Žvyrkeliais skundžiasi ir Rietavo gyventojai

Žvyrkeliais skundžiasi ir Rietavo gyventojai

Trūkt už vadžių, vėl iš pradžių – žmones erzinanti žvyrkelių problema iškyla kiekvieną pavasarį.

Nepakantesni gyventojai, neapsikentę duobėtų, patižusių kelių, „kaitina“ seniūnijų telefonus, kiti, suprantantys, kad reikia palaukti sausesnių orų, kantriai tyli.

Liejo kritiką seniūnams

Neseniai socialiniame tinkle „Facebook“ buvo paviešinta Kyvaičių (Rietavo savivaldybė) žvyrkelio nuotrauka su prierašu: „Štai į ką pavirto geras mano tėviškės vieškelis… Ir kasmet vis blogiau ir blogiau…“

Į įrašą sureagavęs vyras parašė: „Taip, prisimenu, kadaise buvo geras kelias. Dabar kaimai seniūnams neberūpi.“ 

Komentuodamas nuotrauką jis negailėjo karčių žodžių seniūnams ir Savivaldybės valdžiai, kuriai esą po rinkimų net skųstis nebeverta. „…Savivaldybės darbuotojai ir seniūnai tingi pajudinti savo šiknas…

Juk daug lengviau bėdžiui, kaime gyvenančiam, atvažiavus tarnybiniu foresteriu pasakyti, kad nėra biudžete numatyta pinigų, ir važiuoti tvarkyti darbo ar ne darbo reikalų“, – valdžios darbu buvo nepatenkintas vyriškis. 

Tik savo kartėlį jis kažkodėl išliejo ne ant Tverų seniūno Antano Zalepūgo, kurio žinioje Kyvaičių vieškelis, o ant Rietavo seniūnijos vadovo Romano Jurčiaus.

Paskambinome seniūnui A. Zalepūgui ir pasiteiravome, ar tikrai žvyrkelių būklė šį pavasarį tokia prasta.

„Dėl kelio Kyvaičiuose sulaukėme skundų. Šiek tiek palyginome, nuvežėme žvyro. Provėžos atsirado dėl to, kad, nepaisydamas sunkiasvorio transporto eismą ribojančio ženklo, tuo keliu pravažiavo miškavežis. Nors medienos vežėjai darosi supratingesni, nebegadina keliukų“, – kalbėjo A. Zalepūgas.

Kaip sakė seniūnas, visi keliai bus nulyginti greideriu, kai tik truputėlį pradžius. Tverų seniūnijai priklauso apie 130 kilometrų žvyrkelių. Įprastai jie lyginami tris kartus per metus. Jei oro sąlygos itin prastos – ir dažniau.

Kiek tiksliai šiemet seniūnijai bus skirta pinigų Kelių priežiūros ir plėtros programai įgyvendinti, A. Zalepūgas dar nežino. Bet planuojama, kad lėšos bus daugmaž tokios kaip ir praėjusiais metais (2018 m. Tverų seniūnija tam tikslui buvo gavusi 29 tūkst. eurų). Už tuos pinigus, be jau minėto kelių nulyginimo greideriu, dar numatytas pažvyravimas, asfalto duobių taisymas. Taip pat ketinama padengti ištisiniu asfaltu Kunigaikščio Vykinto gatvės dalį.

Skundų sulaukia ir Rietavo seniūnas

„Liūdna“, – tokiu žodžiu žvyrkelių būklę pavasarį apibūdino Rietavo seniūnijos vadovas R. Jurčius, neslėpdamas, kad sulaukia skundų dėl prastų kelių.

„Vieni, kiti paskambina. Paaiškinu jiems, kad negalime nieko daryti, kol nepradžiūvo. Laukiame sausesnių orų. Reikia, kad vieną kitą dieną nelytų, ir galėsime tvarkytis“, – dėstė R. Jurčius.

Maždaug 150 kilometrų žvyruotų kelių savo apskaitoje turinti seniūnija yra numačiusi lyginti juos greideriu tris kartus, bet dažnai pasitaiko, kad to nepakanka. Taip pat suplanuota ant kelių išpilti tūkstantį kubinių metrų žvyro, įrengti pralaidą Pauškių kaime, sutvarkyti asfalto duobes.

Nulygino tik kelią, kuriuo vežami mokiniai

Medingėnuose jau nulygintas kelias, kuriuo vaikai vežami į gimnaziją Tveruose, nes dėl jo seniūnija buvo sulaukusi skundų. 

Kitų žvyrkelių (seniūnija jų turi apie 40 km) būklę seniūnė Salomėja Čiesnienė įvertino taip: „Duobėti, bet pusiau su bėda.“

Iš kelių priežiūrai gaunamų lėšų (praėjusiais metais seniūnijai buvo skirta 12 tūkst. eurų) numatyta du kartus nulyginti keliukus, įrengti kelio pralaidą Gedikėnų kaime. Dalis pinigų bus skirta kelkraščiams skusti, lentelėms su gatvės pavadinimais pastatyti.

Geresnių orų laukia ir daugėdiškiai

Prasta padėtis iš po žiemos ir Daugėdų seniūnijos keliuose, bet padėtis jau šiomis dienomis gali pasikeisti. „Esame pasiruošę užlyginti duobes, tik laukiame palankesnių orų. Daugiausia žmonės skundžiasi dėl Gudalių gatvės“, – kalbėjo seniūnė Asta Globienė.

Daugėdų seniūnija prižiūri 24,5 kilometro žvyruotų ir 4 kilometrus asfaltuotų kelių.

Dažniausiai lyginami miesto žvyrkeliai

Ir Rietavo miesto seniūnija turi žvyruotų kelių, tiesa, labai nedaug – 6 kilometrus.

Seniūnas Petras Lengvenis, planuodamas kelių priežiūros darbus, neasfaltuotas gatves numatė nulyginti penkis, o gal ir šešis kartus. Daugiau dėmesio mieste tenka skirti asfalto duobėms taisyti. Štai šį pavasarį, kol dar visai šlapia, duobės jau du kartus užpiltos išdrožomis. Kai pradžius, jos bus užtaisytos. 

Daugiausia priežiūros reikalingos Rietave, pasak miesto seniūno, yra Palangos ir Taikos gatvės.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder