Gimnazijoje lankėsi miesto meras

Gimnazijoje lankėsi miesto meras

Uostamiesčio Baltijos gimnazijos mokiniai turėjo išskirtinę progą pasimatyti ir pabendrauti su Klaipėdos meru Vytautu Grubliausku.

Meras, nors ir atvyko aplankyti mokyklos per Vietos savivaldos dieną, daug dėmesio jai neskyrė. Atsižvelgdamas į dabartinių abiturientų interesus, jis stengėsi kalbėti trumpai, įkvepiančiai ir aiškiai.

V. Grubliauskas mokiniams palinkėjo vieno svarbiausių dalykų - surasti savo kelią ir visada norėti grįžti į Klaipėdą, nes mano, kad harmoninga asmenybė tai ta, kuri gyvena gimtajame mieste. Taip pat meras palinkėjo nebijoti keistis ir tobulėti bei stengtis negaišti laiko ieškojimams.

Paklausus apie ateities planus, meras atsakė, kad jam svarbu gerai užbaigti kadenciją, ir abejoja, ar pretenduos kitai kadencijai. Taip pat prasitarė turįs idėjų į Klaipėdą pakviesti vieną tarptautinį Škotijos universitetą. Tokiu būdu būtų galima privilioti kuo daugiau studentų pasirinkti studijas Klaipėdoje. V. Grubliauskas tikisi, kad ateityje mero rinkimai bus vykdomi tiesiogiai arba bus suteikta elektroninio balsavimo galimybė.

Susitikimo metu daug dėmesio buvo skiriama ir švietimo sistemai. Anot mero, blogai, kad reformos taip greit priimamos, o tik po to tobulinamos. Jis mano, kad būtina gerai apsvarstyti prieš ką nors darant. Tačiau sutinka, kad naujos reformos buvo itin reikalingos.

Meras visą dėmesį skyrė jaunimui aktualiems dalykams ir noriai atsakinėjo į moksleivių klausimus, todėl pamoka su meru tapo įdomia diskusija, kurios metu buvo galima dalintis mintimis ir idėjomis.

Agnė KELMELYTĖ, IVc kl. gimnazistė

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder