Žvejų iš centro nekrapštys

Žvejų iš centro nekrapštys

Danės krantinėje, ties Pilies tiltu, pardavinėti šviežias, ką tik sugautas žuvis žvejai galės iki kitų metų pabaigos, nutarė Klaipėdos miesto savivaldybės Jūrinių ir vidaus reikalų komisija. Tačiau greta esantis prieplaukos pastatas žuvų turgumi nebus paverstas.

Šios komisijos pirmininkas Valerijonas Bernotas patvirtino, kad žvejai gali pamėgtoje vietoje žuvis pardavinėti ir toliau. Teigiama, kad miestas linkęs tokių vietų suteikti ir daugiau.

"Reikia tik, kad žvejai kreiptųsi į mūsų komisiją ir nurodytų vietą, kurioje jie norėtų pardavinėti žuvis. O mes tarpininkausime, kad savivaldybės administracija leidimą suteiktų", - žvejų atstovams žadėjo V. Bernotas.

Tačiau į AB "Smiltynės perkėla" priklausantį pastatą žvejai nebus įleisti. Tą kategoriškai pasakė Darius Butvydas, perkėlos generalinis direktorius.

"Esame akcinė bendrovė, siekianti pelno. Pastato veltui atiduoti tikrai negalime. Be to, turgaus veikla taip pat neužsiimsime. Jei žvejai nori - prašom, tegu perka šį pastatą ar išsinuomoja jį mums naudingomis sąlygomis. Tik neaišku, kas slypi po terminu "žvejai"? Ar tai kokia nors konkreti įmonė, ar asociacija, ar vienas žvejys? Nežinome, su kuo derėtis. Tačiau primenu, kad pastatą parduodame. Jį gali įsigyti bet kas", - kalbėjo D. Butvydas.

Žvejų atstovas bei prekybos žuvimis koordinatorius Mindaugas Rimeikis priminė, kad visą vasarą prie Pilies tilto vykusia prekyba žuvimis buvo patenkinti tiek žvejai, tiek klaipėdiečiai. Todėl šio verslo atstovai pageidautų ir ateityje turėti galimybę šioje ir kitose vietose pardavinėti laimikį.

"Kol kas pardavinėjome priekrantėje ir Kuršių mariose sugautas žuvis. Kainos jų buvo mažesnės nei turguje. Menkių kilogramas kainavo 6,5 lito, ešeriai - po 6 litus, sykai - po 7 litus. Baltijos lašišos kilogramo kaina buvo 24 litai", - informavo M. Rimeikis.

Pasak jo, tiek žvejai, tiek pirkėjai pageidautų platesnio asortimento, žuvų pusfabrikačių, sūdytų ar marinuotų žuvų. Tačiau V. Bernotas priminė, kad siekiama atgaivinti prekyba šviežiomis žuvimis, o ne centre įrengti dar vieną turgavietę.

Tiek žvejai, tiek savivaldybės atstovai pasigedo AB "Klaipėdos laivų remontas", pagal koncesijos sutartį įsipareigojusios įrengti prekybos vietas žvejams, indėlio. Bendrovės infrastruktūros viršininkas Gintaris Milvydas teisinosi, esą nuolatinė turgavietė kainuotų brangiau nei buvo numatyta koncesijos sutartyje.

"Norime įrengti gerai, o ne pastatyti laikinus prekystalius. Todėl ir užtruko projekto įgyvendinimas. Šiuo metu skaičiuojame sąmatą. Kada įrengsime prekyvietę - tiksliai negaliu atsakyti", - teisinosi G. Milvydas.

Žvejams buvo pažadėta, kad laimikį miesto centre jie galės pardavinėti iki kitų metų pabaigos. Tikimasi, kad "Klaipėdos laivų remontas" iki tos datos įvykdys savo pažadus.

 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder