Vakar pietums pasikviečiau vienos uostamiesčio įmonės vadovę, su kuria nusprendėme išbandyti Taikos prospekte esančio baro "Luxor" dienos pietų meniu.
Į kavinę atvažiavome apie pusę pirmos. Nors čia yra dvi nemažos salės, didžioji dalis stalų buvo užsėsti. Aplinka pakankamai jauki - prie stalų pastatyti patogūs minkštasuoliai. Tiesa, mano kompanionei pasirodė, kad minkštasuolis per toli nuo stalo, tad jai teko įdėti šiek tiek pastangų, kol jį prisistūmė.
Kai vienu metu tenka aptarnauti daug klientų, padavėjai turi suktis kaip voverės rate. Tad labai nenustebome, kad prisėdus prie tuščio stalo pastebėjome, jog jis nepakankamai švariai nuvalytas. Tačiau padavėja kaipmat sureagavo į pastabą ir stalas po akimirkos buvo švarus.
"Luxor" siūlo gana platų dienos pietų pasirinkimą - viename lape surašyti visų savaitės dienų pasiūlymai. Tai patogu tiems, kurie čia valgo nuolat - gali sužinoti iš kokių patiekalų galės rinktis rytoj ar poryt.
Vakar dienos meniu buvo nemažas pasirinkimas. Mėsiškų patiekalų kainos svyravo nuo 6 iki 7 litų. Pigiau kainavo kotletai, baklažanas įdarytas faršu, šiek tiek brangiau - vištienos kepsnys, kiaulienos sprandinė, žuvis folijoje su daržovėmis. Tačiau nemažas pasirinkimas buvo ir patiekalų, kainuojančių 5-6 litus: koldūnai, cepelinai, žemaičių blynai, kepti varškėčiai. Pasiūlytos dvi dienos sriubos - frikadelių (3 Lt) bei agurkinė (2,50 Lt).
Mus aptarnavo labai maloni ir paslaugi padavėja, tačiau nors pietūs jau buvo įpusėję, atrodė, kad ji dar nebuvo užsukusi į virtuvę ir nematė, kaip atrodo patiekalai. Renkantis ką valgyti, ji nesugebėjo atsakyti į elementarius klausimus, pavyzdžiui, kokios daržovės bus patiektos prie kepsnių. Tačiau ji mielai net kelis kartus bėgo į virtuvę pasiteirauti, kad patenkintų mūsų smalsumą.
"Daržovės bus įvairios", - grįžusi iš virtuvės žadėjo paslaugioji padavėja, nors iš tiesų įvairovė apsiribojo tuo, kad lėkštėje buvo tarkuotų morkų salotos su majonezu ir česnaku bei viena skiltelė pomidoro.
Abu išsirinkome agurkinę sriubą. Tačiau kai atnešė sriubas, kompanionė labai nustebo, kad mano sriuba pagardinta grietine, o jos - ne. Tik pradėjusi valgyti ji suprato, kad jai atnešė ne agurkinę, o frikadelių sriubą, tačiau pretenzijų dėl to nekėlė ir nepriekaištavo padavėjai dėl išsiblaškymo.
Be to, ji valgė faršu ir daržovėmis įdarytą baklažaną (6,50 Lt). Prie jo buvo įdėta jau minėtų "įvairių" daržovių. Bulvių ar kito garnyro ji prašė nedėti (lankytojas gali pats pasirinkti, kokio garnyro - bulvių, ryžių ar grikių - jis norės). Baklažaną įmonės vadovė vertino santūriai: "Gerai, kad nėra labai riebu. Šiaip mėgstu, kad patiekalas nėra persūdytas ar perkrautas prieskonių, tačiau šįkart skonio truputėlį trūksta. Žodžiu - pavalgiau vidutiniškai."
Aš nusprendžiau išbandyti kiaulienos sprandinę, patiektą su morkų salotomis. Garnyrui pasirinkau grikius. Delno dydžio ir centimetro storio sprandinės kepsnys - be priekaištų. Niekur nevoliota minkšta ir sultinga mėsa tirpo burnoje. Dėl morkų salotų pritariau įmonės vadovės nuomonei, kad česnakas pietų metu nėra pats tinkamiausias ingredientas, ypač, jei dar teks bendrauti su žmonėmis. Tačiau, matyt, siaučiant gripo epidemijai, virėjos rūpinasi klientų sveikata.
Patiekalo pateikimas buvo nelabai patrauklus ir apetito nežadino.
Beje, lėkštėje radau ir to, ko visai neužsisakiau - grikiuose mėtėsi keletas nago dydžio virtų bulvių gabalėlių. Ko gero, virėja garnyrą deda tuo pačiu šaukštu. Gal ir smulkmena, bet geriau tokių siurprizų nebūtų.
Pagarbiai V. V. (kavinėse lankausi iš anksto nepranešęs ir už maistą visada susimoku pats)
Įvertinimas 3 šaukštai
Dienos pietūs (9,50 Lt):
* Agurkinė sriuba
* Kiaulienos sprandinė, grikiai, šviežių morkų salotos su česnaku ir majonezu, pomidoro skiltelė
Šiose kavinėse jau lankėmės:
01 17 d. "Rytė"
01 18 d. "TaiFun"
01 19 d. "Kurėnas"
01 21 d. "Bambola"
01 24 d. "La Cle"
01 25 d. Vytauto Didžiojo gimnazijos valgykla
01 26 d. "Senoji vyninė"
Rašyti komentarą