Po 39 imigrantų tragedijos Vietnamas pasmerkė prekybą žmonėmis

Po 39 imigrantų tragedijos Vietnamas pasmerkė prekybą žmonėmis

Po to, kai britų policija patvirtino, kad praėjusią savaitę Jungtinėje Karalystėje vilkike rasti 39 negyvi imigrantai buvo vietnamiečiai, Vietnamas šeštadienį „griežtai pasmerkė“ prekybą žmonėmis.

Vietnamas „griežtai smerkia prekybą žmonėmis ir laiko tai rimtu nusikaltimu“, – sakoma šalies užsienio reikalų ministerijos pranešime. EPA-Eltos nuotr. 

Dauguma aukų buvo kilusios iš centrinės Vietnamo dalies, kurioje veikia daugybė tarpininkų, padedančių norintiesiems nusigauti į Europą – dažniausiai per Rusiją – ir Senajame žemyne užsidirbti pinigų.

Rytų Londone šaldomame vilkiko konteineryje 31 vyras ir 8 moterys aptikti spalio 23 d.

Penktadienį dėl įtarimų prekyba žmonėmis centrinėje Vietnamo Ha Tinio provincijoje suimti du žmonės. Tuo metu britų policija ieško daugiau įtariamųjų.

Vietnamas „griežtai smerkia prekybą žmonėmis ir laiko tai rimtu nusikaltimu“, – sakoma šalies užsienio reikalų ministerijos pranešime. Nelaimę Rytų Londone ministerija pavadino „rimta humanitarine tragedija“ ir paragino kovoti su prekybos žmonėmis rykšte.

„Vietnamas ragina viso regiono ir pasaulio šalis sustiprinti bendradarbiavimą kovojant su prekyba žmonėmis tam, kad nepasikartotų tokios tragedijos“, – skelbiama pranešime.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder