Rinkimų Menų fakultete apvainikavimui

Rinkimų Menų fakultete apvainikavimui

Norėtųsi pradėti šį rašinėlį citata iš straipsnio "Apie Menų fakultetą - truputį kitaip", išspausdinto "Vakarų eksprese" 2011 04 07, kurį parašė Audrius, V. Jakelaičio laikų absolventas. Jis rašo: " Tikrai, yra tik keletas aukštos kvalifikacijos dėstytojų, o dauguma paprasčiausiai stumia laiką [...] matau, kad fakultetas nusigyveno, visi kovoja prieš visus negalvodami nei apie studentą, nei apie specialistą. Fakulteto žmonės daugiausia gyvena intrigomis." Tikra teisybė.

Gegužės 25 d. įvyko Menų fakulteto dėstytojų rinkimai. Žinia, Klaipėdos universitetui jau suteiktas viešosios įstaigos statusas ir bus daroma reorganizacija. O mūsų Menų fakultete, ir ypač Fortepijono katedroje, buvo skubama išrinkti tam tikrus pedagogus, nors kai kuriuose kituose fakultetuose rinkimai iš viso nebuvo paskelbti. Fortepijono katedroje per rinkimus turėjo būti "atkratyti" 3 docentai. Tai ir įvyko.

Gegužės 26 d. įvyko ir visų seniai laukiamas vienos pianistės solinis koncertas, kuris jos rinkimų byloje įvardinamas rečitaliu. Šis koncertas tęsėsi 45 minutes. Per visus jos darbo metus rengtas pasirodymas nuskambėjo kaip muzikavimas laidotuvėse. Programa sudaryta daugiausiai iš atsitiktinai parengto pedagoginio repertuaro.

Kiekviename profesionalaus muzikanto koncerte vyrauja kokia nors pagrindinė pasirodymo koncepcija, o čia to ir pritrūko. Iškaltų, sudėliotų kūrinėlių muzika dvelkė šaltu anemiškumu. O ką čia jau kalbėti apie instrumento valdymo techniką.

Koncerto programoje dominavo preliudai. Žodis "preliudas" reiškia kokio nors įvykio veiksmo pradžią arba įžangą. To nesijautė pianistės interpretacijoje. O V. Barkausko kūrinių atlikime negalėjai atskirti, kur prasideda bei baigiasi Elegija ir fantastinė tokata ir du koncertiniai etiudai. Koncerto įspūdis - "skirtingų sriubų supylimas į vieną lėkštę".

Koncertas įvyko, nes, matyt, jo reikėjo būsimai profesorės karjerai. Tikiuosi, kad garbingi muzikologai parašys išsamią pianistę liaupsinančią recenziją. Taigi šis rašinėlis iš anksto tegul būna kaip alternatyva.

Saulina, V. Jakelaičio laikų dėstytoja

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder