Ar išgirs vienąkart išrinktieji rinkėjų skundus?

Ar išgirs vienąkart išrinktieji rinkėjų skundus?

Nors Lietuvos laisvosios rinkos institutas jau trečius metus ir tituluoja Klaipėdos savivaldybę geriausia šalyje, tačiau jie nežino ir jiems nesvarbu mūsų miesto žmonių problemos.

Ar normalu, kad teisinėje, demokratinėje Europos Sąjungos valstybėje, mūsų vadinamoje Marijos žeme, būtų tiek neteisingumo? Visa tauta nusivylė pamačiusi tokį dabartinio Seimo įžūlumą ir pasityčiojimą iš neturtingų žmonių. Pasididindami savo tūkstantinius atlyginimus jie viešai parodė savo tikrąjį veidą. Ar galima tokios sąžinės žmonėmis pasitikėti?

Daugelis pietinės miesto dalies gyventojų dejuoja ir siunčia prakeiksmus politikams, kad įsileido į miesto prieigas chemijos gamyklas. Pučiant iš tos pusės vėjui gyventojus kankina dvokiantys, kenksmingi kvapai, ypač jaučiami šeštadieniais ir sekmadieniais. Matyt, žinoma, kad pagalbos šiomis dienomis žmonės iš niekur nesulauks.

Pamatysime, ar duos kokią naudą dabar pastatytas atliekų deginimo monstras. O gal tik prisidės dar viena porcija nuodingų kvapų - dovanų rinkėjams?

Pastatytas suskystintųjų dujų terminalas ir vėjo jėgainių parkas jūroje gal ir atpigintų kiek nors dujų ir elektros kainas, bet juk pirmiausia visiems rūpi savo pelnas. Kaip matome, politikams nelabai rūpi miestiečių dalia - kaip ir pigesnė energetika.

Nuo mažesnių mokesčių, daugiau sukurtų darbo vietų ir turėtų būti pradedamas gyventojų gerovės įvertinimas bei lenktyniavimas tarp miestų. Pagal paruoštus protingus sprendimus, sugebėjimus ir pasiektus akivaizdžius rezultatus minėtose srityse. Tada pakiltų mero ir miesto Tarybos reitingai, politikai pasiektų didesnį autoritetą rinkėjų akyse.

Nesuprantama, kodėl miesto želdinių specialistai mūsų Klaipėdoje nesodina ir žiemą, ir vasarą žaliuojančių pušaičių, eglaičių. Jos kaip filtrai valo orą ir nemeta lapų. Argi teisingai visi mes elgiamės, kai po šv. Kalėdų ir Naujųjų metų tūkstančius eglaičių išmetame užuot auginę mieste ir puošę gyvas? Tokią programą turėtų finansuoti labiausiai orą teršiančios chemijos gamyklos. Prie šios akcijos gal prisidėtų ir miesto gyventojai, kuriems rūpi aplinka, švarus oras.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder