Apie restoraną "Ridikai" jau kuris laikas girdėjome labai įvairių atsiliepimų - esą nieko panašaus Klaipėdoje nėra buvę. "Ten tokia įdomi atmosfera ir padavėjai taip familiariai bendrauja... Kartais gal ir perlenkia lazdą", - pasakojo vienas pažįstamas.
Kitas iki šiol prisimena, kaip jis pirmą kartą ten nuėjęs papietauti, "pradžiai" užsisakė sriubos. Laimei, kad antro patiekalo nebeprašė, nes esą sriubos atnešė kone visą kibirą... "Buvo žiauriai daug, bet skanu, tiesa, šis malonumas man atsiėjo net 18 litų", - prisiminė vyriškis.
Nors restoranas "Ridikai" gal ir nėra itin patogioje vietoje, vakar prieš pirmą valandą jis buvo pilnut pilnutėlis. Teisybės dėlei reikėtų paminėti, kad pačiame restorane telpa tik šeši stalai ir dar trys stovi lauke.
Ant durų mus pasitiko užrašas "Čia nesikeikti", tad iškart nusiteikėme žadėtiems nuotykiams. Jų ilgai laukti neteko - vietoje įprastų valgiaraščių ant sienos pakabintoje lentoje markeriu užrašyta "Atmintinė". Dalis ten išvardintų patiekalų pavadinimų skamba mistiškai, pavyzdžiui - "Ramen" (vėliau paaiškėjo, kad tai ta pati legendinė sriuba, kurios pažįstamas valgė kone visą kibirą), arba "Ragų spageti", "Arabiata spageti", "Lava"...
Tačiau buvo ir įprastų akiai patiekalų - sūdyta lašiša, sterko filė, ešerys, plekšnė, kiaulienos kepsnys, vištienos guliašas. Keista tai, kad nė prie vieno patiekalo nenurodyta kaina. Žinoma, tiems, kurie čia valgo ne pirmą kartą, daugmaž aišku, kiek vienas ar kitas patiekalas gali kainuoti, tačiau atėjus pirmą sykį šiek tiek nejauku.
"Čia, matyt, formuojama kita valgymo kultūra. Tau turėtų būti svarbu tik tai, kad tu skaniai pavalgysi, o kiek už tai sumokėsi - jau neturi reikšmės", - svarstė kolega. Tiesa, kai padavėjos paklausėme, kiek gali kainuoti sriuba, ir ši atsakė: "Nežinau, gal kokie 5 litai", pasidarė visai įdomu.
Restorano aplinka "neišlaižyta", greičiau atsaini, tačiau pakankamai jauki, kažkodėl dvelkia užsieniu. Gal kiek per daug triukšmo. Virtuvės durys visiškai atviros, iš ten kartkartėmis išlenda restorano siela (galbūt net savininkas. - Aut. past.) Marius ir vis pakalbina, matyt, jau nuolatinius klientus.
"Ar skanus troškinys?" - klausia jo du vyrukai. "Ką aš žinau - eikit ir paragaukit", - atkerta Marius. Tad vyrukai tipena į virtuvę ir grįžta, matyt, įsitikinę, kad troškinį šiandien valgyti verta.
Padavėjos šiek tiek išsiblaškiusios, tačiau prie restorano koncepcijos tai dera. Tiesa, kol pietavome, ne vienas klientas teiravosi, kur jų patiekalas, o viena moteris, taip ir nesulaukusi lazanijos, atsistojo ir išėjo.
Nusprendėme paragauti pietums siūlomos vakarykštės žuvienės. Porcija pakankamai didelė, tačiau sriubos išvaizda keistoka. Dar labiau nustebino, kai pasėmus šaukštą vietoje žuvies plaukiojo tarsi virti ikrai, tarsi kruopos. Įdomumo dėlei pasitikslinome, ką valgome.
"Ikrai, ikrai, tik dar nesubrendę. O ką - ir jūs pagalvojote, kad akys?" - šmaikštavo iš virtuvės išlindęs Marius.
Antram patiekalui padavėja rekomendavo valgyti vištieną, nusprendžiau išbandyti "Masala". Nenusivyliau. Tokio natūralaus ir nesugadinto maisto seniai neteko ragauti. Didžiulis vištienos krūtinėlės gabalas labai sultingas ir skanus, pagardintas voveraičių padažu, patiektas su pačiuose "Ridikuose" gamintais makaronais, šviežiais agurkais ir salotų lapais. Kaip ir restorano aplinka, vaizdas lėkštėje taip pat pakankamai atsainus, tikrai ne restoraninis, tačiau dėl to skonis tikrai nenukentėjo.
Bet... kol mėgavausi savo "Masala", kolega sėdėjo ir varvino seilę, nes jo kiaulienos kepsnys kažkur užstrigo. Galų gale pasidarė nebejuokinga. Visgi kepsnys atkeliavo. Beje, patiektas identiškai, kaip ir vištiena, tik skyrėsi mėsa.
Beliko laukti paskutinio nuotykio - sąskaitos. Laimei, ji iš koto neišvertė, nors buvo ir viena didesnių pastaruoju metu - už sriubą ir antrąjį patiekalą teko palikti 22 litus.
Be jokios abejonės - šis restoranas bent kol kas tikrai gali vadintis reiškiniu Klaipėdoje. Jis ypač vertas dėmesio tuomet, kai norisi pamiršti rutiną ir patirti nuotykį ne tik sielai, bet ir skrandžiui.
Pagarbiai V. V. (kavinėse lankausi iš anksto nepranešęs ir už maistą visada susimoku pats)
Įvertinimas (vidurkis) - 4 šaukštai
Maistas - 5 šaukštai
Aptarnavimas - 3 šaukštai
Aplinka - 3,5 šaukšto
Dienos pietūs (22 Lt):
* Vakarykštė žuvienė 4 Lt
* Vištiena "Masala" - vištienos krūtinėlės kepsnys, patiekiamas su naminiais makaronais, šviežiomis daržovėmis 18 Lt

Rašyti komentarą