Kodėl olimpiadoje išniekintas Lietuvos himnas?

Kodėl olimpiadoje išniekintas Lietuvos himnas?

Skaitytojo nuomonė, publikuota lrytas.lt

Nesuprantu, kaip yra su ta mūsų Tautiška giesme? (Ne)Eilinis tarptautinis sporto renginys, ir eilinis Lietuvos himno išniekinimas. Ne paslaptis, aš, kaip tikriausiai ir daugelis, prie to pripratęs, kaskart klausydamas ir mintyse giedodamas, jau nuo pradžių žinau, kad taip bus. Kuriuos čia žodžius reikia išmest, o kuriuos giedot - prisipažinsiu, kad taip ir nežinau.

Nenoriu pradėti litanijų apie nepagarbą pačiai giesmei, sportininkams, sirgaliams, Lietuvai ir pan. Tik noriu išsakyt pagrindines mintis pamąstymui: sekmadienį prieš nesėkmingai lietuviams susiklosčiusias krepšinio rungtynes buvo atliktas dar trumpesnis – jau tik dviejų posmų variantas, o Argentinos himnas, mano nuomone, dar ilgesnis už mūsų originalą, atliktas visas.

Nedrįstu dėl to kaltinti organizatorių, nes Tautiška giesmė nenutraukiama paprasčiausiai, bet grojama perdaryta versija. Vadinasi, atsakingi mūsų šalies asmenys tokią ją pateikė olimpiados organizatoriams.

Klausimas: jeigu Londono olimpinių žaidynių plaukimo varžybų atradimas Rūta Meilutytė šiandien dar kartą visus nustebins ir taps olimpine čempione, savo ir Lietuvos garbei irgi išgirs šią, labai atsiprašau, bet visiškai išpornografintą versiją?

Gerbiami atsakingi Lietuvos olimpinės delegacijos asmenys, pasirūpinkit nors kartą tvarka šioje vietoje!

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder