"Jolos" lauko kavinė įrengta gana simpatiškai. Čia, kaip ir dera jūriniam miestui, vyrauja jūrinė tematika. Balti stalai ir suolai, balti skėčiai bei žydri apklotai spėjusiems sušalti. Kavinę puošia gyvos gėlės, o vaikams įrengtas specialus žaidimų kampelis.
Kiek pasėdėję prie nespėtos nunešti nešvarios lėkštės, sulaukėme ir padavėjos. Ji dar spėjo pasitikslinti, ar mes nauji klientai, ar tie, kurie tą lėkštę ištuštino. Sužinojusi, kad dar nevalgėme, atnešė meniu ir atskirą dienos patiekalų sąrašą. Šis sąrašas "Joloje" gana ilgas. Siūlyta paragauti šviežių kopūstų (3,5 Lt) arba trintos žiedinių kopūstų (4,5 Lt) sriubos, šaltibarščių (5,7 Lt), kiaulienos šnicelio, skorpionžuvės kepsnio (po 9,3 Lt), cepelinų su mėsa arba varške (9,9 Lt), perlinių kruopų plovo su vištiena (8,7 Lt), cukinijų sklindžių (7,9 Lt) bei karbonado su kaulu (14,9 Lt). Pietus dar buvo galima paskaninti džiovintų slyvų kompotu, obuolių pyragu "Šarlotė", varškės spurga arba "kąsneliu saldaus".
Tiesą pasakius, toks ilgas sąrašas smarkiai nenudžiugino, nes suabejojau, ar virėjas per vieną dieną gali kokybiškai ir skaniai paruošti tokią gausybę patiekalų. Kadangi trauktis nebuvo kur, pasirinkau trintą žiedinių kopūstų sriubą ir perlinių kruopų plovą su vištiena.
Sulaukęs sriubos dvejoti pradėjau dar labiau. Geltonos spalvos viralas lėkštėje neatrodė labai gardžiai. Paragavus paaiškėjo, kad darbas kompiuteriu dar ne visiškai susilpnino mano regėjimą - skonis atitiko vaizdą. Tai turbūt buvo viena iš prasčiausių trintų sriubų, kurias man teko ragauti. Vandeningas, su bulvių paleistu krakmolu sumišęs skonis gomurio tikrai nenudžiugino, tik privertė spėlioti, kiekgi žiedinių kopūstų atsidūrė šioje sriuboje ir kas jai suteikė tokią geltoną spalvą. Skani buvo tik sluoksniuotos tešlos lazdelė, patiekta vietoje duonos. Baigęs srėbti sriuba pavadintą viralą pasigailėjau, kad šiandien negrįžau į "Radisson Blu" lauko kavinę, kurioje, kad ir už dviejų sriubų kainą, šiandien galėjau ragauti žuvienės, pagardintos degtine, ir vargo nematyti.
Kai ant stalo atkeliavo perlinių kruopų plovas, nosį suraukiau dar labiau. Vaizdas lėkštėje priminė mokyklos valgykloje siūlomus pietus. Nejučia ėmiau dairytis aplink - ant kitų staliukų stovėję dienos patiekalai atrodė panašiai. Po to pagalvojau, kad galbūt be reikalo piktinuosi - juk net neparagavau. Šakute atkabinau perlinių kruopų krūvos dalį ir kyštelėjau į burną. Skonis buvo geresnis nei prieš tai ragautos sriubos, tačiau ne stebuklingas. Tiesiog perlinės kruopos su nemažai gabaliukų vištienos ir pjaustytomis morkomis. Šalia dar buvo patiekta rauginto ar marinuoto agurko skiltelių ir šaukštelis kečupo. Nors nebuvo neskanu, tačiau pasitenkinimo taip ir nepajutau. Kaip beje ir kolega, suvalgęs tris cukinijų sklindžius, kurie pasirodė besą paprasti miltiniai blynai su šiek tiek įtarkuotos cukinijos.
Beje, pamiršau paminėti, kad patiekalus padavėja atnešė labai greitai. Dar nespėjus baigti srėbti sriubos, ant stalo puikavosi ir antrieji patiekalai. Tik štai sąskaitos palaukti teko kiek ilgiau. Tai nebuvo labai ilgas laiko tarpas, bet palyginti su žaibišku patiekalų atnešimu, užtruko. Belaukdamas atkreipiau dėmesį, kad ant kito stalelio nuo vėjo jau kurį laiką plaikstosi du prispausti "maironiai", dvidešimtinėmis vadinami. Jų šeimininkai nebelaukė, kol pastaruosius pasiims padavėja, ir pasišalino. Pagalvojau, kad šioje kavinėje dirba labai geros ir materializmo nesugadintos padavėjos - pirmiausia rūpinasi klientu ir skuba jam atnešti maistą, o pinigai joms antroje vietoje...
Įvertinimas
Maistas - 2 šaukštai
Aptarnavimas - 3,5 šaukšto
Aplinka - 3,5 šaukšto
Vidurkis - 3 šaukštai
Dienos pietūs (13,2 Lt)
* Trinta žiedinių kopūstų sriuba (4,5 Lt)
* Perlinių kruopų plovas su vištiena (8,7 Lt)
V. V.
Rašyti komentarą