Kaip atgauti skolą?

Kaip atgauti skolą?

Esu paskolinęs 500 litų, skola įforminta skolos rašteliu. Jau pora metų, kai skolos grąžinimo terminas praėjo, o skolininkas yra nenusiteikęs su manimi bendrauti - pakeitė telefono numerį ir t. t. Raštelyje nurodytas jo asmens kodas, žinau, kur jis gyvena. Ką man reikėtų daryti, kad atgaučiau savo pinigus?

Advokatų kontoros AVERUS advokato padėjėjos Linos Turskytės teigimu, paprasčiausias, pigiausias ir greičiausias būdas atgauti tokią skolą yra kreiptis į teismą su pareiškimu dėl teismo įsakymo išdavimo užpildant nustatytos formos pareiškimą.

"Jeigu skolininkas jokių prieštaravimų nereikš, teismo įsakymas įsiteisės per 20 dienų, skaičiuojant nuo jo įteikimo skolininkui dienos. Skolininkui teismo įsakymo nevykdant gera valia jį bus galima pateikti antstoliui priverstiniam skolos išieškojimui", - aiškino L. Turskytė.

Jei vis dėlto skolininkas pareikštų prieštaravimus dėl tokio pareiškimo ir išduoto teismo įsakymo, anot jos, bylą tektų nagrinėti ginčo teisenos tvarka. Tai užima daugiau laiko ir lemia didesnes bylinėjimosi išlaidas.

Klausimus teisininkams galite siųsti el. paštu [email protected] arba užduoti paskambinus tel. 8 (46) 411 305.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder