Būkime atidesni

Būkime atidesni

Vis dažniau miesto laikraščiuose pasirodo straipsnių, susijusių su architektūriniais sprendimais ar užmanymais projektuoti ir statyti labai svarbiose miesto vietose.

Neseniai laikraštyje atsirado užuomina, kad ruošiamasi statyti laisvame plote S. Daukanto gatvėje, prie paminklo žuvusiems kariams. Motyvas, kad ten anksčiau buvo statinys ir dabar tą vietą galima išnaudoti tam pačiam tikslui! Manyčiau, kad dabartinė susiformavusi erdvė kaip tik turėtų būti įjungta į parko visumą ir sutvarkoma kaip parko dalis, o ne užstatoma vienokios ar kitokios paskirties pastatu ar pastatais.

Užstatyti po karo susiformavusias erdves yra labai atsakingas uždavinys. Atsirastų, neabejoju, ir norinčių užstatyti dalį Atgimimo aikštės, nes gatvėje ties dabartine Rotuše buvo po karo išlikę pastatai. Yra ir jų nuotraukų prieš nugriovimą. Žinoma, tai būtų įžūlus užmanymas, ir reikia tikėtis, kad taip neįvyks. Nors kas gali žinoti...

Dideli debatai vyksta dėl erdvės ties buvusiu kino teatru "Vaiva". Taip, ši erdvė unikali, todėl taip nori ją užvaldyti pinigingi užsakovai. Todėl reikėtų pritarti "blogiečiui" Nagliui Puteikiui, dar bandančiam sutramdyti šį sumanymą. Norėtųsi, kad apie šį projektą būtų pateikta vizuali informacija, kad tą sumanymą galėtų pamatyti visi miestiečiai ir galbūt pareikšti savo nuomonę. Padaryti kompiuterinį aksonometrinį vaizdą, prijungiant ir šonuose esančius pokarinius pastatus, būtų visai nesunku. Juo labiau kad panašus pateikimas buvo demonstruojamas pasiūlymui užstatyti Taikos prospekto ir Sausio 15-osios gatvių kampą (priešais parduotuvę "Avitela"). Taigi mano pasiūlymas ne naujas.

Dar kartą reiškiu savo nuomonę, kad vieta numatomai pastatų grupei (vietoje buvusio kino teatro "Vaiva") yra per daug svarbi Herkaus Manto gatvei ir miestui. Pinigai ne viską turėtų lemti, ypač užstatant tokias erdves.

Nesinorėtų, kad Klaipėdoje išdygtų neigiamai nuskambėjusio Kauno Laisvės alėjoje atsiradusio "stiklainio" antrininkas...

Neteiskime ir kitaip negrasinkime ponui N. Puteikiui, nes jis yra teisus!

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder