Senjorų fiesta Jūrmaloje

Senjorų fiesta Jūrmaloje

Senjorų šokių kolektyvas "Klaipėdos zunda" vyko į tradicinį Jūrmalos festivalį "Puku balle" (Gėlių šventę).

Į jį mes vykome trečią kartą. Trys dienos, prabėgusios Jūrmaloje, buvo nuoširdaus bendravimo dienos. O bendrauti buvo išties su kuo: festivalyje dalyvavo 60 senjorų šokių kolektyvų iš Latvijos, Estijos, Vokietijos, Suomijos ir mes - iš Lietuvos.

Festivalio atidarymo ceremonija vyko Jūrmalos muziejuje. Senjorų festivalį iškilmingai atidarė senjorų šokių asociacijos prezidentė Laimdota Andersone. Senjorus sveikino Jūrmalos miesto meras, kultūros skyriaus darbuotojai. Jie pasveikino šokių kolektyvus, apdovanojo gėlėmis, prizais, padėkos raštais.

Kitą dieną rinkomės Majorų kultūros centro aikštėje. Šokių kolektyvų šokėjos dabinosi gėlėmis, vainikais. Gėlių čia buvo labai daug. Koncertas-festivalis vyko Jūrmalos "Dzintari" salėje. Tai - vienas iš reikšmingiausių kultūros paminklų Latvijoje, pradėtas statyti 1897 m. Šiuo metu salje telpa 2 000 žiūrovų. Po dvejus metus trukusios pastato rekonstrukcijos jo atidarymo garbė suteikta senjorams. Latvijoje senjorai gerbiami!

Širdį apėmė malonus jausmas koncertų salėje išvydus Lietuvos vėliavą, plevėsuojančią kartu su Latvijos, Estijos, Vokietijos vėliavomis. O ir mes su įvairių šalių senjorais sukomės šokių ritmu laimingi, gražūs ir širdyje jauni, jauni... Be galo buvo smagu!

Koncertas truko dvi valandas. Tai reginys, kurio žodžiais apsakyti neįmanoma. Salė ūžė nuo ovacijų.

"Puku balle" tuo nesibaigė. Visi darniai žygiavome prie jūros, o pakilią nuotaiką palaikė Latvijos meniniai kolektyvai. Jų pasirodymas dar labiau praturtino festivalio šventę.

Išsiskirdamos linkėjome draugams gražių akimirkų, malonių susitikimų. Tokie susitikimai nuo mūsų amžiaus nubraukia ne vienerius metus. Už savo atjaunėjimą esame dėkingos mūsų kolektyvo vadovei Irenai Toliušienei, negailinčiai savo laiko ir energijos organizacinėje veikloje. Linkime tokios pat ištvermės bei kantrybės tolimesniame darbe.

Janina DUOPLIENĖ, "Klaipėdos zundos" šokėja

ĮSPŪDIS. Koncertas truko dvi valandas. Tai reginys, kurio žodžiais apsakyti neįmanoma. Salė ūžė nuo ovacijų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder