Agentas, išdavęs Jungtinėms Valstijoms ISIS lyderio buvimo vietą, gaus 25 mln dolerių

Agentas, išdavęs Jungtinėms Valstijoms ISIS lyderio buvimo vietą, gaus 25 mln dolerių

Žiniasklaidoje pasirodo vis daugiau informacijos apie JAV operaciją, kuria buvo likviduotas teroristinės organizacijos „Islamo valstybė“ (ISIS) lyderis Abu Bakrą al-Baghdadi.

Kaip praneša „Washington Post“, informatorius, pranešęs teroristo buvimo vietą JAV žvalgybai, dabar gali tikėtis už al-Baghdadi galvą pažadėtų 25 milijonų dolerių. Tačiau pagrindinis agento veiksmo, kurį į ISIS įterpė kurdai iš „Sirijos demokratinių pajėgų“, motyvas buvo kerštas.

Anot laikraščio, jo artimas giminaitis tapo džihadistų auka. Šis informatorius, vienas iš grupės „An-Nusra“ vadų, koordinavo al-Baghdadi judėjimą Sirijoje ir padėjo jam įsikurti naujose vietose.

Jis perdavė JAV kariuomenei „Islamo valstybės“ lyderio buvimo vietą, taip pat detalų jo priebėgoje esančių kambarių, kuriuose jis pats buvo likvidavimo operacijos metu, planą. Praėjus dviem dienoms po al-Baghdadi sunaikinimo, agentas ir jo šeima buvo išvežti iš Sirijos.

ISIS lyderio kūnas praėjus kelioms valandoms po mirties buvo nuskandintas jūroje. Palaidojimo schema atitiko tą patį protokolą, kuris prieš 8 metus buvo taikomas Osamos bin Ladeno kūnui.

 

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder