Romantiški pietūs dviese

Romantiški pietūs dviese

"Vakarų ekspresas" tęsia žurnalistinį tyrimą: kasdien lankomės įvairiose uostamiesčio kavinėse - žinoma, iš anksto nepranešę ir nesusitarę - bei išbandome dienos pietų meniu, o savo įspūdžius ir vertinimus pateikiame mūsų skaitytojams. Kavines vertiname, kaip įprasta, penkių balų, šiuo atveju - šaukštų, sistema.

Gyvenime nemėgstu kraštutinumų, tačiau taip jau atsitiko, kad po pirmadienio valgyklinių pietų vakar labai norėjosi estetikos. Jos nusprendžiau ieškoti "Senojoje vyninėje".

Laimei, kad į kompaniją pasikviečiau vieną kolegę, nes 40 minučių, kurias praleidau vyninėje, daugiau niekas ir neužsuko pavalgyti dienos pietų. Lieka tik stebėtis kodėl.

"Mes pietų metu nesame labai populiarūs", - pripažino padavėja.

Būtent jai skiriu patį didžiausią pagiriamąjį žodį - retai tenka sutikti itin maloniai, bet neįkyriai bendraujančių padavėjų. Jos šiltas ir draugiškas bendravimas puikiai papildo jaukią vyninės atmosferą.

Restorano interjeras harmoningas ir romantiškas. Visi stalai užtiesti staltiesėmis, kėdės puoštos medžiaginiais apvalkalais, kurie suteikia prabangos. Kad restoranas įsikūręs pusrūsyje, mena tik išlikę rekonstruoti skliautai, puošti kalvystės dirbiniais ir palei grindis atidengti autentiški to meto pastato akmenys. Itin jaukus ir šiltas apšvietimas.

Su kolege nusprendėme, kad čia verta užsukti, jei norisi pailsėti nuo šurmulio. Tyliai groja maloni muzika, ant stalo dega žvakė...

Dienos pietūs čia kainuoja 12 litų. Vakar už šią kainą buvo siūloma kopūstienė bei vienas iš trijų patiekalų - žuvies kepsnys su padažu, kiaulienos karbonadas arba ant grotelių kepta vištienos krūtinėlė.

Kolegė pasirinko žuvį su padažu, kuri buvo patiekta su apkeptomis bulvėmis bei šviežių daržovių salotomis.

"Žuvis puikaus skonio, sultinga ir minkšta. Tačiau bėda, kad salotose yra svogūnų, o aš jų nemėgstu", - komentavo kolegė. Jos prašymu padavėja mielai atnešė jai papildomo garnyro - lėkštutę papjaustytų raugintų agurkėlių.

"Labai smagu, kai padavėjai nepuola aiškinti, kad papildomos daržovės neįskaičiuotos į pietų kainą", - džiaugėsi paslaugia padavėja kolegė.

Aš valgiau sriubą ir vištienos krūtinėlę. Sriubos negalėčiau labai pagirti, nors patiekta labai estetiškai. Jos skonis nebuvo restoraninis. Vištienos krūtinėlė puikiai iškepta, patiekta su "Aisbergo" salotomis, šviežiais pomidorais, raugintais agurkėliais ir apkeptomis bulvėmis. Šalia indelyje patiektas labai skanus raudonas padažas, panašu, kad gamintas iš pomidorų, tačiau kitų sudedamųjų dalių nepavyko identifikuoti.

Pavalgiau skaniai, tačiau aplinką ir aptarnavimą girčiau labiau nei virtuvę.

"Štai dėl to aš ir nemėgstu valgyti dienos pietų. Jei jau einu valgyti į kavinę ar restoraną, labiau esu linkusi ką nors rinktis iš pagrindinio meniu. Nes taip jau yra, kad dienos pietūs dažniausiai būna kur kas prastesni nei patiekalai iš meniu", - pastebėjo mano kolegė.

Internete radau nemažai teigiamų atsiliepimų apie šią maitinimo įstaigą.

"Čia nereikia bėgti, skubėti, padavėjos labai maloniai išklauso pageidavimų ir pataria. Dar nė karto nenusivyliau maistu! Galėtu tik būti daugiau pilstomo vyno. Atmosfera ten kažkokia ypatinga... Romantikos, pajūrio, gero skonio ir senų tradicijų dvelksmas", - šitaip apie vyninę atsiliepia internautė Vaiva.

"Puikus maistas, labai graži aplinka, puikus aptarnavimas. Labai jauku ir kompaktiška, pasijauti kaip tikrai laukiamas svečias", - antrina Eglė.

Tuo metu Kristina liko labai nepatenkinta aptarnavimu.

"Negaliu įvertinti šio restorano maisto, bet aptarnavimą tikrai galiu. Tiesiog jo ten nėra. Padavėjai tiesiog nekreipia dėmesio ir žiūri kreivai. Užsisakius maisto, pralaukus daugiau nei valandą ir paklausus padavėjos, kaip ilgai dar reiks laukti, mums buvo atsakyta "ilgai ilgai", - nekokiais prisiminimais dalijosi Kristina.

Šis atsiliepimas paliktas nelabai seniai - praėjusių metų spalio pabaigoje. Tačiau juk yra nemažai vietų, kur toje pačioje kavinėje skirtingose pamainose dirbantis aptarnaujantis personalas skiriasi kaip diena ir naktis. Tad belieka džiaugtis, kad vakar "Senojoje vyninėje" dirbusi padavėja buvo pavyzdinė - tokie darbuotojai suteikia restoranui pridėtinę vertę.

Pagarbiai V. V. (kavinėse lankausi iš anksto nepranešęs ir už maistą visada susimoku pats)

Įvertinimas 4 šaukštai

Dienos pietūs (12 Lt):
* Kopūstų sriuba
* Vištienos krūtinėlė, kepta ant grotelių, apkeptos bulvės, "Aisbergo" salotos, švieži pomidorai, marinuoti agurkėliai, padažas.

Šiose kavinėse jau lankėmės:
01 17 d. "Rytė"
01 18 d. "TaiFun"
01 19 d. "Kurėnas"
01 21 d. "Bambola" 
01 24 d. "La Cle"
01 25 d. Vytauto Didžiojo gimnazijos valgykla

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder