Kam trukdo kavinukė?

Kam trukdo kavinukė?

Buvusiame Palangos moterų pliaže, tarp tilto ir Ronžės (Rąžės) upelės, mąstantys vaikinai sumontavo dviejų aukštų metalinį surenkamą pastatėlį, kuriame nuo pavasario iki rudens prekiauja vaisvandeniais, arbata, kava, sultimis. Tuo džiaugiasi vaikai, seneliai.

Tačiau rudeniui atėjus Palangos merija su meru Šarūnu Vaitkumi priešakyje priverčia šį laikiną pastatėlį demontuoti, o pavasarį, jei biurokratai teiksis jiems leisti, vėl sumontuoti. Mano supratimu, taip vaikinai, darantys gėrį poilsiautojams, bus priversti dirbti Sizifo darbą.

Kyla rimtas klausimas, kodėl negali ši kavinukė dirbti rudenį, žiemą ir ankstyvą pavasarį? Juk ji reikalinga žmonėms ne tik kurortinio sezono metu, kai J. Basanavičiaus gatvėje užsidaro triukšmingos kavinės ir restoranai! Kam trukdo gyventi ši kavinukė? Palangos savivaldybės biurokratams?

Kad kavinukės pamatų nepaplautų rudens ir pavasario audros, siūlau ardomą kopą tvirtinti ne miškininkų žabvtorėmis, kurios apsaugo kopų apačią tik nuo vėjų, o nuotraukoje garsaus marinisto Edvardo Malinausko pavaizduota dviejų eilių spygliuočių rąstų sienute. Tokias sienutes įrengti didelio mokslo nereikia.

Petras VAIČIŪNAS

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder