Tradicinės lietuvių virtuvės restoranas, mano vaizduotėje, turėjo pasiūlyti skanaus ir sotaus naminio maisto - visai kaip pas močiutę. Sotu buvo, bet dėl skonio galima būtų pasiginčyti...
Interjeras senelių trobelės taip pat nepriminė. Danės upės pakrantėje įrengta lauko terasa atrodo neprastai: staliukai modernūs, švarūs, šonuose pakabinti plazminiai televizoriai, o dar vaizdas į upę - tipinis Žvejų gatvės restoranų įvaizdis.
Vis dėlto ne viskas taip gražu, kaip atrodo. Belaukdamas padavėjos, kol ji atneš meniu, stebėjau šalia vykstančius remonto darbus: vienas darbininkas matuoja lauko terasos stiklo aukštį ir plotį, kitas bando priklijuoti plakatus. Ir nei vienas, nei kitas nesikuklina: už metro pietauja šeimyna, bet kam rūpi? Juk darbininkai tik dirba savo darbą!
Po 10 minučių pasijaučiau lyg saunoje: lauke - 27 laipsniai karščio, terasoje - apie 30. Terasa įstiklinta, tad jei užpučia vėjelis - tu tikras laimės kūdikis! O kas būtų, jei nors vienas klientas užsirūkytų... Laimei, netoliese pietaujančiam vyrui peleninės gauti nepavyko. Padavėja patikino, kad rūkyti kavinėje galima, tačiau peleninės dar nėra paruoštos ir pasiūlė atsistoti prie šiukšlinės.
Pagaliau išvydus šviesų padavėjos veidą pasidarė ramiau: bent kainos čia nedidelės. Dienos pietų (sriubos ir antrojo patiekalo) kaina svyruoja nuo 8,99 iki 12,99 lito.
Šįkart galėjau rinktis iš daržovių salotų su vištiena, kiaulienos ir ryžių kukulaičių, daržovių apkepėlės su vištiena.
Sriuba buvo šparaginių pupelių. Ją patiekė po maždaug 15 minučių. Negaliu sakyti, kad nuvylė - šparaginių pupelių ne per daugiausiai, tačiau bulvių, morkų, petražolių ir šoninės gabaliukų dermė skaniai nuteikia gomurį. Žinoma, jei būtų patiektas ir gabaliukas duonos, būtų kiek sočiau.
Tačiau duonos ar ruginės bandelės "Katpėdėlėje" gauti yra kiek sudėtinga. Padavėjų lauke nėra, o kai nors viena mergina pasirodo, tai jau su kitu patiekalu rankose, sriubai ataušus ar jos visai nebelikus. Žodžiu, post factum.
Dailiai atrodė ir kiaulienos kukulaičiai su ryžiais. Deja, tik atrodė. Bulvių košėje galėjau jausti nesutrintas bulves, o kukulaičių mėsa priminė lietuviškųjų balandėlių įdarą. Nepagalvojau, reikėjo žvilgtelti, kas buvo vakarykščiame dienos meniu. Kas ten žino, gal vakar kavinės lankytojai skanavo balandėlius. Nuimi kopūstų lapus, užpili padažo - štai tau ir kukulaičiai.
Už pietus sumokėjau 9,99 Lt, užtrukau apie valandą ir buvau visiškai sotus. Taigi, skubantiems ir rūkantiems gurmanams čia ne vieta, tačiau kas mėgsta nebrangiai prisikimšti pilvus - visada prašom!
Pagarbiai - V. V.
Dienos pietūs (9,99 Lt)
Šparaginių pupelių sriuba
Kiaulienos kukulaičiai su ryžiais
Įvertinimas (vidurkis) - 3 šaukštai
Maistas - 2,5 šaukšto
Aptarnavimas - 3 šaukštai
Aplinka - 3,5 šaukšto
Rašyti komentarą