Apie tvarką ir švarą Klaipėdoje

Apie tvarką ir švarą Klaipėdoje

Kartą, žiūrėdama "Balticum" TV žinias, išgirdau, kaip kruiziniu laivu atvykę turistai piktinasi, jog nėra jokių nuorodų, kur ir kokias miesto žymias vietas galėtų aplankyti.

Galvoju: gal ir gerai, kad tokių nuorodų nėra. Kas būtų, jei jie sugalvotų atsibelsti į pietinę miesto dalį? Turbūt pasijustų kaip kokiame siaubo filme ar košmariškame sapne, iš kurio negali pabusti.

Visur mėtosi šiukšlės, nuorūkos, skardinės, buteliai ir kitoks šlamštas. Prie parduotuvių ramentus pametę drybso prasigėrę, prasmirdę valkatos. Prie buvusio "Vaikų pasaulio" metai iš metų renkasi visokio plauko perėjūnai, girtuokliauja, teršia aplinką, jaučiasi kaip savo namuose. Niekas jų nevaiko, nepamatysi jokio patruliuojančio policininko, nors policijos komisariatas - čia pat.

Gyvenu šiame gražiame (jei ne šiukšlės) rajone nuo 1977 metų. Buvo šluojami šaligatviai, renkamos šiukšlės, buvo švaru ir gražu, nes buvo samdomi kiemsargiai. Jie savo darbą dirbo kasdien. Dabar jei per savaitę kartą pamatysi geltona liemene apsivilkusį ir šiukšles renkantį žmogų, tai suprask, kad to gana.

Man dažnai tenka į naująjį turgų eiti per skverą, esantį tarp Taikos prospekto ir Naujakiemio gatvės pastato, pažymėto 26-uoju numeriu. Tai - gražus pastatas, kuriame įsikūrusios parduotuvės, Biblijos studijų centras, odontologijos klinika. Čia visada gausu lankytojų ir visiems tenka eiti per skverą, kuris skęsta šiukšlėse. Ten porą kartų nupjovė žolę, tuo viskas ir baigėsi.

Kartą ryte sutikau tris vyrus, vilkinčius geltonomis liemenėmis. Jie neva rinko šiukšles. Kai paklausiau, kokiai tarnybai priklauso, atsakė: "Klaipėdos želdiniams". O kai paklausiau, kodėl negrėbia sudžiūvusių lapų, netvarko vėjo nulaužytų šakų, atsakė, kad jiems tokio nurodymo niekas nedavė, sėdo į savo mašiną ir dingo palikę gausybę nesurinktų šiukšlių.

Čia galėtų būti tikras rojaus kampelis, jei išvalius būtų pastatyti ne tik suoliukai, bet ir šiukšliadėžės, kad žmonės turėtų kur išmesti šiukšles ir atliekas.

Čia vaikšto ne tik klaipėdiečiai, bet ir miesto svečiai, tačau akivaizdu, kad tai niekam nerūpi. Tik nereikia sakyti, kad nėra lėšų. Darbo biržos išmėto milžiniškas sumas pašalpoms, tad kodėl negalėtų tie bedarbiai bent iš dalies atidirbti už suteiktas pašalpas, o ne tik naudotis dykai gaunamais pinigais?

Jei tai prieštarauja įstatymams, netobulus ar kvailus įstatymus reikia keisti. Daugelis "bedarbių" dabar tik piktnaudžiauja tokia padėtimi, gauna pašalpas, o patys užsiima nelegaliais verslais.

Dar girdėjau, kad planuojama statyti naują tiltą, kainuosiantį daug milijonų. Vadinasi, pinigų turime sočiai. Mano nuomone, tiltas gali vieną kitą dešimtmetį palaukti, o išsivalyti šiukšles, perdažyti apšiurusius namų fasadus būtina jau šiandien.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder