarščiai, patiekiami su karštomis bulvėmis, aplietomis žaliuoju sviestu (4,9 Lt).
Antrąjį patiekalą buvo galima rinktis net iš penkių variantų: viščiukų kepenėlės su pavasario svogūnėliais ir vynuogėmis, patiekiamos su grikių koše ir naminiais agurkėliais (8,9 Lt); kiaulienos nugarinė su namine adžika, bulvių koše ir pomidorais su užpilu (12,9 Lt); traški karpio filė su saldžiarūgščiu padažu, ryžiais, agurkų salotomis ir česnakiniu užpilu (13,4 Lt); jautienos antrekotas su "demi-glace" padažu, bulvių koše ir agurkėliais (14,4 Lt) ir jautienos nugarinės didkepsnis su raudonuoju padažu, bulvių skiltelėmis ir šviežiomis daržovėmis (19,9 Lt).
Išsirinkau charčio ir kiaulienos nugarinę, kolegė - karpio filė. Beje, kai į pietų pabaigą (apie 12.40 val.) vienas iš dviejų pagaliau čia atėjusių vyriškos giminės atstovų bandė užsisakyti jautienos antrekotą, jo jau nebebuvo.
Sriuba atkeliavo jau netrukus, o kolegei padavėja atnešė užsisakytą vandens buteliuką ir stiklinę. Ant pastarosios buvo likusios moteriško lūpdažio žymės, tad teko paprašyti, kad ją pakeistų.
Tik įpusėjus sriubą teko pastebėti, kad vėliau už mus atėjusioms ir šalia prisėdusioms moterims jau buvo atnešti antri patiekalai. Tad galima daryti prielaidą, kad jų virtuvė turi pasiruošusi iš anksto.
Sriuba, bent jau man, pasirodė puiki. Labai skanios buvo ir dvi česnakinės bagetės. Jei jos būtų buvusios trys - būtų idealu.
Antrųjų patiekalų ilgai laukti irgi neteko. Kolegė priekaištų karpiui neturėjo. Manasis kiaulienos kepsnys nepasirodė kuo nors išskirtinis ar ypač skanus. Kepsnys kaip kepsnys, ir tiek. Užtat šalia jo patiektas sūriu apibarstytas ir užpilu pagardintas pomidorų skilteles valgiau pasimėgaudamas.
Kolegė teigė visiškai pasisotinusi, tačiau aš prabėgus vos valandai jau jaučiau savo skrandžio signalus, panašius į alkį. Žinant tai, kad statistiniam lietuviui tokie pietūs savo kaina tikriausiai yra ne kasdien įkandami, rezultato norėtųsi kitokio. Tad tikriausiai nieko stebėtino, kad "Flaminge" bent jau vakar valgė beveik vien moterys.
Iki tol tik tos lūpdažiais išteptos stiklinės gadintas įspūdis apie kavinę ėmė blogėti, kai pradėjome laukti, kada gi pagaliau prieis padavėja ir galėsime jos paprašyti sąskaitos. Visas atsiskaitymo procesas užtruko daugiau nei 15 minučių. Suprantama - visi staliukai užimti, o padavėja tik viena. Visgi toks laukimas pietų metu tikrai negerina kavinės įvaizdžio.
Kalbant apie jos aplinką, tai šalia augančios eglės, o ant sienos - vijoklis, šiek tiek neutralizuoja neigiamą visai šalia esančios Herkaus Manto gatvės įtaką, tačiau transporto keliamas triukšmas kartais netgi trukdo susikalbėti.
Staliukai čia nedideli, kėdės bent jau man pasirodė esančios ne itin patogios. Į akis krito į tai, kad šios kavinės nepuošia ir nė viena gėlytė...
Dienos pietūs (17,7 Lt)
* Gruziniška ėrienos charčio sriuba su česnakine bagete (4,8 Lt)
* Kiaulienos nugarinė su namine adžika, bulvių koše ir pomidorais su užpilu (12,9 Lt)
Įvertinimas
Maistas - 4 šaukštai
Aptarnavimas - 3,5 šaukšto
Aplinka - 3,5 šaukšto
Vidurkis - 3,5 šaukšto
Rašyti komentarą