Ar teisi UAB "Gargždų švara"?

Ar teisi UAB "Gargždų švara"?

Aš, Klaipėdos rajono sodininkų bendrijos "Šernai" sodininkas Juozapas Pukinskas, rugpjūčio 20 dieną gavau mokėjimo pranešimą.

Jame liepiama bendrovei "Gargždų švara" už šiukšlių išvežimą sumokėti 85 Lt, t y. 25 Lt už 2012 metus ir 60 Lt už 2013 metus.

Mokėti atsisakau dėl tokių priežasčių:

1) už atliekų tvarkymą jau esu sumokėjęs UAB Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centrui už 2012 m. 240 Lt, o už 2013 m. - 217 Lt. Vadinasi, tai būtų dvigubas apmokestinimas už tą patį darbą;

2) 2012 ir 2013 m. nebuvo pastatyti jokie šiukšlių konteineriai, tad kodėl reikalaujama mokėti už neatliktus darbus (oro vežiojimą)? Kitaip negaliu pavadinti, kaip atviru reketu.

Pavasario talkos metu šiukšlių išvežimui iš UAB "Gargždų švara" nuomojomės konteinerius, už juos sumokėjo sodų bendrija "Šernai". Su bendrijos pirmininke bandėme aiškintis dėl padėties, buvo siūloma užsakyti šiukšlių išvežimo mašiną 2 kartus per mėnesį (pagal sudarytą grafiką), svarstyti ir kiti variantai.

Tačiau iš pirmininkės sulaukėme atsakymo, kad UAB "Gargždų švara" į kalbas su sodininkais nesileidžia, ir šie privalo be išlygų paklusti bendrovės reikalavimams.

"Šernų" sodų bendrijoje yra apie 760 sklypų. Čia nuolat gyvena apie 60 jų savininkų, tad negyvenamų yra maždaug 700. Jei už atliekų tvarkymą negyvenantiesiems reikia aukoti po 60 Lt, vadinasi, per metus surenkama 42 000 Lt.

Atstumas nuo Gargždų iki sodų - 20 km. Tam reikia pusės valandos atvykti, pusės valandos grįžti, 2 valandų reikia šiukšlėms surinkti ir 1 valandos - priduoti į sąvartyną. Sugaištama 4 valandas.

Atliekas žada vežti kartą per mėnesį. Tai reiškia, kad per metus šiukšlių mašina atvažiuos 12 kartų. 42 000 padalinę iš 12 gausime 3 500 litų. Tiek kainuoja 4 valandos darbo. "Auksinės" šiukšlės išeina, ne kitaip.

Kas gali paaiškinti? UAB "Gargždų švara"? UAB Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras? Aplinkos ministerija? Atsakykite į mums rūpimus klausimus!


Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder