Pasaulio čempionato reitingas: Lietuva – viduryje, australai aplenkė amerikiečius

Pasaulio čempionato reitingas: Lietuva – viduryje, australai aplenkė amerikiečius

Pasibaigus pasaulio krepšinio čempionato grupių etapui, FIBA atstovai atnaujino kovą dėl medalių tęsiančių komandų reitingą.

Dvi pergales iš trijų galimų iškovojusi Lietuva tarp 16-os komandų užima 8-ąją poziciją, atsilikdama nuo septynių iš aštuonių visas tris pergales iškovojusių rinktinių – už jų nugaros iš tokių komandų liko tik Lenkija.

„Lietuva yra geriausia dvi pergales pirmajame etape iškovojusi komanda, – rašo reitingo sudarytojas Igoris Čurkovičius. – Daugelyje kitų grupių jie lengvai būtų susirinkę tris pergales.

Problema ta, jog dabar jie privalo nugalėti Prancūziją ir Dominikos Respubliką ir tikėtis, kad australai nepadarys to paties, kadangi lietuviams, net ir laimėjusiems abu kartus, ketvirtfinalyje gresia JAV rinktinės iššūkis.“

Reitingo lyderės pozicijoje jau trečią kartą iš eilės liko dar nuo vasario oficialių ir draugiškų rungtynių nepralaiminti ir Kinijoje varžovus net 40 taškų skirtumu vidutiniškai triuškinanti Serbija, o jai įkandin seka jau ne amerikiečiai, o lietuvius nukovę australai – jie JAV rinktinę nustūmė į trečiąją vietą.

Lietuvių varžovais L grupėje būsiančios Prancūzijos ir Dominikos Respublikos rinktinės reitinge rikiuojasi skirtingose pusėse – prancūzai užima 4-ąją, o Amerikos žemyno atstovai – 15-ąją vietą.

Pasaulio čempionato komandų reitingas:

  1. Serbija
  2. Australija
  3. JAV
  4. Prancūzija
  5. Ispanija
  6. Brazilija
  7. Argentina
  8. Lietuva
  9. Graikija
  10. Italija
  11. Lenkija
  12. Rusija
  13. Čekija
  14. Puerto Rikas
  15. Dominikos Respublika
  16. Venesuela

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder