Mėšlinas reikalas

Mėšlinas reikalas

Nėra nieko blogiau už artimų giminaičių peštynes dėl turto.

Lietuvos žiniasklaidos priemonės šį ketvirtadienį sulaukė tokio turinio anoniminio pranešimo su nuotraukomis:

“Gelbėkite gyvūnus!!! “Pavyzdingos ūkininkės ” Virginijos Macijauskienės gyvenančios Šilutės rajono savivaldybėje, Šyšgirių kaime, jaučiai skęsta srutose ir mėšle, kuris kaupiamas pačioje fermoje (viskas matosi nuotraukose). Bijome prisistatyti, nes mušami visi kurie priešinasi. Nelikite abejingi šiems gyvūnams. Kur dingsta ES šimtai tūkstančių? Kodėl Šilutės valdžia juos dangsto? Kodėl tikrintojai užmerkia akis? Nebepasitikime vietiniais Šilutės tikrintojais, nes viskas nuperkama ir užglaistoma. Reikalaujame nepriklausomų ne vietinių tikrintojų”.

Faktas, kad keli – regis, septyni – jaučiai ūkininkės tvarte laikomi kartu su mėšlu, pasitvirtino. Tačiau, anot Šilutės valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (toliau – VMVT) viršininko – valstybinio veterinarijos inspektoriaus Edmundo Cipario (jis į V. Macijauskienės ūkį išsiruošė tą patį rytą, kai tik anoniminis pranešimas pasirodė kai kurių Lietuvos dienraščių interneto svetainėse – red. pastaba), gyvūnų gerovei tai nedaro jokios neigiamos įtakos: mat jaučiai laikomi ant šiaudų kraiko (bent jau šį ketvirtadienį raguočiai stovėjo ant kraiko, bet tikrai ne srutose, kaip savo pranešime teigia anonimas – red. pastaba), turėjo pašaro, tvarte įrengta automatinė girdymo sistema.

Tačiau E. Ciparis turėjo ūkininkei kitų priekaištų, pavyzdžiui, dėl to, kad to paties tvarto kitame gale veršeliai laikomi šalia kiaulių.

Bet tai jau kita šios istorijos pusė – dėl to jau aiškinasi Šilutės VMVT.

Mums gi rūpėjo išsiaiškinti, ar anonimas pagrįstai viešai kaltina V. Macijauskienę.

Pasirodo, kad viskas čia greičiausiai ne dėl mėšlo, nors, patikėkite, pats reikalas išties labai jau mėšlinas.

Iš Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento (toliau – Klaipėdos RAAD) 2013 m. birželio 20 d. rašto Šilutės rajono savivaldybės administracijai:

„Klaipėdos RAAD gavo iš to paties anonimo tris skundus, Šilutės VMVT du skundus. Visi tirti skundai nepasitvirtino. Anonimas yra ūkininkės Virginijos Macijauskienės giminaitis ir teisiškai nepasidalina turtu…“

Ar bereikia dar ką pridurti?

Nebent tai, kad tas anonimas ir toliau sau „kepa“ visokius skundus. Anot E. Cipario, Šilutės VMVT vien per liepos mėnesį sulaukė 3 tokių anoniminių pranešimų, bet nė vienas skundas nepasitvirtino.

Ir dar. Ūkininkė V. Macijauskienė praeitą mėnesį kreipėsi į teismą privataus kaltinimo tvarka dėl šmeižto.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder