Graži tik fasadinė medicinos pusė

Graži tik fasadinė medicinos pusė

Niekam ne paslaptis, kad iš 3,5 milijono Lietuvos gyventojų vargu ar beliko vos 3. Vis aimanuojama apie senėjančią visuomenę - juk nebus kam išlaikyti pensininkų, kam palaikyti šalies ekonomikos lygio. Gimstamumas žemas. Kurgi nebus, kai medicina Lietuvoje tampa protu nebesuvokiama.

Pagal šalies įstatymus, 35 metų besilaukianti moteris turi teisę gauti nemokamą genetinį tyrimą. Taip siekiama išvengti apsigimimų, nes moteris, sulaukusi 35 metų, rizikuoja pagimdyti neįgalų kūdikį, ar jo visai neišnešioti. Minėtas genetinis tyrimas moteriai turi būti atliktas ne vėliau kaip per pirmuosius du nėštumo mėnesius.

Taigi esu 38 metų besilaukianti būsima motina. Meldžiu Dievą, kad pagimdyčiau sveiką ir guvų vaikelį, užauginčiau dorą Lietuvos pilietį ir taip kelčiau šalies gimstamumą.

Vos sužinojusi apie savo nėštumą, kreipiausi į medikus dėl genetinio tyrimo ir, didžiai savo nuostabai, siuntimą išsitirti gavau tik po 4 mėnesių. Kam tyrimas reikalingas po praėjusio termino? Po 4 mėnesių sužinojusi apie prastus tyrimo rezultatus, pakeisti jau nieko nebegaliu - abortą pasidaryti jau vėlu, išeitis belieka viena - gimdyti.

Abejonių man jau nebekyla, čia viskas puikiai sustyguota - medicinos atstovai suinteresuoti, kad žmonės susimokėtų patys už genetinius tyrimus. O tai nemenki pinigai - juk visada šilčiau, kai pinigai kišenėje, o ne iškeliauja iš jos.

Taigi ne viena moteris, nenorėdama rizikuoti ir numoti ranka į tyrimus, yra pasiruošusi kreiptis į privačius medicininių genetinių tyrimų centrus ir pakloti gražių pinigėlių. Nėra laiko kariauti su sistema, čia bėgančios dienos nelaukia.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder