Pagerbti Klaipėdos miesto matematikai

Pagerbti Klaipėdos miesto matematikai

Vytauto Didžiojo gimnazijoje padėkota mokytojams, visą gyvenimą paskyrusiems matematikai.

Į gimnazijos aktų salę sugužėjo daugiau nei 50 matematikos mokytojų, o tarp svečių buvo netgi Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, kuris pasidalino savo prisiminimais iš mokyklos laikų.

Šią popietę pradėjo gimnazijos tautinės muzikos ir šokių ansamblis "Žemaitukas". Sveikinimo žodį tarė ir mokyklos direktorius Stasys Ruiba. Vėliau savo šokio sugebėjimus demonstravo mokiniai iš "Žemynos" ir "Ąžuolyno" gimnazijų, o mūsų gimnazijos mokinys Andrius Šarka ir merginos iš Simono Dacho progimnazijos visus sužavėjo savo dainomis.

Renginio metu mokytojams padėkota už ilgametį ir nuoširdų darbą, taip pat jie turėjo galimybę pabendrauti su seniai matytais kolegomis.

Iš keleto mokytojų pavyko gauti išskirtinį interviu apie matematikos mokytojo darbą.

Kodėl nusprendėte pasirinkti matematikos mokytojos profesiją? - paklausėme Reginos Jakubauskaitės, ilgametės matematikos mokytojų metodinio būrelio pirmininkės.

Buvau jauna ir kvaila. Visus dalykus mokiausi vienodai, išskyrus lietuvių kalbą, todėl matematikos mokytojas sakė: "Stok į matematiką", tai aš ir įstojau. O iš tikrųjų tai norėjau būti politike, o paskui dar ir policininke.

Kiek metų dirbote šį darbą?

Šiuo metu aš mieliau pasakyčiau, kiek sveriu. Bet iš tikrųjų pradėjau dirbti 1964-aisias, o baigiau 2009 metais.

Kas labiausiai žavėjo dirbant matematikos mokytoja?

Žavėjo tai, kad šis mokslas yra tikslus ir visą laiką reikia spręsti ir spręsti uždavinius.

Kokių savybių reikia geram mokytojui?

Mylėti vaikus ir juos suprasti.

Kaip vertinate tai, kad daugelis mokinių nemėgsta matematikos ir nemano, kad ji reikalinga gyvenime?

Mokiniai ne nemėgsta matematikos, o nenori mokytis.

Ko palinkėtumėte savo buvusiems mokiniams?

Mokykliniai metai yra tokie gražūs ir jie turi suprasti, kad laikas niekada negrįžta...

Vilija Šileikienė, Klaipėdos miesto matematikų metodinio būrelio pirmininkė, matematikos mokytoja dirba 29 metus. Ji mokytojos karjerą pasirinko, nes labai mylėjo vaikus ir mano, kad tai yra būtina norint būti geru mokytoju. Jos teigimu, visi mokiniai yra gabūs matematikai ir ją mėgsta, tik reikia tai išugdyti, o vienintelis dalykas, kurį norėtų palinkėti savo mokiniams - nenusisukti nuo matematikos.

Juozas Kukulskis, buvęs Klaipėdos "Ąžuolyno" gimnazijos matematikos mokytojas, 43 metus dirbęs mokytojo darbą, teigė, kad geram mokytojui reikia nepriekaištingai išmanyti savo dalyką ir niekuomet neabejoti. Taip pat, jo nuomone, visi mokiniai turi būti lygūs ir nė vieno negalima nuskriausti. Paklaustas, kodėl pasirinko matematikos mokytojo profesiją, paaiškino, kad taip jau susiklostė likimas.

Laura Šeskė matematikos mokytoja dirba 23 metus, šiuo metu yra Klaipėdos pedagogų švietimo centro atstovė. Labiausiai ją žavi tai, kad dirbant šį darbą jai tenka bendrauti su jaunimu, o tai padeda išlikti jaunai. Svarbiausiomis mokytojo savybėmis ji įvardino griežtumą bei teisingumą. Kad daugelis mokinių nemėgsta matematikos, šiek tiek ją liūdina, nes pati pedagogė matematiką dievina. Ji palinkėjo mokiniams nuoširdumo ir pagarbos.

Nė vienam renginio svečiui ši popietė neprailgo ir visi pritariamai teigė, kad buvo malonu susitikti seniai matytus studijų draugus ar kolegas. Po visų pasirodymų mokytojai dar ilgai šnekučiavosi, dalinosi geromis emocijomis ir prisiminimais.

Manome, kad ir kitų dalykų mokytojai galėtų sulaukti tokio gražaus dėmesio.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder