Klaipėdos senjorų kelionė į Ventspilį

Klaipėdos senjorų kelionė į Ventspilį

Ankstyvą spalio 11-osios rytą grupė Klaipėdos miesto senjorų rinkosi prie Žvejų rūmų, kur jų laukė autobusas, vežantis į Ventspilį.

Šią ekskursiją suorganizavo Klaipėdos miesto senjorų klubas "Rūta", bet joje dalyvavo ne vien tik šio klubo senjorai. Kelionės metu Danutė Vaišvilienė supažindino ekskursijos dalyvius su Liepojos ir Ventspilio įžymybėmis. Labai norėjosi pamatyti žymiuosius Kuldygos krioklius, bet, deja, dėl laiko stokos šią kelionės dalį atidėjome kitam kartui.

Ventspilyje mūsų jau laukė ponia Marija, šio miesto senjorų klubo prezidentė, su kuria "Rūtos" klubo pirmininkė Albina Bružilienė užmezgė draugiškus ryšius. Ventspilio senjorų klubas mums, klaipėdiečiams, dovanojo profesionalios gidės paslaugas pažinčiai su Ventspiliu.

Gidė pirmiausia mus nuvedė prie XIII a. pastatytos Livonijos ordino riterių pilies, nuo kurios ir prasideda Ventspilio istorija. Dabar ten įkurtas vienas moderniausių muziejų. Aišku, nelikome nepamatę ir garsiųjų miesto karvių parado, prie kurių tarptautinės meno programos Ventspilis prisijungė dar 2002 metais.

Gidė Inesa didžiuodamasi aprodė mums labai šiuolaikiškai įrengtą miesto biblioteką, kurios erdvėse šiuo metu vyksta įvairūs susitikimai, vakarai, koncertai. Pasigrožėjome ir vis dar veikiančiais įspūdingais miesto fontanais, išradingomis gėlių kompozicijomis.

Iš tikro, aplinka - geriausias auklėtojas. Ant įvairiaspalviais raštais išklotų grindinio trinkelių nematyti nė vienos šiukšlės. O ir vasaros metu, pasak mėgstančių ten poilsiauti, pliaže nepamatysi pilnų, per kraštus šiukšlėmis apkrautų šiukšliadėžių. Ne veltui Ventspilio paplūdimys nuo 1998 m. nepaleidžia Mėlynosios vėliavos vardo. Čia yra gausybė laisvalaikio objektų, atrakcionų, persirengimo kabinų, pastatytų savivaldybės ir mieste veikiančių kompanijų lėšomis. Ir visu tuo nemokamai gali naudotis vasarotojai ir miesto svečiai.

Su meile išpuoselėtas ir išgražintas miestas yra gyvas, besikeičiantis, nesustabarėjęs. Jis vis toliau gražinamas ir tobulinamas. Pasak gidės, miesto "galvos" ar verslininkai, nuvykę į svečią šalį, visuomet pasižiūri, kas yra įdomaus, ir pagalvoja, ar negalima būtų to pritaikyti ir Ventspiliui.

Gaila, kad dėl laiko stokos tik akies krašteliu pamatėme senų inkarų prismaigstytą parką, Ventspilio uosto krantinę, meniškai apipavidalintą dirbtinį kalną, pavadintą ilgamečio miesto mero vardu. Šio kalno nusileidimo trasą pripučiamais ratais drąsesnieji iš mūsų išbandė savo kailiu, kiti, į jį įkopę, grožėjosi miesto panorama, įsiamžino prie ant kalno stovinčio elnio.

Pilni gerų įspūdžių, su linksma daina grįžome namo. Visi ekskursijos dalyviai nuoširdžiai dėkojo klubo "Rūta" pirmininkei A. Bružilienei, kurios energijos bei rūpesčio dėka ir įvyko ši puiki ekskursija. Dabar klubas lauks atsakomojo Ventspilio senjorų vizito, suplanuoto ateinančių metų vasarai.

Danutė VAIŠVILIENĖ, klubo "Rūta" narė

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder