Ar nereikės vėl lieti ašarų?

Ar nereikės vėl lieti ašarų?

Prieš 12 metų, rugsėjo 11-ąją, visą pasaulį sukrėtė ataka, per kurią teroristų užgrobti lėktuvai rėžėsi į Pasaulio prekybos centro bokštus dvynius. Daugybė žuvusių bei sužeistų žmonių apverkti ne tik JAV, bet ir visame pasaulyje.

Praėjus daugiau nei dešimtmečiui padėtis vis dar grėsminga. Tiesa, smūgiams šįkart ruošiasi pati panašiai nukentėjusi JAV. Jau netrukus turėtų būti apsispręsta dėl jėgos panaudojimo Sirijoje, kurios prezidento Bašaro al Asado režimas, manoma, slepia cheminį ginklą. Beje, masinio naikinimo ginklų JAV jau yra ieškojusi ir Irake, tačiau nesėkmingai.

Nors didžioji dauguma amerikiečių, išvarginti ilgo ir brangaus karo Afganistane bei Irake, smūgiams iš oro kategoriškai nepritaria, o konfliktas sukėlė masinę pabėgėlių bangą, be to, kitos šalys baiminasi, jog po karinių veiksmų jis gali išplisti ir už šalies ribų, JAV vadovybė, rodos, yra linkusi šiuos faktus ignoruoti.

Nėra abejonių, jog kažkokių veiksmų prieš priešiškai nusiteikusį režimą būtina imtis, tačiau, ar karo veiksmai, galintys sujaukti daugelio šalių ramybę, yra tinkama išeitis? Ko gero, tai sužinosime tik po to, kai JAV Kongresas apsispręs, kuria linkme pasukti bemaž viso pasaulio likimą. Belieka tikėtis, kad tai neatneš dar daugiau ašarų, kurių jau ir taip pakankamai pralieta. Svarbiausia, kad nereikėtų verkti patiems karinių veiksmų organizatoriams bei jiems draugiškoms šalims...

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder