Skonio reikalas: Pietums - patiekalų pavadinimai

Skonio reikalas: Pietums - patiekalų pavadinimai

"Vakarų ekspreso" reporteriai toliau kasdien lankosi įvairiose uostamiesčio maitinimo įstaigose - žinoma, iš anksto nepranešę ir nesusitarę, o savo įspūdžius ir vertinimus pateikia mūsų skaitytojams. Vertiname penkių balų, šiuo atveju - šaukštų, sistema.

Vakar pirmą kartą šio projekto metu nuo pietų stalo teko atsistoti nebaigus jų valgyti. Ne dėl to, kad porcija būtų didžiulė - dievaži, dar vienas kąsnis, ir būčiau visą skrandžio turinį išvėmęs atgal į lėkštę.

Tikrai nesu maistui pernelyg išrankus gurmanas, tačiau į tai, ką spėjau suvalgyti Dubysos gatvėje esančioje kavinėje "Dubysa", organizmas sureagavo tikrai nesvetingai. Nemanykite, jog taip parašiau siekdamas sumenkinti šios maitinimo įstaigos reputaciją - juk šio projekto esmė yra skonio reikalas, ir jeigu maistas nepatiko man, nereiškia, kad nepatiks niekam. Juolab kad minėta kavinė per pietus buvo pilna lankytojų.

Todėl eilėje prie baro teko laukti apie 10 minučių - čia maisto užsisakoma taip. Ir tik priėjęs prie baro sužinai, iš ko galima rinktis kompleksinius pietus, mat patiekalų sąrašas išspausdintas labai nedidelėmis raidėmis, o didelėmis raidėmis užrašyti tik tie, kurių kainos aukštesnės. Prieangyje ant nemažo veidrodžio su žymekliu užrašyta, kad kavinėje šiuo metu vyksta akcija - užsisakius keturias porcijas atsiskaityti reikėtų tik už tris.

Aš užsisakiau agurkinės sriubos ir plovo, sumokėjau 7 litus ir 59 centus. Atseit sriubos ir atseit plovo, kaip paaiškėjo vėliau.

Sakoma, kad įsimylėję virėjai maistą persūdo, o kokios emocijos užvaldo širdis tų, kurie druskos visai nenaudoja? Gal baimė ar pyktis? O gal jie nemyli nieko, net savęs? Aišku, gali būti ir taip, kad virtuvėje šio prieskonio visai nėra.

Arba jos tiesiog užmiršo įdėti būtent į mano sriubą. Ir dar kažko užmiršo įdėti, nes skystis skoniu visai nepriminė agurkinės sriubos. Gerai, kad ant stalo buvo druskos ir pipirų - prieskoniai situaciją šiek tiek pakeitė į gerąją pusę, sriuba "suėjo".

Tada atnešė plovą. Taip, buvo ryžių, buvo mėsos, morkų, bet plovu vis tiek sunku pavadinti. Visa ši masė buvo atvėsusi, viskas be druskos arba jos įdėtas mikroskopinio dydžio grūdelis.

Vėl bandžiau gelbėtis ant stalo esančiais prieskoniais, deja, šįkart padėtis buvo neištaisoma. Jeigu šaltus ryžius dar buvo galima praryti, tai virtus kiaulienos gabalus su nemažu riebalų sluoksniu organizmas atmetė iš karto. Tiesa, lėkštėje dar buvo įdėta marinuotų agurkų - jiems jokių priekaištų neturiu ir su malonumu suvalgiau, tačiau viso kito pabaigti nesiryžau.

Važiuojant į redakciją toje pačioje Dubysos gatvėje su kolega pamatėme automobilio partrenktą katę ir man prieš akis iškilo tie prėski keistos spalvos mėsos gabalėliai. O ką, jeigu ten ne kiauliena?

Ir vėl vos neapsivėmiau.

Pagarbiai V. V. (kavinėse lankausi iš anksto nepranešęs ir už maistą visada susimoku pats)

Įvertinimas (vidurkis) - 2 šaukštai

Maistas - 2 šaukštai
Aplinka - 2 šaukštai

Dienos pietūs (7,59 Lt):
* Agurkinė sriuba
* Plovas

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder