"Žuvėdros" šokėjai grįžo į Klaipėdą

"Žuvėdros" šokėjai grįžo į Klaipėdą

Pirmadienį po vidurdienio šalia Klaipėdos universiteto Menų fakulteto išsirikiavo smalsuolių minia - jie čia pasitiko autobusu iš Brėmeno (Vokietija) grįžusius planetos vicečempionus - "Žuvėdros" šokėjus. 

Nors daugkartiniai planetos čempionai Brėmene vykusiame pasaulio Lotynų Amerikos sportinių šokių ansamblių čempionate nusileido šeimininkams - Brėmeno "Gruen Gold Club" atstovams, tačiau grįžę į gimtinę džiaugėsi savo pasiekimu.

"Visada viršūnėje nebūsi. Kartais reikia pasidžiaugti ir antra vieta", - susirinkusiems žurnalistams sakė "Žuvėdros" komandos vadovė Skaistė Idzelevičienė.

Patys šokėjai sakė, kad aukščiau pakilti vargu ar buvo įmanoma, kadangi tik atvykus į Brėmeną jiems aiškiai buvo pasakyta, kad viskas jau nuspręsta ir pirma vieta rezervuota šeimininkams.

"Padarėme viską, ką galėjome, sušokome idealiai. Jautėme įtampą, rūbinėje analizavome varžovų taktiką, klaidas ir kaskart stengėmės juos pranokti. Mums tai pavyko. Žinome, kad viską padarėme, ką tik galėjome ir širdyje jaučiamės nugalėtojais", - "Vakarų ekspresui" sakė į gimtąją Klaipėdą grįžę šokėjai.

Klaipėdos pirmajai komandai pergalės nepadėjo išplėšti ir tai, kad specialiai šiam čempionatui jie sukūrė naują kompoziciją "Rio", kuri parengta animacinio filmuko apie papūgėlės nuotykius motyvais, bei pasisiuvo įspūdingo grožio naujus kostiumus, kainavusius maždaug 60 tūkstančių litų.

Antroji "Žuvėdros" komanda, atlikusi kompoziciją "Viva Espana!" taip pat pateko į finalą ir čia liko šešta.

Keista buvo tai, kad planetos vicečempionų Klaipėdoje nepasitiko, gėlių puokštės neįteikė ar gražaus žodžio neišreiškė nė vienas Klaipėdos valdžios atstovas. 

Pasaulio čempionate Brėmene dalyvavo 18 ansamblių iš 11-os šalių.

"Žuvėdros" šokėjai dalyvavo jau 23- pasaulio čempionatuose, iš kurių devyniolikoje (nuo 1994 metų) iškovojo medalius. Klaipėdos universiteto sportinių šokių kolektyvo nariai pasaulio vicečempionais yra tapę septynis kartus. Europos čempionatuose jie triumfavo aštuonis kartus.

Vėl pasigirdo kalbų, kad po šio čempionato "Žuvėdros" kolektyvą paliks daug šokėjų, o kitų metų gegužę Vilniuje vyksiančiame Europos čempionate geriausiu atveju dalyvaus tik viena komanda.

Kitąmet su "Žuvėdra" planuoja atsisveikinti ir jos vadovai - Romaldas ir Skaitė Idzelevičiai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder