Pietūs arčiau dangaus

Pietūs arčiau dangaus

"Vakarų ekspreso" reporteriai kasdien lankosi įvairiose uostamiesčio maitinimo įstaigose - žinoma, iš anksto nepranešę ir nesusitarę, o savo įspūdžius ir vertinimus pateikia mūsų skaitytojams. Vertiname penkių balų, šiuo atveju - šaukštų, sistema.

Ar gali pietūs praskaidrinti niūrią ir lietingą dieną? Ir dar kaip.

Mintis išbandyti dienos pasiūlymą restorane XII pasiteisino. Nors vakar pietų metu prakiuręs dangus varė į neviltį, pakilus į 12-ąjį viešbučio "Amberton Klaipėda" aukštą lietaus barbenimas į panoraminius langus atrodė netgi jaukus.

Vos prasivėrus lifto durims nosį maloniai pakuteno čia pat atviroje virtuvėje čirškinamos mėsos kvapas. Atmosferą šildė ne tik jaukiai apšviesti restorano stalai, bet ir malonios darbuotojų šypsenos.

"Šypsokitės, jus filmuoja vaizdo kamera", - prajuokino užrašas ant sienos. Mintyse pagalvojau: "Šypsokitės ir jūs, nes jus stebi V. V."

Restorano interjeras kurtas minimalistiniu stiliumi. Atrodytų, nieko įmantraus, tačiau - jauku. Užsukus tik papietauti malonu, kai aplinka neįpareigoja. Žinoma, pagrindinis šio restorano akcentas - pro panoraminius langus kaip ant delno atsiverianti kone visa Klaipėda. Tokie vaizdai pro langus, ko gero, atpirktų net prisvilintą kepsnį. Laimei - atviroje virtuvėje besisukiojanti virėja pro langus nežiopso, tad gana įdomu stebėti, kaip ji lėkštėse kuria šedevrus.

Šiek tiek nuliūdino tai, kad restoranas siūlo tik antrą dienos patiekalą - vakar tai buvo ant grotelių kepta kiauliena su daržovėmis. Patiekalo kaina, vertinant tai, kad pietavome restorane, pasirodė gana patraukli - 14,99 Lt. Tuo metu dienos sriubos restoranas neturi. Labai norint pagrindiniame meniu galima išsirinkti iš dviejų pasiūlytų sriubų, tačiau jų kaina - maždaug 12 litų. Tad apsiribojome dienos patiekalu.

Kol smagiai čirškė mėsytė, maloni padavėja atnešė karštų bandelių bei duonos ir keletą rutuliukų žolelėmis gardinto sviesto. Bandelės tirpo burnoje ir gerokai sutrumpino pagrindinio patiekalo laukimą.

Visų pirma reikėtų pagirti virtuvės meistrės sugebėjimus patiekti maistą. Vaizdas lėkštėje kėlė pasigėrėjimą. Lėkštė neperkrauta - keli gabaliukai grilyje keptų cukinijų, baklažanų bei pievagrybių, skrudintos, žolelėmis gardintos bulvės ir kiaulienos kepsnys, šalia kurio patiekta gardaus pomidorų padažo. Lėkštė puošta šlakeliu balzamiko padažo, kadagių uogomis ir petražolės šakele.

Skonis nė kiek nesusileido vaizdui. Atrodo, kas dar gali būti geriau - nuostabūs vaizdai pro langą ir lėkštėje bei subalansuotas skonis burnoje. Tik... mėsa galėjo būti šiek tiek sultingesnė. Tad iki tobulybės ir 5 šaukštų pritrūko labai nedaug - būtų tobula, jei klientams būtų pasiūlyta ir dienos sriuba, taip pat malonu, kai restorane pietaujantiems atnešama taurė vandens...

Pagarbiai V. V.

Įvertinimas (vidurkis) - 4,5 šaukšto

Maistas - 4,5 šaukšto
Aptarnavimas - 4 šaukštai
Aplinka - 5 šaukštai

Dienos pietūs (14,99 Lt):
* Karšta bandelė ir riekelė duonos su žolelėmis pagardintu sviestu
* Ant grotelių kepta kiauliena, patiekta su keptomis daržovėmis bei skrudintomis bulvėmis.

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder