"Bočių" balsai skambėjo Žemaitijos sostinėje

"Bočių" balsai skambėjo Žemaitijos sostinėje

Ant septynių kalvų stūksančioje Žemaitijos sostinėje Telšiuose nuvilnijo nuostabi šventė "Žydintis šeimos medis". Ji vyko keturias dienas, kurios pavadintos jaunimo, šeimų, kartų ir pagyvenusių žmonių dienomis.

Į šią gražią šventę ketvirtąją, pagyvenusių žmonių, dieną suvažiavo ir susibūrė kartu švęsti nemažai "Bočių" kolektyvų iš visos Lietuvos. Čia vyko respublikinė pagyvenusių žmonių šventė "Bočių rodos".

Į šventę, kvepiančią bijūnais (Telšių simbolinė gėlė), kartu su "Bočiais" iš Telšių, Vilniaus, Radviliškio, Luokės buvo pakviesti ir LPS "Bočiai" Klaipėdos pajūrio bendrijos mišrus choras, vadovaujamas choro vadovės Janinos Žemaičiūnienės, ir Mergelės Marijos Taikos Karalienės bažnytinis choras, vadovaujamas Lauros Gedgaudaitės.

Į koncertą susirinko daug žmonių, neužteko sėdimų vietų amfiteatre. Ir kaipgi kitaip? Žmonių sielos, pavargusios nuo kasdienių darbų, šiltai ir nuoširdžiai sutiko jungtinį chorą. Dirigentų mostų vedamos skambėjo kiekvieno lietuvio širdžiai brangios ir mielos dainos. Žiūrovai atsistoję savo balsais įsiliejo į nuostabių dainų "Lietuva brangi" ir "Žemėj Lietuvos" skambesį. Virš Masčio ežero nuvilnijo, nuskardėjo balsai ir širdžių virpesiai, nešdami pasididžiavimą, kad gimei gražiausioj pasaulio šaly - Lietuvoj.

Žemaičių sostinės šventę, trukusią net keturias dienas, užbaigė simbolinė Džiugo šeima, iš savo rankų paleidusi baltus balandžius į dangų, palinkėdama svajonių išsipildymo ir atsisveikindama iki kitų susitikimų.

Išnaudodami atokvėpio valandėles Klaipėdos "Bočių" bendrijos choro dalyviai pasivaikščiojo po Žemaitijos sostinę, gėrėjosi atsinaujinusiu miestu, aikštėmis, Masčio ežero pakrantėmis, amfiteatru. Didelį įspūdį padarė Insulos kalvos papėdėje esanti Didžioji Žemaičių siena su 9 menininkų plokštėmis (aut. prof. A. Žebrauskas), kurioje įamžinti ir vis dar įamžinami Žemaitijai svarbūs įvykiai.

2013 m. Telšiai šventė žemaičių krikšto 600 metų jubiliejų. Ta proga atidengta istorinė plokštė "Euruopas krėkšts 1313-1413 m.", aut. R. Inčirauskas ir A. Žebrauskas. Autoriai džiaugėsi suteikta proga sukurti Žemaitijai itin svarbius ženklus. Tai pavyzdys, kaip miesto valdžia, architektai, menininkai puoselėja savo miestą, įgyvendina idėjas, projektus, pasitelkdami ir Europos Sąjungos pagalbą.

Norisi pasakyti, kad Telšiai mus labai maloniai nustebino, matant, kad tarp Europos miestų šis miestas tikrai įsikomponavo atitinkamoje vietoje. Norime žemaičiams palinkėti ir toliau įgyvendinti savo gražias idėjas, projektus ir puoselėti savo miestą.

Joana MULOKIENĖ, LPS "Bočiai" Klaipėdos pajūrio bendrijos narė

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder